BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Adalet Bakanı Bozdağ'dan 'Osman Kavala' açıklaması!

Adalet Bakanı Bozdağ'dan 'Osman Kavala' açıklaması!

Gezi Parkı davasında tutuklanan iş insanı Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) hak ihlali kararı vermişti. Tutukluluğu devam eden Kavala hakkında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan açıklama geldi.

0Yorumlar
Adalet Bakanı Bozdağ'dan 'Osman Kavala' açıklaması!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) tutuklu iş insanı Osman Kavala hakkında verdiği “hak ihlali” hükmünü değerlendirdi.

Hak ihlallerini reddeden Bozdağ, “Osman Kavala hakkında AİHM’in verdiği hak ihlali kararını Türk mahkemesi uygulamış ve uymuştur” iddiasında bulunarak, “Başka bir suç nedeniyle tutuklamış ve yargılaması devam etmiştir” dedi.

Bozdağ şunları söyledi:

  • Adalet yok diye bağıranların gündeme getirdiği dava sayısı beşten fazlasını sayan çıkmıyor. O beş tanesini de bilmiyorlar. Dosyayı, delilleri bilmiyorlar. Sadece taraftarlıklarına göre, dosyayı görmeden taraftarlarının yazdıklarına inanarak o dosyada görev yapan hakim ve savcıları mahkum eden yaklaşım ortaya koyuyorlar.
  • Terör suçlarından AB üyesi ülkelerden 893 talebimiz olmuş. Bunlardan sadece 4’ünü kabul etmişler, 500’ünü reddetmişler.
  • Türkiye AİHM kararlarına uymayı taahhüt eden ülkeler içerisinde oran itibarıyla en yüksek oranda uyan ülkedir. AİHM kararlarını uymayı ve uygulamayı taahhüt eden ülkelerin uyma oranı yüzde 80,14’tür. Türkiye’nin uyma oranı yüzde 87,90’dır.
  • Osman Kavala hakkında AİHM’in verdiği hak ihlali kararını Türk mahkemesi uygulamış ve uymuştur. Başka bir suç nedeniyle tutuklamış ve yargılaması devam etmiştir. Şimdi hüküm özlüdür.

Ne olmuştu?

İş insanı Osman Kavala hakkındaki ‘casusluk’ suçlamasına eski CIA Danışmanı Henri Barkey ile yemek yediği yönündeki iddia gerekçe gösterilmiş, Barkey, geçtiğimiz günlerde, “Ben o gece tanınmış bir Türk gazeteciyle yemekteydim ama Türkiye’deki durum göz önüne alındığında bu kişinin kim olduğunu açıklamam doğru değil diye düşünüyorum.” açıklaması yapmıştı.

Barkey, yemek yediği gazetecinin Aslı Aydıntaşbaş olduğunu açıklamıştı.

Yazılı açıklama yapan Aslı Aydıntaşbaş ise, “Osman Kavala, iddia edildiği gibi bir ABD’li akademisyenle aynı anda lokantada olduğu iddiasıyla cezaevinde değildir. Osman Kavala ve arkadaşları Gezi davasından ceza almıştır. Osman Kavala’yı cezaevinde tutmak için ortaya atılan ikinci bir dava kurgusu, yani casusluk davası, bu kişiyle yemek yediği tezine dayalı değildir. Kaldı ki Osman Kavala, bu davadan beraat etmiştir. Bu zamana kadar Osman’la ilgili bir dizi mesnetsiz iddiayı çürütmek için avukatlardan gelen her türlü bilgi paylaşımı talebini reddeden bu şahsın, şimdi konuşması, manidardır.” ifadelerini kullanmıştı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...

1 saat önce

Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!

Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...

1 saat önce

Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...

2 saat önce

Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...

1 gün önce

Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...

1 gün önce

AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...

1 gün önce

Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'a ruhsat şoku!

Michelin Rehberi'nde adı geçen Kasap Fuat'ın Alsancak şubesinin iş yeri açma ve çalışma ruhsatı...

1 gün önce

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı!

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) 2026 yılı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...

1 gün önce

İzmir Otogarı'nın işletme hakkı İzBB'ye geçti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZOTAŞ arasında uzun yıllardır süren İzmir Otogarı'nın işletme...

1 gün önce

Erdal Beşikçioğlu'nun uyuşturucu testi pozitif çıktı

Etimesgut Belediyesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Erdal...

1 gün önce

Operasyon sonrasında Menderes Belediyesi'nden ilk açıklama!

Menderes Belediyesi’nden operasyonun ardından ilk açıklama geldi. Belediye tarafından yapılan...

1 gün önce

Kayseri'de yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü, 22 yaralı!

Kayseri'nin İncesu ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si...

2 gün önce