BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Ekonomi CHP'den iktidara 'zam' eleştirisi... TIR'la İstanbul'dan ...

CHP'den iktidara 'zam' eleştirisi... TIR'la İstanbul'dan İzmir'e geldiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın kullandığı TIR'la; nakliyecilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ücretli otoyollardan geçerek İstanbul'dan İzmir'e geldi.

0Yorumlar
CHP'den iktidara 'zam' eleştirisi... TIR'la İstanbul'dan İzmir'e geldiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP Uşak Milletvekili'nin kullandığı TIR'la; nakliyecilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ücretli otoyollardan geçerek İstanbul'dan İzmir'e geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Uşak Milletvekili Özkan Yalım'ın kullandığı TIR'la, saat 08.30'da Silivri Selimpaşa'dan hareket ederek akşam saat 18.00 sıralarında İzmir'in Bornova ilçesine geldi. Yolculuk, Işıkkent bölgesindeki bir benzin istasyonunda son buldu. CHP'li vekiller, taşımacılık sektörünün sesi olmak, akaryakıt, yol ücretleri ve maliyetlerdeki zamlara dikkat çekmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 580 kilometre yol katettiklerini belirtti.

 

'NAKLİYECİLERİN YÜKLERİNE DAHA FAZLA YÜK KATMAYIN'

'Nakliyeci OsmanGazi Köprüsü'nden geçemiyor" diyen CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, "Yol güzel, köprü güzel, yapılan işlem güzel ancak yapılan sözleşmeler ve uygulanan tarifeler uyumlu olmadığından, maalesef nakliyeci arkadaşlarımız, otobüsçü, kamyoncu arkadaşımız, minibüsçü hatta otomobil kullanan vatandaşımız bile İzmir'den İstanbul'a ya da İstanbul'dan İzmir'e gelirken bu yeni yapılan yolu kullanmakta zorlanıyorlar, bazıları hiç kullanamıyor. Bu vatandaşlarımızın hepsi motorlu taşıtlar vergisi ödemelerine rağmen maalesef bu hizmetten faydalanamıyorlar. Mevcut hükümete sesleniyoruz onların yüklerine daha fazla yük katmayın" dedi.

'BÜYÜK BİR BUHRAN VAR'

Akaryakıt ve otoyol ücretlerinin yükseldiğini dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, "Büyük bir ekonomik buhran var, çok büyük. Tabi bunu unutturmak ve göstermemek için bir çaba var. Ama vatandaşımız, esnaf, çiftçi bunu cebinde yaşıyor. Büyük bir buhran var buna bir de enerji buhranı eklendi. Plansız programsız politikalar sonucunda taşımacılık, ulaştırma kontak kapatma noktasına geldi ve bu duruma gelmesinin nedeni de şu anda ülkeyi yöneten AK Parti iktidarıdır. İktidar görmüyor, duymuyor, duymak istemiyor ve bu yönetimle, bu anlayışla, bu politikalarla da saray iktidarında zamlar durmaz. Çünkü durmasını istemiyorlar bir de fedakarlıktan bahsediyorlar. En tepedekilerden aşağıya kadar 'fedakarlık yaptık' diyorlar. Fedakarlık yapan varsa o da milletin kendisidir, esnafımız, çiftçimiz, vatandaşımızdır. Ayrıca akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlarla kamyoncularımız, TIR'cılarımız perişan oldu. Bunu duyan yok, gören yok" ifadelerini kullandı.

'ALDIĞIM PARA OTOBANLARA YETMEZ'

TIR'ın sahibi İdris Sakallı ise "İstanbul Selimpaşa'dan hareket ettik. Çatalca gişelerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne devam ettik. Mazotumuzu doldurduk. İstanbul'da 8 bin 250 lira yakıtla depoyu doldurduk. Burada tekrar 3 bin 50 lira mazot doldurduk. Benim masrafım mazota yetmedi, aldığım para otobanlara yetmez" dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Ekonomi Haberleri

Tümü

Altın ve gümüş fiyatlarında yükseliş sürüyor

Altın ve gümüş fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Küresel piyasalarda değerli metaller,...

20 saat önce

Kuru meyve sektörü, 2 milyar dolar ihracat hedefi için...

Türk kuru meyve sektörü 2026-27 sezonuna 2 milyar dolar ihrac at hedefiyle girdi. Kuru...

1 gün önce

Philip Morris grubundaki sigaralara zam!

Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Philip Morris grubuna ait sigara ürünlerine yeni zam geldi....

2 gün önce

Bakan Göktaş duyurdu: Zamlı maaşlar ödenmeye başladı!

Ağustos ayı yaşlı ve engelli aylıkları zamlı şekilde ödenmeye başlandı.

3 gün önce

Motorin fiyatlarında büyük indirim beklentisi!

Akaryakıt ürünlerinden motorinin litre fiyatında büyük düşüş gerçekleşeceği öngörülüyor.

4 gün önce

Enflasyon verileri açıklandı: ENAG ile TÜİK arasında uçurum!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayıyla ilgili enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaştı....

5 gün önce

Gersan Elektrik ABD pazarında!

Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi, uluslararası büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım...

6 gün önce

Kadın işsizliği 2005'ten bu yana en düşük seviyede!

Türkiye'de 15 ve daha yukarı yaştaki kadınlarda işsizlik oranı, haziranda yüzde 9,8'e yükselerek...

6 gün önce

İmzalar atıldı: A101'in sahibi CarrefourSA'yı satın aldı!

Aydın Grup bünyesindeki Yeni Mağazacılık, CarrefourSA'nın kontrol hisselerini devralarak...

6 gün önce

İzmir turizminin 6 aylık bilançosunda düşüş yaşandı!

İzmir, 2026 yılının ilk altı ayında 583 bin yabancı ziyaretçiyi misafir etti. Ancak kent, geçen...

7 gün önce

Vestel'den kritik adım: 500 milyon dolarlık borç için...

Vestel Elektronik’in 500 milyon dolarlık borç yeniden yapılandırma sürecinde kritik bir aşamaya...

11 gün önce

Zeytin ve zeytinyağı ihracatçıları finansmanda kolaylık...

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), ihracatçıların finansmana erişimini...

12 gün önce