Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tekbaş, "Orta ve Doğu Asya'da organizasyonumuzu geliştireceğiz"
Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Abdullah Tekbaş, “Biz Orta ve Doğu Asya’da önce İran, Azerbaycan, Irak ve Suriye’yi bir araya getirerek fuar organizasyonuna imza atacağız” dedi.
Türkiye Bal Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Abdullah Tekbaş, üst üste iki yıldır düzenlenen Apimondia Dünya Arıcılık Fuarı ile ilgili değerlendirmede bulunarak, Orta ve Doğu Asya’yı kapsayan bir organizasyona imza atacaklarını. İstanbul merkezli yapılması düşünülen fuarın, daha da geliştirileceğini kaydetti.
Tekbaş, fuar ile birlikte, İran, Azerbaycan, Irak ve Suriye’yi bir araya getireceklerini dile getirerek, “Bu iş birliğini geliştirip merkezini İstanbul yapacağız. Bal ve arı malzemeleri ile ilgili ihracat ve ithalat kanallarını oluşturacağız. Bu fuar, Orta ve Doğu Asya’da üretim yapan herkesin gelip direkt olarak üreticiden alıcıya satış yapacağı bir ortam olacak” ifadelerini kullandı.
“Katılımcılar geleceklerini planlıyor”
Dünyada her sene arıcılıkla ilgili yapılan Apimondia Dünya Arıcılık Fuarı’nın, geçen yılın ardından bu yıl da yapıldığına dikkat çeken Tekbaş, “Aslında Ukrayna’da yapılacaktı; ama savaş nedeniyle yeniden Türkiye tercih edildi. Bu fuar her yıl farklı bir ülkede yapılır ve dünyanın her yerinden gelen katılımcıları ağırlar. Biz bu fuara Türkiye Bal Birliği olarak her yıl katılım sağlıyoruz. Bu fuar Avrupa ülkesinde olan bir birliğin yaptığı fuardır. Burada üretici birlikleri ve makine ve ekipman dahil ürünlerini sergiler. Bu fuara bal üreten herkes katılıp gelecekleri ile ilgili planlarını beliyor” diye konuştu.

“Firmamız ile marka oluşturacağız”
Tekbaş, Türkiye Bal Üreticileri Birliği’ne bağlı bir firma kurduklarının altını çizerek, “Bal alım satımı ile ilgili kurduğumuz firma üzerinden çeşitli çalışmalar yapıp Türkiye’ye ait marka oluşturacağız. Bir diğer çalışmamız da kovanlara takılan plaka. Bunu Türkiye Arı Birliği ve Türkiye Bal Üreticileri Birliği olarak biz plaka veriyorduk. Sonra Tarım ve Orman Bakanlığı, bunu il müdürlükleri ile yapmaya başladı. Yeniden protokol ile plakaları biz vermeye başladık” açıklamasını yaptı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Patili dost Bal, merkezin neşesi oldu
İzmir'de sokağa terk edilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Yurdoğlu Engelli Hizmet Merkezi'ni...
Bakanlığın ifşa listesine 7 ürün daha eklendi: Bal, çay,...
Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan gıdalar listesine yenilerini ekledi. Listede...
Bahçeli 'laiklik bildirisini' hedef aldı: Biz de bal...
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda...
Ekonomi Haberleri
TümüBenzine bir zam daha geliyor!
Akaryakıt fiyatlarında zam hareketliliği devam ediyor. Benzinin litre fiyatına dün gece yapılan...
Altın ve gümüş fiyatlarında yükseliş sürüyor
Altın ve gümüş fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Küresel piyasalarda değerli metaller,...
Kuru meyve sektörü, 2 milyar dolar ihracat hedefi için...
Türk kuru meyve sektörü 2026-27 sezonuna 2 milyar dolar ihrac at hedefiyle girdi. Kuru...
Philip Morris grubundaki sigaralara zam!
Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Philip Morris grubuna ait sigara ürünlerine yeni zam geldi....
Bakan Göktaş duyurdu: Zamlı maaşlar ödenmeye başladı!
Ağustos ayı yaşlı ve engelli aylıkları zamlı şekilde ödenmeye başlandı.
Motorin fiyatlarında büyük indirim beklentisi!
Akaryakıt ürünlerinden motorinin litre fiyatında büyük düşüş gerçekleşeceği öngörülüyor.
Enflasyon verileri açıklandı: ENAG ile TÜİK arasında uçurum!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayıyla ilgili enflasyon verilerini kamuoyuyla paylaştı....
Gersan Elektrik ABD pazarında!
Gersan Elektrik Ticaret ve Sanayi, uluslararası büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım...
Kadın işsizliği 2005'ten bu yana en düşük seviyede!
Türkiye'de 15 ve daha yukarı yaştaki kadınlarda işsizlik oranı, haziranda yüzde 9,8'e yükselerek...
İmzalar atıldı: A101'in sahibi CarrefourSA'yı satın aldı!
Aydın Grup bünyesindeki Yeni Mağazacılık, CarrefourSA'nın kontrol hisselerini devralarak...
İzmir turizminin 6 aylık bilançosunda düşüş yaşandı!
İzmir, 2026 yılının ilk altı ayında 583 bin yabancı ziyaretçiyi misafir etti. Ancak kent, geçen...
Vestel'den kritik adım: 500 milyon dolarlık borç için...
Vestel Elektronik’in 500 milyon dolarlık borç yeniden yapılandırma sürecinde kritik bir aşamaya...
