Ahmet Sel'in objektifinden "Moskova İnsanları" sergisi İzmir'de açılıyor
Paris’te yaşayan dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ahmet Sel, “Moskova İnsanları” adını verdiği fotoğraflarıyla SSCB’nin düşüş ve yok oluş sürecini farklı bir bakış açısıyla gözler önüne seriyor. Sel’in Avrupa’nın çeşitli kentlerinde sergilenmiş olan “Moskova İnsanları” fotoğraf sergisi İzmir’de açılıyor.
2003 yılında Fransa’da Fuji Basın Fotoğrafı ödülünü kazanan dünyaca ünlü fotoğrafçı Ahmet Sel, 1990-2000 yılları arasında Moskova’da yaşadığı bir dönemi fotoğrafladığı “Moskova İnsanları” sergisini İzmir’de de açıyor.
“Çok heyecanlıyız. Ne de olsa İzmir, çocukluğumun ve ilk gençliğimin kenti” diyen Ahmet Sel, “1990 – 2000 yılları arasında yaşadığım Moskova’da gerçekleştirdiğim, Sovyetler Birliği’nin yıkılışından hemen sonra çekmeye başladığım portrelerle içinde belirsizlik, kaos, yokluk ve geleceğe dair soruları barındıran tarihsel süreci bireyler üzerinden anlatmayı deneyimledim” diyor.Türkiye’de ilk kez Beyoğlu Yapı Kredi Kültür Merkezinde 2004 yılında gösterilen “Moskova İnsanları” fotoğraf sergisi, 6 Kasım Cumartesi günü, İzmir’de Soviet Gallery’de açılıyor.Portrelerdeki kişilerin bilgilerinin güncellendiği ve ilk defa iki videonun da gösterileceği sergi İzmirli sanatseverleri ağırlamayı bekliyor.

Ahmet Sel kimdir?
Ahmet Sel 1981’den 2008’e kadar Fransa ve Rusya’da yaşadı. Fransız televizyonu La Cinq’te “grand reporter” ve daha sonra Moskova muhabiri olarak çalıştı, 1995-2000 yılları arasında Sipa Press fotoğraf ajansının Moskova bürosunu yönetti, 2004-2005 yıllarında Paris’te Sipa Press’in Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. 2012-2019 yılları arasında Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. 2019’dan bu yana kendi stüdyosunda kişisel fotoğraf çalışmalarının yanı sıra danışmanlık, workshop, proje danışmanlığı konularında çalışmaktadır.
Sel, çalışmalarını ortak belleği konu alan portre ve belgesel alanında yoğunlaştırıyor. Fotoğrafları Le Monde, Paris Match, VSD, Corriera della Serra, The New York Times, Walrus, Télérama, L’Express vb. dergi ve gazetelerde yayımlandı, yurt içi ve yurt dışında çok sayıda kişisel ve kollektif fotoğraf sergilerinde gösterildi.
Ahmet Sel’in fotoğrafları Fransa Ulusal Göç Müzesi (CNHİ), FNAC, İstanbul Modern ve Yapı Kredi koleksiyonlarında bulunmaktadır.
Kitapları:
Gens de Moscou, Catleya Editions, Paris 2001
Moskova insanları, Yapı-Kredi Yayınları, İstanbul 2003
Kaboul, portraits posés , Editions Horizon illimité, Paris 2003
Galop, Editions Horizon illimité, Paris 2003
Koç, A story of Philanthropy in Modern Turkey, Democratic Books 2011
Davutpaşa Orta 3, Aras Yayınları 2012
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey Vershinin , İzmir’deki “...
İstanbul'da sel felaketinde bir cansız bedene daha...
Kağıthane'de dere kenarındaki köprünün ayağına takılmış erkek cesedi bulundu. 40'lı yaşlarda...
İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş oldu!
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 69 yeni atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi...
Güncel Haberleri
TümüDonald Trump’tan İran’a Hem Anlaşma Hem Saldırı Mesajı
ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik yeni bir saldırı ihtimalini gündeme getirerek,...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin...
Çipli Kimliklerde Süre Doluyor: Yeni Kart Başvurusu İçin Bu Adımlar İzlenecek
Bornovalı muhtarlardan yerel yönetim için reform çağrısı!
Türkiye'de muhtarlıkların geleceğinin tartışıldığı bir dönemde Bornova'da hazırlanan analiz,...
Büyükşehir'den iki parsel için kapalı ihale: Otopark ve...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Turan’da katlı otopark ve kültür-sanat...
Milas Belediye Başkanı Topuz ve oğlu tutuklandı!
Muğla merkezli 13 ilde gerçekleştirilen sahte ihale evrakı ve iş deneyim belgesi soruşturmasında...
Buca’da Hazine arazisi özelleştirme kapsamına alındı!
Cumhurbaşkanı kararıyla İzmir’in Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti...
Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı
Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...
Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi
Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.
Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...
Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!
Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...
Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!
Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...
Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!
Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...