BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti!

Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, koltuğunu eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e teslim etti.

0Yorumlar
Adalet Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleşti!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, koltuğunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla yeni atan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e teslim etti.

Devir teslim töreni, Adalet Bakanlığı'nda gerçekleşti.

Düzenlenen törende konuşan Yılmaz Tunç, şu ifadeleri kullandı: 

“4 Haziran 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdir ve tensipleriyle göreve geldiğim Adalet Bakanlığı görevini bugün büyük bir onur ve gururla değerli kardeşimiz Akın Gürlek Bakanımıza devretmenin onur ve gururunu yaşıyoruz.

Öncelikle bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızla siyaset yolculuğumuz çok uzun sürdü ve benim genç yaşlarda başladığım bir siyaset yolculuğu, AK Parti'nin kuruluşunda kurucu İlçe Başkanlığı, Meclis üyeliği ve daha sonrasında 16 yıl 5 dönem milletvekilliği ve parlamentoda da başta Araştırma Komisyonları soruşturma komisyonları Başta araştırma.

Grup Yönetim Kurulu üyeliği ve Adalet komisyon Cumhurbaşkanımız bizlere güvenerek tevdi etti ve o görevlerin ardından son kabinede de 4 Haziran 2023 tarihinde çok onurlu bir görev, bir hukukçu için çok önemli bir görev. Adalet Bakanlığı görevini tarafımıza tevdi etmişti. Tabii aradan geçen 2,5 yıldan fazla bir zamandır sizlerle beraberiz.

Yargı Teşkilatımızın kapasitesini, Adalet Teşkilatımızın kapasitesini güçlendirmenin gayretiyle büyük bir özveriyle sizlerle beraber çalışmanın onur ve gururunu yaşadık. 23 yıldan bu yana Türkiye gerek fiziki kalkınma hamleleri, altyapısıyla, üstyapısıyla, dünya çapındaki projeleriyle büyük bir gelişme ve ilerleme sağlarken diğer yandan da Türkiye demokratik kalkınmasını ihmal etmedi.

Vesayetçi yargı anlayışını tarihe gömmeyi milletimiz sayesinde başardık ve Anayasamızda ve yasalarımızda gerçekleştirilen yenileme ve reform çalışmalarıyla gerçekten sessiz devrim sayılan, özellikle Türkiye'nin yüksek standartlı bir demokrasiye kavuşması, hukuk devleti ilkesinin tahkim edilmesi anlamında çok önemli mesafeler aldık.”

"YARGI SÜREÇLERİNİ HIZLANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Gürlek ise şunları söyledi:

“Suçla mücadelede tavizsiz duruşumuzu sürdüreceğiz. Yargı süreçlerini hızlandırmaya, dijital altyapıyı güçlendirmeye ve hukuk güvenliğini güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır; biz de bu emaneti daha ileriye taşıma gayreti içinde olacağız.

Yargı mensuplarımız, akademi, sivil toplum ve milletimizle istişare içinde çalışarak daha güçlü bir hukuk devleti için çaba göstereceğiz. Bu vesileyle, bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyor, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Ben yargı teşkilatının içinden geliyorum. Bildiğiniz üzere 20 yıla yakın hâkimlik ve savcılık yaptım. Özellikle hâkim ve savcı arkadaşlarımızın sorunlarını yakından takip ediyorum. İnşallah bu sorunların çözümü için de elimden gelen gayreti göstereceğim.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sayın Bakanımıza ve birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarına da ayrıca gönülden teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!

Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...

12 saat önce

İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...

Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...

12 saat önce

İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...

18 saat önce

İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek

İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...

20 saat önce

İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...

21 saat önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...

21 saat önce

İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...

İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...

1 gün önce

Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....

1 gün önce

Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...

1 gün önce

RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...

1 gün önce

İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...

1 gün önce

Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı

İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...

1 gün önce