Aile Bakanlığı’ndan Diyanet’e 41,3 milyon ödeme
Öğrencilerin ve velilerin, “Bir öğün ücretsiz yemek” talebi ödenek yetersizliği gerekçesiyle karşılanmazken “Kur’an Kursu Destek Programı” kapsamında on milyonlarca liralık bütçe ayrıldı. Aile Bakanlığı, maddi durumu olmayan ailelerin Kuran kurslarına giden çocukları için ocak-eylül döneminde toplam 41,3 milyon TL ödeme yaptı.
BirGün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre, öğrencilerin beslenmesi, barınması ve hijyenik koşullarda eğitim alması için atılması gereken adımlar kaynak yetersizliği nedeniyle atılamazken kaynaklar, dini eğitim için kullanıldı.
Muhalefetin, “Öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek verilmesi” ve “Okulların hijyenik hale getirilmesi” için Milli Eğitim Bakanlığı bütçesine ek ödenek konulması talebinin reddedildiği TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısından iki gün sonra, “Kur’an Kursu Destek Programı” için yapılan ödemeler açığa çıktı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesinden, “Maddi durumu olmayan ailelerin Kuran kurslarına giden çocukları için” yapılan ödemenin büyüklüğü, öğrencilerin taleplerine sırtını dönen iktidarın tercih ve yönelimlerine de ayna tuttu. Bakanlığın bütçesinden, “Kur’an Kursu Destek Programı” kapsamında Ocak-Eylül 2024 döneminde yapılan ödeme, 40 milyon TL'yi aştı.
BAKANLIKLAR ARASINDA PROTOKOL
Aile Bakanlığı ile Diyanet arasında 27 Ocak’ta, “4-6 Yaş Kuran Kursu Desteği Programı Protokolü” imzalandı. Protokolün, “3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu” kapsamında imzalandığı belirtildi. Protokol ile “Ekonomik bakımdan dezavantajlı ailelerin” çocuklarını 4-6 yaş Kuran kurslarına kayıt ettirmeleri halinde kayıt ücretinin bakanlık bütçesinden karşılanması öngörüldü.
Anayasa’nın, “Laiklik” ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle yargıya da taşınan protokol kapsamında Diyanet'in Kuran kurslarına giden ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca destek ödemesinden yararlandırılan çocukların sayısı da 50 bini aştı. İktidarın destek ve yönlendirmeleri ile sayıları katlanarak artan 4-6 yaş grubuna yönelik kuran kurslarına giden ve bakanlık kaynaklarıyla desteklenen çocuk sayısı, 2024’ün eylül ayı itibarıyla 52 bin 358’e ulaştı.
KURAN KURSLARINA 41,3 MİLYON LİRA
Kuran kursuna giden çocuklar için Aile ve Sosyal Bakanlığı bütçesinden yapılan ödeme tutarı da kayıtlara, 41 milyon 367 bin 150 TL olarak geçti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Manisa’da Diyanet modeli kreş: Eğitim-İş’ten ‘laikliğe...
Diyanet öncülüğünde ve E-okul sistemine entegre kreş uygulaması hayata geçirildi. Din temelli...
Diyanet’in miras hutbesine tepkiler çığ gibi büyüyor!
CHP'li Gülizar Biçer Karaca, bugünkü cuma hutbesinde kız çocukları ve kadınların miras hakkını...
Aile hekimlerinden Bakanlığa yanıt: "Etkili değilse...
İzmir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Muhteber Çolak, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme...
Güncel Haberleri
TümüBornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...
İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...
AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...
Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...
Konak Pier ihalesi iptal!
Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...
TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...
İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...
FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi
Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...
Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...
İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Konak Pier için 36 yıllık ihale!
İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...
İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...
İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...
Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...