BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel 94. İzmir Enternasyonal Fuarı 776 bin 843 ziyaretçiyi ağı...

94. İzmir Enternasyonal Fuarı 776 bin 843 ziyaretçiyi ağırladı

94. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 29 Ağustos-9 Eylül 2025 tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleştirildi. Türkiye’nin ilk uluslararası fuarı olarak Cumhuriyet’in fuarcılık geleneğini sürdüren İEF, “Fuar Şehrin Kalbinde” sloganıyla 12 gün boyunca ticaret, kültür, sanat, spor ve eğlenceyi bir araya getirdi.

0Yorumlar
94. İzmir Enternasyonal Fuarı 776 bin 843 ziyaretçiyi ağırladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen 94. İzmir Enternasyonal Fuarı, ticaretin yanı sıra konserler, sergiler, çocuk ve gençlik aktiviteleri, sokak performansları ile ziyaretçilerine dolu dolu 12 gün yaşattı.

Açılışı, Balkanlılar Halk Dansları Festivali ekiplerinin de katılımıyla görkemli bir kortejle yapılan İEF’nin bu yılki onur konuğu ülkesi Bosna Hersek oldu. Bosna Hersek’ten Tuzla, Stari Grad ve Centar belediyeleri başta olmak üzere birçok kurum, ticaret odası ve kültürel temsilcilik fuara katıldı. Bosna Hersek’in yanı sıra Fransa, Hindistan, Ukrayna, Kamboçya ve Fildişi Sahili de fuarda yerini alarak uluslararası atmosferi güçlendirdi. B40 Kültürel ve Ekonomik İş Birliği Zirvesi için kente gelen üst düzey heyetler de fuarı ziyaret ederek İzmir’in diplomatik ve kültürel ağına katkı sağladı.

Çim Konserleri’nde coşku, son günlerde burukluk

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Çim Konserleri on binlerce müzikseveri Kültürpark’ta buluşturdu. Candan Erçetin, Edis, Yıldız Tilbe, Ceza, Mustafa Sandal, Selda Bağcan, Derya Uluğ, Gripin ve Sertab Erener sahne alarak İEF akşamlarını renklendirdi. Balçova ilçesinde polis merkezine düzenlenen terör saldırısında iki polisin şehit olması nedeniyle 8–9 Eylül tarihlerinde planlanan Duman ve Mor ve Ötesi konserleri ile eğlence etkinlikleri iptal edildi. 

Tarih ve sanat bir arada

Fuar bu yıl da dikkat çekici sergileriyle öne çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Folkart iş birliğiyle hazırlanan “Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı-Gazi Mustafa Kemal Atatürk Sergisi”, bugüne dek görülmemiş 250 fotoğraf ve 226 kişisel eşya ile ziyaretçilere tarihi bir yolculuk yaşattı. Zübeyde Hanım’ın mektuplarından Atatürk’ün sağlık cihazlarına kadar birçok özel parça büyük ilgi gördü. Dünyaca ünlü medya sanatçısı Refik Anadol’un “Şifanın Algısı” ve ilk kez sergilenen “Makine Rüyaları: Ege” sergileri, veri bilimi ve yapay zekayı sanatla buluşturan özgün çalışmalarıyla izleyiciyle buluştu. 

“Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı” Atatürk Sergisi 21 Aralık, Refik Anadol’un “Şifanın Algısı” ve “Makine Rüyaları: Ege” sergileri ise 30 Eylül’e kadar açık olacak.

Kültürpark’ta 1939 yılında inşa edilen ve geçmişte İzmir Tarih ve Sanat Müzesi olarak kullanılan bina, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilip görsel sanatlar galerisi haline getirilerek İzmirli Seramik Sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan’ın adıyla açıldı. Mehmet Tüzüm Kızılcan Sanat Galerisi, 94. İEF ile birlikte, İzmirli Uluslararası Dokuma Sanatçısı Fırat Neziroğlu’nun “İzmir’i Özledim” sergisi ve Mehmet Nuri Göçen Vakfı Uluslararası Seramik Koleksiyonu’nu sanatseverlerle buluşturdu.

Pakistan Pavyonu’nda ise İzmir Planlama Ajansı’nın (İZPA), “İz’in Peşinde Şehrin İçinde” sergisi yer aldı. 94. İEF’ye renk katan sergide, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin birçok alanda yürüttüğü çalışmalarda somutlaştırdığı yol haritasının detayları paylaşıldı.

Restore edilerek yeniden hizmete açılan Göl Gazinosu, sosyal tesis olarak halktan yoğun ilgi görürken İzmir Mutfak Müzesi’nin ön sergisine de ev sahipliği yaptı, nostaljik belleği yeniden canlandırdı.

