Gaziemir’de Mobil Atık Getirme Merkezleri’yle atıklar dönüşüyor
Sıfır atık hedefiyle çalışmalarını yürüten Gaziemir Belediyesi, sayısını 5’e çıkardığı Mobil Atık Getirme Merkezleri’yle ambalaj atıklarının çöpe gitmesinin önüne geçiyor, geri dönüşüm endüstrisine kazandırıyor.
Gaziemir Belediyesi, küresel ısınmanın yol açtığı ve dünyayı tehdit eden küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı koymak ve sürdürülebilir bir kent yaratmak için özel çalışmalar yaşama geçiriyor.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde, sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için çalışmalar yapılıyor.
Atıkların kaynağında ayrıştırılması için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde ve ilçenin dört bir yanına koyduğu 400 atık kumbarasıyla geri dönüşebilen atıkları evsel atıklardan ayrı toplayan belediye, Mobil Atık Getirme Merkezleri’nin sayısını 5’e çıkardı. Beyazevler, Gazi, Gazikent, Atıfbey ve Dokuz Eylül mahallelerindeki Mobil Atık Getirme Merkezleri sayesinde yurttaşlar, atıklarını kolayca geri dönüşüm endüstrisine kazandırıyor. 7 ayrı bölmeden oluşan atık ünitelerinde; kağıt - karton, plastik, metal, cam, elektronik atıklar, atık bitkisel yağ ve atık pil ayrı ayrı toplanıyor. Toplanan atıklar, lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim edilerek tekrar ekonomiye kazandırılıyor. Bu şekilde hem doğa korunuyor hem de ülkenin ekonomisine katkı sağlanıyor.
SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAMA DESTEK
Tüm yurttaşları geri dönüşebilen atıkları, evsel atıklardan ayrı toplayarak geri dönüşüm kutularına atmaya ve sürdürülebilir yaşama katkı koymaya davet eden Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz bünyesinde sıfır atık sisteminin kurulması ve iklim değişikliğiyle mücadele için çalışmalarımızı yürütüyoruz. 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizde, Mobil Atık Getirme Merkezlerimizde ve 400 atık kumbaramızla geri dönüşebilen atıkları, evsel atıklardan ayrı topluyoruz. İlçemizde çıkan ambalaj, cam, yağ, elektronik eşya, pil atığı gibi atıklar, anlaşmalı olduğumuz lisanslı firmalar tarafından uygun şekilde toplanarak geri dönüştürülüyor. Dünyamızı tehdit eden küresel iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve çevremizi korumak için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da atıklar yakıta dönüşüyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Temizlik İşleri Şantiyesi’nde kurulan Atıktan Türetilmiş...
Manisa'da 'Hacimli Atıklar' projesi: Sokağa atma,...
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Şehzadeler ve Yunusemre belediyeleri iş birliğiyle başlattığı...
Urla Atık Getirme Merkezi ile geleceğini dönüştürüyor
Urla’da çevre bilinci inşa edilen Atık Getirme Merkezi ile, mahalle mahalle yayılacak. Başkan...
Çevre Haberleri
Tümüİzmir'de sağanak yağış uyarı
Meteroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nün 5 günlük hava durumu tahmininde İzmir'de gök gürültülü sağanak...
TMSF kayyumlu şirketin Pamucak projesine ÇED onayı
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyum olarak atandığı Bodrum Otel İşletmeleri...
Aliağa’da karbonmonoksit alarmı: Bir yılda yüzde 368 arttı!
Aliağa’da karbonmonoksit oranının bir yılda yaklaşık yüzde 368 arttığına dikkat çeken DEM Parti...
Akbelen için kritik viraj: Kömür mü, yaşam mı?
Akbelen Ormanı ile simgeleşen İkizköy ve çevresindeki yaşam mücadelesinde gözler Danıştay’a...
Greenpeace'ten 'pestisit' karnesi: Ürünlerin yüzde 15'i...
Greenpeace Türkiye, "İçinde Ne Var?" kampanyasında İstanbul'da 5 market zincirinden alınan 20...
ÇEŞÇEP’ten Enerjisa’nın Çeşme projesine tepki: 200...
Çeşme’nin merkezindeki güneş enerjisi projesi tartışma yarattı. ÇEŞÇEP, 49 yıllığına...
GES davasında karar bekleniyordu: Dikkat çeken Ankara...
Uşak’ın Bağbaşı Köyü’nde planlanan iki GES projesi için bilirkişilerin “kurulmamalı” yönünde...
Çanakkale'nin tek su kaynağında maden tehdidine yargı freni!
Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı Atikhisar Barajı havzasında planlanan altın-gümüş madeni...
Kışladağ’da dikkat çeken değişiklik: 8 milyon ton ek pasa...
Uşak’taki Kışladağ Altın Madeni’nde 2026 yılı için öngörülen pasa kaldırma miktarı 6 ila 8...
Karaburun’da tartışmalı plan: Zeytinliklerin yapılaşma...
Karaburun Belediyesi tarafından İnecik Mahallesi’nde çok sayıda parseli kapsayan 128...
Uşak'taki GES projesine bilirkişi freni: Proje zararlı,...
Uşak'ın Bağbaşı Köyü'nde yapılması planlanan Karacahisar Güneş Enerji Santrali (GES) ve Elektrik...
YENİ Partili Saatlı'dan Altınkum planlarına tepki: Rant...
Çeşme Altınkum’da 13,6 hektarlık alanın “rezerv yapı alanı” ilan edilerek imara açılmasıyla...