BIST 100 12.899,35 %0,09 Altın 6.740,80 ₺/gr %0,33 Bitcoin $84.017 %0,08 Dolar 49,01 ₺ %0,12 Euro 56,11 ₺ %0,06 Sterlin 65,25 ₺ %0,15 Gümüş 101,18 ₺/gr %0,84 Ethereum $2.688,78 %0,16 İsviçre Frangı 59,19 ₺ %0,06 Kanada Doları 34,66 ₺ %0,09 Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,27 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 13,07 ₺ %0,11 BAE Dirhemi 13,35 ₺ %0,12 Rus Rublesi 0,58 ₺ %1,31 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,01
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel 1 Milyon Dolar Değerindeki Altın Buhar Oldu: Altınların B...

1 Milyon Dolar Değerindeki Altın Buhar Oldu: Altınların Bulunması Gereken Kasadan İlaç ve Kitap Çıktı

Ahbap Derneği'ne yönelik başlatılan soruşturmada yeni bir skandal daha gün yüzüne çıkarıldı. Derneğe ait 44 milyon lira önce dolara ardından da fiziki altına çevrildi. Paranın Haluk Levent'in yetkilendirildiği bir banka kasasında saklanmasına karar verilirken; açılan kasanın için bir kutu Tylolhot, bir kutu vitamin, iki kutu ilaç ve bir kitap çıktı.  

1 Milyon Dolar Değerindeki Altın Buhar Oldu: Altınların Bulunması Gereken Kasadan İlaç ve Kitap Çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ve Ahbap Derneğini konu alan soruşturmada, dernek yönetim kurulunun Ocak 2026'da art arda aldığı üç karar incelemeye alındı.

PARANIN ALTINA ÇEVRİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Dosyadaki bilgilere göre ilk olarak 14 Ocak 2026 tarihli ve 2026/3 sayılı yönetim kurulu kararıyla, derneğin banka hesabında bulunan 44 milyon TL'nin enflasyon karşısında değer kaybetmesini önlemek amacıyla altına çevrilmesine karar verildi.

Ancak altının doğrudan Türk lirasıyla alınması yerine dikkat çekici bir yöntem tercih edildi. Kararda, 44 milyon TL'nin önce ABD dolarına çevrilmesi, ardından dolar kullanılarak altın alınması öngörüldü.

BÜTÜN YETKİ HALUK LEVENT'E VERİLDİ

Döviz bürosundan alınacak dolarların fiziken teslim alınması için ise Haluk Levent yetkili kılındı.

Aynı gün alınan 2026/4 sayılı ikinci yönetim kurulu kararıyla, satın alınacak altınların muhafazası için banka kiralık kasası tutulmasına karar verildi.

Yapılan tespitlere göre, kiralık kasanın anahtarının Haluk Levent'e teslim edilmesi ve söz konusu işlemlerin tamamında Levent'in yetkili olması kararlaştırıldı.

Böylelikle 44 milyon TL'nin dövize çevrilmesinden fiziki paranın teslim alınmasına, altınların satın alınmasından muhafaza edileceği kasaya kadar sürecin önemli aşamalarında Haluk Levent yetkilendirildi.

'GAZZE İÇİN ELDEN ALINAN 1 MİLYON USD ÖDEMESİ'

Soruşturmanın en dikkat çekici ayrıntılarından biri ise 44 milyon TL'lik banka transferinin açıklama bölümüne yazılan ifade oldu.

Derneğin banka hesabından 14 Ocak 2026 tarihinde bir döviz bürosuna 44 milyon TL havale edildi. Dosyadaki kayıtlara göre havalenin açıklamasına, "Gazze için elden alınan 1 milyon USD ödemesi" ifadesi yazıldı.

Soruşturma notuna göre, 44 milyon TL karşılığında döviz bürosundan temin edilen 1 milyon dolar nakit para, Haluk Levent tarafından fiziki olarak teslim alındı.

