Ahmet Minguzzi davasında yeni gelişme!
İstabul Kadıköy’de İtalyan şef Andrea Minguzzi’nin oğlu Mattia Ahmet Minguizzi’nin öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Duruşma öncesinde açıklama yapan ailenin avukatı Rezan Epözdemir, ailenin 2 aydır tehdit edildiğini belirterek, "Bu kişiler Ahmet Minguzzi’nin mezarını sabah saatlerinde tahrip etmişler. Sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek" ifadelerini kullandı. Dava, 8 Mayıs'a ertelendi.
İstanbul, Kadıköy’de, 24 Ocak 2025 tarihinde 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi pazarda bıçaklanarak öldürülmüştü.
Olayın ardından tutuklanan 2 sanığın "çocuğu kasten öldürmek" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı.
Kartal’daki Anadolu 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, Minguizzi’nin ailesi ve taraf avukatları katıldı. Duruşma öncesinde, davaya katılma talebi sunmak isteyen avukatlar ile güvenlik görevlileri arasında gerginlik meydana geldi. Destek için adliyeye gelen vatandaşlar ve avukatlar duruşma salonunun önünde ’Mattia Ahmet için adalet’ şeklinde slogan attı.
"2 AYDIR SİSTEMATİ BİR ŞEKİLDE TEHDİT EDİLİYORLAR"
Duruşma öncesinde açıklama yapan Minguzzi Ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "24 Ocak tarihinde Ahmet Minguzzi henüz hayatının baharındayken yarını, umutları, geleceği ellerinden alındı. Bıçak darbeleriyle hiçbir sebebi olmaksızın gayri insanı ve gayri vicdani bir şekilde katledildi. Bugün ilk duruşma olacak. Biz sanıkların SEGBİS ile değil de duruşma salonuna getirilmesini talep etmiştik. Talebimiz kabul edildi. Sanıklar duruşma salonunda hazır olacaklar. Taraflar doğrudan soru sorma hakkını kullanacak taraflar. Keşif gibi birçok taleplerimiz olacak. Aile, hem evlatlarını 14 yaşında kaybetti. Aile bununla boğuşurken ciddi bir hukuki mücadele verirken zannediyorum sanıkların yakınları tarafından 2 aydır sistematik bir şekilde tehdit ediliyorlar. Can güvenliği riski söz konusu. Korkmuyoruz, sonuna kadar adaletin tecellisi için mücadelemiz devam edecek. Adliye içinde ve dışında güvenlik önlemi alınmasını talep etmiştik. Tehdit suçundan suç duyurunda bulunduk. Faillerin tespitin yönelik gerekli çalışmalar yapılıyor" şeklinde konuştu.
"KORKMUYORUZ, ADALET TECELLİ EDECEK!"
Avukat Epözdemir, "Bugün, ‘duruşma salonunda sizi öldüreceğiz’ diye aileyi tehdit eden kişiler Ahmet Minguzzi’nin mezarını sabah saatlerinde tahrip etmişler. Sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek. Aileyi tehdit eden, mezarlığı tahrip eden, bu konuda bize mesaj vermeye çalışanlara da şunu söyleyeyim; korkmuyoruz, dünya yıkılsa da adalet tecelli edecek. Failler hak ettiği cezayı alacaktır. Biz emsal mahiyette bir karar çıkacağına inanıyoruz" dedi.
Tahrip edilen mezarın etrafında incelemelerin yapıldığını söyleyen Epözdemir, "Bunun bir saldırı olduğu konusunda hemfikiriz. Kamera kayıtları incelenerek kimlikleri tespit edilecek. Hem 14 yaşındaki gencin geleceğini ellerinden alıyorlar, bununla yetinmeyip ailesini de ahlaksızca tehdit ediyorlar. Bununla da yetinmiyorlar bize mesaj vermek için mezarı tahrip ediyorlar. Korkmuyoruz, sonuna kadar hak arama mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Sanıkların cinayet sırasında alkol veya uyuşturucu madde etkisinde olup olmadığının tespitine ilişkin kan örneklerinin alındığını bildiren Epözdemir, "Cinayet insanın insan olma vasfına aykırı şekilde işlenmiş. 2’si öldürücü nitelikte 3 bıçak yarası var. Hiçbir sebep yok ortada. Adeta canavarca hisle öldürmüş. Bu konuda kan örnekleri alındı ancak hala rapor gelmedi. Bu talebimizi yenileceğiz. Sanıklardan birinin doğum kaydı yok. Kemik yaşı tespitiyle ilgili talepte bulunacağız. Olay yerinde keşif isteyeceğiz. Sanıklar ve tanıklar dinlenecek" sözlerini kullandı.
