18 haftada 106 çocuğa umut oldular
İzmir’de sosyal imkânları kısıtlı mahallelerde yürütülen proje, 68 aile ve 159 gönüllüyle büyüdü. Atölyelerden gezilere uzanan desteklerle çocuklar hem öğrendi hem güçlendi. Kapanış etkinliği ise “dayanışma devam edecek” mesajı verdi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın çocuk ve genç dostu kent, eşit yurttaşlık ve kapsayıcı sosyal belediyecilik hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen Mahallede Dayanışma Var Projesi, çocukların sosyal hayata katılımını güçlendirmeyi ve mahalle ölçeğinde dayanışma kültürünü yaygınlaştırmayı amaçlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Gençlik Çalışmaları Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmanın kapanış programı, proje süresince kurulan bağların, paylaşılan emeğin ve güçlenen dayanışmanın bir araya geldiği anlamlı bir buluşma oldu. Çocuklar, gönüllü gençler ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, gün boyu süren çeşitli programlarla tamamlandı. Sokak oyunları ve yarışmalar, çocukların aktif katılımıyla gerçekleştirildi. Gönüllü gençlerin hazırladığı atölye çalışmaları ise çocukların eğitsel ve yaratıcı süreçlere dâhil olmasına olanak sağladı. Genç İzmir Pop Orkestrası’nın performansı ve sihirbaz gösterisi ilgi çekti. Günün sonunda projeye katılan çocuklara ve gönüllü gençlere katılım belgeleri verildi.
18 haftalık kapsamlı çalışma
Kasım ayında başlayan ve 18 hafta süren proje kapsamında Çiğli Balatçık, Bayraklı Doğançay ile Onur-Yamanlar mahallelerinde toplam 68 aile, 106 çocuk ve 159 gönüllü ile çalışmalar gerçekleştirildi. Proje süresince çocukların sosyal, kültürel ve eğitsel gelişimlerini desteklemeye yönelik çok sayıda etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda İzmir Doğal Yaşam Parkı gezisi, İzmir Bilim Müzesi ziyareti ve buz pisti etkinliği gibi programlarla çocukların farklı deneyimler kazanması sağlandı.
Sosyal destek çalışmaları öne çıktı
Mahallelerde gerçekleştirilen ev ziyaretleri ve buluşmalar kapsamında çocuklara yönelik akran zorbalığına karşı farkındalık, empati ve dayanışma, ağız ve diş sağlığı, sağlıklı beslenme, kişisel hijyen ve öz bakım konularında atölye ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Gönüllü gençler, yürütülen çalışmalar kapsamında çocukların derslerine destek olarak akademik gelişimlerine de katkı sundu.
Sürdürülebilir dayanışma
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk dostu kent yaklaşımı doğrultusunda yürütülen proje, yalnızca belirli bir döneme yayılan faaliyetler bütünü olmanın ötesine geçerek mahallelerde kalıcı bir dayanışma zemini oluşturdu. Eşit yurttaşlık ilkesi temelinde çocukların sosyal hayata katılımını güçlendiren çalışmalar, gönüllülük mekanizmalarıyla desteklenerek sürdürülebilir bir yapıya kavuşturuldu. Kapanış programı da yalnızca bir dönemin sonu değil, mahallelerde filizlenen dayanışmanın, kurulan ilişkilerin ve birlikte üretme kültürünün devam edeceğine işaret eden güçlü bir buluşma olarak öne çıktı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Foça Meclisi'nde 106 milyonluk kredi talebi!
Foça Belediyesi’nin kasım ayı olağan meclis toplantısında, altyapı, üstyapı ve proje...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
Turizm bölgelerinde güvenlik operasyonu: 106 tutuklama
Adalet Bakanı Akın Gürlek, haziran, temmuz ve ağustos aylarında 16 ilde turizm güvenliğini...
Güncel Haberleri
TümüCumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore'ye Gidiyor
İletişim Başkanı Burhanettin Duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kore Cumhuriyeti...
Karayolları Genel Müdürlüğü'den uyarı: Aydın-İzmir...
Aydın-İzmir otoyolunu kullanacak sürücüler için yeni uyarı geldi. Kızılcaköy Köprüsü’nün İzmir...
İzmir'de sağanak yağış beklentisi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesi için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış...
Sermaye Piyasası Kurulu'nda Kritik Atamalar! Yeni Başkan,...
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına Vergi Denetim Kurulu Başkanı Muhsin Atcı, Başkan...
YENİ Partili Yavuzyılmaz uyardı: "AKP 2027 model tuzak...
YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, elektrikte yıllık tüketim sınırının 3 bin...
Manisa Büyükşehir'in eski yöneticilerine gözaltı!
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un geçmiş dönem hesaplarına yönelik 'zimmet' ve 'suç gelirlerinin...
Uzundere hak sahiplerinin ilk konutları için tarih verildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 3. ve 4. etap...
Sarıgül soruşturmasında 2 kişi daha tutuklandı!
Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı dönemindeki gençlik kampları kara para aklama...
Fenerbahçe maçları öncesi 'içki' yasağı' iddiası!
İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe Stadı çevresindeki tekel bayileri, marketler ve büfelere maç...
Bakırköy operasyonunda 39 kişi tutuklandı!
Bakırköy Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20'si belediye görevlisi 39 kişi...
Aydın'a şehit ateşi düştü!
Hakkari'de sınır geçiş olayına müdahale ederken açılan ateşle yaralanan Piyade Sözleşmeli Er...
Zelenski - Erdoğan görüşmesi bugün: Gündemde neler var?
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.