1 MİLYON DOLAR ALTINA ÇEVRİLDİ

Para trafiği bununla da sınırlı kalmadı. 16 Ocak 2026 tarihinde bu kez 2026/5 sayılı üçüncü yönetim kurulu kararı alındı. Karara göre, fiziki olarak teslim alınan 1 milyon dolar kullanılarak bir kuyumcudan fiziki altın satın alınmasına karar verildi.

Altınları kuyumcudan teslim alma yetkisi yine Haluk Levent'e verildi. Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Levent, derneğin 44 milyon TL'sinin çevrildiği 1 milyon doları altına dönüştürdü ve satın alınan fiziki altınları kuyumcudan teslim aldı.

Yönetim kurulu kararları uyarınca söz konusu altınların Ahbap Derneğinin VakıfBank Feriköy Şubesinde bulunan kiralık kasasında muhafaza edilmesi gerekiyordu.

KASADAN ALTIN DIŞINDA HER ŞEY ÇIKTI

Soruşturmanın en çarpıcı gelişmesi 6 Ağustos 2026 tarihinde yaşandı.

Derneğe ait kiralık kasa; bir polis memuru, bir kuyumcu bilirkişi ve derneğin mal varlığı yönetim kayyım heyetinde görevli iki avukatın huzurunda açıldı. Kasanın açılış anı ayrıca video kaydına alındı.

Dosyadaki tespitlere göre, 44 milyon TL ile başlayıp 1 milyon dolara, oradan da fiziki altına dönüştürüldüğü belirtilen varlıklara kasada rastlanmadı. Kasadan çıkanlar ise Bir kutu Tylolhot, bir kutu vitamin hapı, 2 kutu ilaç ve bir adet kitap oldu.

ALTININ AKIBETİ BİLİNMİYOR

Soruşturma kapsamında, derneğe ait 44 milyon TL'nin, bu parayla temin edilen 1 milyon doların ve 1 milyon dolar karşılığında satın alındığı belirtilen fiziki altınların akıbetinin belirlenmesine yönelik incelemeler sürdürülüyor.

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, söz konusu para ve altınların kim veya kimlerin tasarrufuna geçtiğinin ve işlemlerin hukuki niteliğinin tespit edilmesi için detaylı inceleme yürütülüyor.

GERÇEK GÜNDEM



Güncel Haberleri

Tümü

İZBAN için bakım ihalesinde sonuç belli oldu!

TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, İZBAN hattındaki bakım ve tamirat işleri için iki ayrı ihale...

7 saat önce

Çeşme’de otoyol özelleştirmesine tepki: Bizi vatan haini...

İzmir-Çeşme Otoyolu'nun özelleştirme kapsamına alınmasına karşı Yarımada'da tepkiler devam...

1 gün önce

Emeklilerin AYM önündeki eyleminde intihar girişimi!

Ankara’da emeklilerin, Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde gerçekleştirdiği eylem sırasında emekli...

1 gün önce

Ümit Özdağ'dan İzmir'de taziye ziyareti

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte...

1 gün önce

Öktem, Çağdaş Grubu’nun yeni dönem hedeflerini açıkladı

Çağdaş Avukatlar Grubu İzmir Barosu Başkan adayı Emre Öktem, avukatların ekonomik sorunlarının...

1 gün önce

DİSK'ten AK Parti'li Fıçı'ya ziyaret!

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, DİSK Ege Bölge...

1 gün önce

İzmir'e hafta sonu için sağanak yağış uyarısı

İzmir’de hafta sonu hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Cumartesi yağış beklenmezken, pazar...

1 gün önce

YENİ Parti'den özelleştirme hesabı: İzmir - Aydın 415 TL...

YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 30 yıllığına özelleştirilmesi planlanan...

1 gün önce

MMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!

MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.

2 gün önce

Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

2 gün önce

Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...

2 gün önce

Sırbistan'da Kabus Bitti: Tarihin En Büyük Orman Yangını...

Sırbistan'ın kuzeydoğusundaki Deliblato Kumları bölgesinde 2 Ağustos'ta başlayan ve Sırbistan...

2 gün önce