AVUKATLARLA GÖREVLİLER ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI
Gazeteci Emrullah Erdinç “Ahmet Minguzzi’nin katledilmesiyle ilgili dava, 2. Çocuk Mahkemesi’nde henüz başlamadı. Avukatlarla adliye görevlileri arasında tartışma yaşanıyor” diyerek duruşma salonu önünde görüntüler paylaştı.
BAKANLIK DURUŞMAYA MÜDAHİL OLDU
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bakanlık avukatları Minguzzi'nin bugün görülen duruşmasına müdahil olarak katılacağını duyurdu.
DAVA ERTELENDİ
15 yaşındaki Ahmet Minguzzi'nin öldürülmesine ilişkin dava 8 Mayıs'a ertelendi.
NE OLDU?
Kadıköy Salı Pazarında 24 Ocak 2025 tarihinde meydana gelen olayda, İtalyan şef Andrea Minguzzi ile çellist Yasemin Akıncılar’ın oğlu Mattia Ahmet Minguzzi (15), pazarda alışveriş yaptığı esnada tartıştığı B.B. tarafından bıçaklanmıştı. Yoğun bakımda 14 gün tedavi gören Mattia Ahmet Minguzzi, hayatını kaybetmişti. Olayın ardından tutuklanan 2 sanık hakkında "çocuğu kasten öldürmek" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
15 yaşında katledilen Minguzzi için yürüyüş düzenlendi!
Kadıköy'de uğradığı bıçaklı saldırıda katledilen 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi için...
Ahmet Minguzzi davasında karar çıktı: İki sanık hakkında...
Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında karara varıldı. 4 sanıktan B.B ve U.B. hakkında 'çocuğun...
Minguzzi davasında gerginlik: Anne Minguzzi'nin üstüne...
Kadıköy'de uğradığı bıçaklı saldırı sonucunda öldürülen 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin...
Güncel Haberleri
TümüÖktem, Çağdaş Grubu’nun yeni dönem hedeflerini açıkladı
Çağdaş Avukatlar Grubu İzmir Barosu Başkan adayı Emre Öktem, avukatların ekonomik sorunlarının...
DİSK'ten AK Parti'li Fıçı'ya ziyaret!
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, DİSK Ege Bölge...
İzmir'e hafta sonu için sağanak yağış uyarısı
İzmir’de hafta sonu hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Cumartesi yağış beklenmezken, pazar...
YENİ Parti'den özelleştirme hesabı: İzmir - Aydın 415 TL...
YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 30 yıllığına özelleştirilmesi planlanan...
MMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!
MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.
Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli
Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...
Sırbistan'da Kabus Bitti: Tarihin En Büyük Orman Yangını...
Sırbistan'ın kuzeydoğusundaki Deliblato Kumları bölgesinde 2 Ağustos'ta başlayan ve Sırbistan...
İzmir'de sahte vatandaşlık işlemi operasyonu!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Türk vatandaşlığına geçmek...
Memurlardan Başkan Mutlu'ya kırmızı kart!
Konak Belediyesi’nde TİS alacaklarının ödenmediğini ifade eden Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube,...
Eğitimci Şahin’den bakanlıklara okul güvenliği eleştirisi!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırının ardından eğitimci...
Manisa Valiliği açıkladı: Yaralanan öğrencilerin son...
Manisa'daki saldırıda hafif yaralanan öğrenciler taburcu edildi, 3 öğrencinin yoğun bakımdaki...