Açık havada kültür ve eğlence buluştu

Fuar boyunca Kültürpark’ın dört bir yanı bir açık hava sahnesine dönüştü. Atatürk Açık Hava Tiyatrosu, tiyatro oyunlarından stand-up gösterilerine ve illüzyon şovlarına kadar zengin bir programa ev sahipliği yaptı. Uluslararası sokak gösterileri ve sanatçıların performansları büyük ilgi gördü. Bu yıl ilk kez açılan Yeme-İçme ve Etkinlik Alanı ziyaretçilere festival havasında farklı bir deneyim yaşatırken, sahnede her akşam konserler, dans yarışmaları ve DJ performansları sergilendi. 

Şehir Tiyatroları da İEF’deydi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından, Mobil Çocuk Sahne’de Kendini Arayan Zürafa, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde ise Soytarılar Okulu isimli çocuk oyunları sahnelendi. Minikler, hem fuarın tadını çıkardı hem de oyunları izleyerek eğlenceli anlar yaşadı.

Çocuklara ve gençlere özel alanlar

Fuarın en çok ilgi gören bölümlerinden biri de çocuklara ve gençlere ayrılan özel alanlar oldu. İzmir Çocuk Oyun Alanı, survivor parkuru, ağ labirenti, mini futbol, bowling ve langırt gibi aktivitelerle küçük ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. İZELMAN’ın çocuklara yönelik atölyeleri de yaratıcı çalışmalara sahne oldu.

Gençlik ve Spor Alanı ise enerjisi yüksek etkinliklere ev sahipliği yaptı. Red Bull aktiviteleri, satranç turnuvaları, VR deneyimleri, bilgi yarışmaları, karaoke ve dans atölyeleri gençlere dopdolu bir fuar deneyimi sundu. Büyükşehir Belediyesi’nin farklı birimlerinin düzenlediği el sanatlarından dansa kadar birçok atölye ve farkındalık çalışmaları da ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

İzmir Büyükşehir Belediyesi özel standında yer aldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları da özel olarak hazırlanan stantla fuarda yerini aldı. Belediye hizmetlerinin ve projelerin tanıtıldığı stantta ziyaretçiler, A’dan Z’ye İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yakından tanıma fırsatı buldu. Belediyeler Sokağı’nda ise ilçe belediyeleri kendi stantlarında hizmetlerini tanıtırken, ilçelerine özgü turistik yerler ve ürünlerini de fuar ziyaretçilerine sundu.

Spor, festival ve tarihi yolculuk
Fuar boyunca 3x3 Streetball İzmir Cup heyecanı basketbolseverleri bir araya getirdi. Big Boyz Festival, motosikletlerden drone ve hobi ürünlerine kadar geniş bir yelpazede etkinlikler sunarak büyük ilgi gördü. Hazine Avı etkinliği ise ziyaretçileri Kültürpark’ın 94 yıllık tarihinde keyifli bir yolculuğa çıkardı.

Ana sponsorun Folkart, etkinlik sponsorunun ise Migros olduğu İzmir Enternasyonal Fuarı, 12 gün boyunca sergilerden konserlere, atölyelerden spor karşılaşmalarına kadar dolu dolu bir programla ziyaretçilere keyifli ve zengin bir deneyim sundu. 94. İzmir Enternasyonal Fuarı 776 bin 843 kişi tarafından ziyaret edildi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Başkan Çiçek hakkında tutuklama talebi!

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin savcılıktaki...

7 dakika önce

Mahkemeden Ahbap Derneği kararı: Yönetimine kayyım atandı

Ahbap Derneği'nin feshi istemiyle açılan dava kapsamında mahkemeden dikkat çeken bir karar...

1 saat önce

Kardeş Foçalar dostluk için buluştu: Nihat Dirim...

İzmir'in Foça ilçesinde 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan ve "efsane başkan"...

2 saat önce

Başkan Çiçek ve 15 şüpheli adliyeye sevk edildi!

Menderes Belediyesi'ne yönelik 'rüşvet' ve 'irtikap' soruşturması kapsamında gözaltına alınan...

4 saat önce

İlkay Çiçek'in 'Whatsapp' krizine ilişkin ifadesi ortaya...

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "rüşvet ve irtikâp" soruşturması kapsamında...

5 saat önce

Hayat kurtaran baba, kızını şampiyonluğa hazırlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye eri Ramazan Karakoç, yangın ve kurtarma görevlerinde hayat...

5 saat önce

Karşıyaka'da 'asansör' tartışması sürüyor: MMO'dan...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'ın ilçedeki asansör denetimleriyle ilgili açıklamalarına...

5 saat önce

Folkart Terra'da yaşam başladı!

Çeşme’de hayata geç en Folkart Terra projesinde yaşam...

6 saat önce

Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...

21 saat önce

Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!

Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...

21 saat önce

Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!

Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...

23 saat önce

İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...

Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...

1 gün önce