BIST 100 11.116,99 %0,92 Altın 6.396,04 ₺/gr %0,18 Bitcoin $80.075 %0,92 Dolar 49,77 ₺ %0,14 Euro 55,89 ₺ %0,25 Sterlin 66,68 ₺ %0,14 Gümüş 86,39 ₺/gr %0,27 Ethereum $2.327,81 %1,24 İsviçre Frangı 60,41 ₺ %0,24 Kanada Doları 35,52 ₺ %0,10 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,12 BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,14 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,15
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Ekonomi Çiğli - Menemen Bölgesi Yatırımcıların Gözdesi Oldu

Çiğli - Menemen Bölgesi Yatırımcıların Gözdesi Oldu

Yıllardır gayrimenkul ve yapı malzemeleri sektöründe hizmet verdikten sonra Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) bünyesine katılan Now Gayrimenkul Kurucusu Mimar ve İç Mimar Özgür Ali Karaduman, Çiğli ve Menemen’in yatırımcıların yeni gözdesi olduğunu söyledi.

0Yorumlar
Çiğli - Menemen Bölgesi Yatırımcıların Gözdesi Oldu

Çiğli - Menemen aksının İzmir için önemli bir bölge olduğunu belirten Özgür Ali Karaduman, “Şu anda kent kuzeye doğru büyümesini sürdürüyor. Birçok inşaat firması da bu bölgeyi tercih ediyor. Bunda çevre yolu bağlantısı, İzban ve deneme seferleri başlayan Çiğli tramvay projesinin sunduğu ulaşım avantajının da payı büyük. Çiğli, sanayi bölgesi olması, Katip Çelebi ve Bakırçay üniversiteleri, özel okullar ve hastanelerle birlikte önemli bir yaşam merkezi haline geldi. Dikili, Çandarlı, Foça gibi sayfiye yerlerine olan yakınlığı da önemli bir avantaj sunuyor. Şehir dışından birçok bireysel ve kurumsal yatırımcı da konut ve iş yeri satın almak için bizlere ulaşıyor” diye konuştu.

 

SAĞLAM ZEMİNLİ PROJELER VE SİTELER İLK TERCİH

Karaduman, pandemi ve depremin ardından konut sahibi olmak isteyenlerin beklentilerinin değiştiğini, sağlam zeminli ve site içindeki projelerin daha çok talep görmeye başladığına dikkat çekti.

Karaduman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandeminin ardından insanlar artık daha fazla nefes alabilecekleri projeleri tercih etmeye başladı. Özellikle çocuklu aileler yeşil alanlara sahip sitelerde yaşamak istiyor. Ulukent Koyundere gibi bölgelerde daha yeni yapılaşmalar olduğu için modern, yeşil alanlara ve sosyal donatılara sahip siteler, hem oturumcuların hem de yatırımcıların ilgisiyle karşılaşıyor. Üstelik bu bölgenin zemininin depreme daha dayanıklı olması da bir diğer tercih nedeni. Kentin kuzeyindeki konutlar arsa maliyetlerinin daha uygun olması nedeniyle kent merkezine oranla yüzde 30 - 40 daha avantajlı fiyatlar sunabiliyor. Artık kent merkezlerinde yeni arsa üretmek çok zor ve maliyetli. Bu nedenle Çiğli - Menemen aksının hem yatırımcılar hem de oturumcular tarafından 2023 yılında da talep görmeye devam edeceğini söyleyebiliriz. Şu anda gayrimenkul alanında her talebe uygun hizmet sunuyoruz. Villa, arsa, projeler ve bireysel konut satış kiralama ve ticari alanlarda uzmanlaşan toplam 7 kişilik profesyonel bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Çiğli - Menemen Bölgesi Yatırımcıların Gözdesi Oldu

GHO, İSTİKRARLI BÜYÜME TRENDİNDE

GHO’nun yurt genelinde büyümeye devam ettiğini kaydeden Genel Müdür Özkan Yalaza da, şu bilgileri verdi: “Şu anda GHO'nun 29 ofisi, tek bir ofis gibi hizmet veriyor. Ofisler arasındaki bilgi akışı ve sistem üzerinden portföy paylaşımıyla birlikte geniş bir hizmet ağı kurduk. Müşterilerimize hızlı yanıt verebiliyoruz. 2023 yılında sektördeki büyümemizi sürdüreceğiz. GHO olarak yakaladığımız sinerjiyi tüm ofislere yaymak ve herkesin kazançlı çıkacağı çalışma sistemini yaygınlaştırmak istiyoruz. Aldığımız her proje tek bir ofis için değil, tüm ofisleri kalkındırmak ve birlikte iş yapabilmeyi amaçlıyoruz. Sektörün ivme kazanması için geçtiğimiz günlerde açıklanan uygun koşullu konut kredilerinin kapsamının genişletilmesi ve ikinci el daireler için de uygulanması gerekiyor”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Ekonomi Haberleri

Tümü

Emekliye asgari ücret kadar aylık ve ikramiye teklifine...

En düşük emekli aylığı ile bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasını öngören...

3 gün önce

Televizyon, Beyaz Eşya ve Mobilya Alacaklar Dikkat:...

Ticaret Bakanlığı, kredi kartı ve tüketici finansmanı dışında kalan senetli alışverişlerde...

3 gün önce

Karluna'nın ürettiği ilk elektrikli araç, İAOSB'ye...

  Karluna   Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. ürettiği ilk aracı İzmir Atatürk...

4 gün önce

İzmir'de genç işsizlik oranı Türkiye'yi 4'e katladı!

EGİAD’ın hazırladığı rapora göre İzmir’de 15-24 yaş grubundaki işsizlik oranı yüzde 21,3 ile...

4 gün önce

Pamuk yetiştiricisi maaliyet kıskacında: İTB'den 'destek'...

Ege Bölgesi’nde pamuk ekim alanları, artan üretim maliyetlerden dolayı geçen sezona göre yüzde...

5 gün önce

Ege Bölgesi’nin 9 aylık ihracatı 33 milyar doları aştı

Ege Bölgesi'nin ihracatı 2026 yılının ocak-eylül döneminde yüzde 3,4 artışla 32 milyar 24...

5 gün önce

Ekonomi Yönetiminin Gözü Külliye’de! Kurul Cevdet Yılmaz...

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında...

6 gün önce

İhracatta Macaristan ve Rusya krizi kapıda!

Yaş meyve ve sebze ihracatında Rusya deniz yolu tıkanıklığı ve Macaristan geçiş belgesi krizi...

6 gün önce

Satsuma Mandalinası’nda ilk hasat gerçekleşti!

Ege İhracatçılar Birliği Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, bugün İzmir’in Menderes...

6 gün önce

İzmir Limanı'na 1,5 milyar dolarlık yatırım: Dip taraması...

Türkiye Varlık Fonu (TVF) mülkiyetindeki TVF İzmir Limanı, büyük tonajlı gemilere hizmet...

10 gün önce

Vatandaşlık Maaşında Merak Edilen Detaylar Ortaya Çıktı!...

“Vatandaşlık Maaşı” olarak bilinen Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi kapsamında, 23 bin...

12 gün önce

Ege'ye kruvaziyer ile turist akını!

Aydın Kuşadası, 4 kruvaziyer gemisiyle gelen 6 bin turisti misafir etti. İtalya bayraklı "Aida...

13 gün önce