BIST 100 10.992,44 %2,16 Altın 6.331,21 ₺/gr %1,74 Bitcoin $77.925 %0,01 Dolar 49,97 ₺ %0,05 Euro 56,08 ₺ %0,57 Sterlin 67,06 ₺ %0,12 Gümüş 81,61 ₺/gr %3,41 Ethereum $2.288,11 %0,96 İsviçre Frangı 60,95 ₺ %0,63 Kanada Doları 35,73 ₺ %0,05 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,37 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,41 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel AK Parti'nin 'yer göstermiyorlar' çıkışına, Başkan Tugay'...

AK Parti'nin 'yer göstermiyorlar' çıkışına, Başkan Tugay'dan yanıt!

AK Parti’den gelen ‘TOKİ konutları için yer göstermiyorlar’ söylemlerine yönelik konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bakanlığa ait alanlarda beraber çalışmaya hazır olduğumuzu söyledim. Belediye rezerv alan demekle olmuyor biz teklif ettiğimiz rezerv alanları bakanlığın kabul etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

0Yorumlar
AK Parti'nin 'yer göstermiyorlar' çıkışına, Başkan Tugay'dan yanıt!

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir’de TOKİ’ye yer gösterilmediğini öne sürerek belediyelere çağrıda bulunmuştu.

Kasapoğlu ve Saygılı’nın çağrısını yönelik konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, teklif ettikleri rezerv alanların bakanlık tarafından onaylanması gerektiğini dile getirdi.

Tugay, şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlığa ait alanlarda beraber çalışmaya hazır olduğumuzu söyledim. Belediye rezerv alan demekle olmuyor; biz teklif ettiğimiz rezerv alanların bakanlık tarafından kabul edilmesini bekliyoruz.

Bakanlık ile potansiyel rezerv alan konusunda teknik görüşmeler yapıyoruz. Olumlu görüşmeler olma ihtimali var, henüz sonuçlanmadı. Burada bakanlığın ve AK Parti siyasetinin de katkısı gerekiyor. TOKİ ile bizim bakış açımız arasında şöyle bir fark var; TOKİ bazen bir alana gidip konut yapacağım diyor, yüksek binalar yapılıyor, sosyal tarafı düşünülmemiş projeler olabiliyor. Kemalpaşa’da TOKİ konutlarının ulaşım ve altyapı sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Selçuk’ta bence yapılmaması gereken bir iş yapılmış.

Diyoruz ki şehrimizin gelişme alanlarını beraber belirleyelim. Altyapısıyla, ulaşım çözümleriyle iyi bir planlama yapalım. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapalım, sonra TOKİ buralarda konut yapsın; bu yaklaşım doğrudur. Bazı rezerv alanlarda bize olanak verilsin, oralarda da biz aynı zamanda İzmir’in konut ihtiyacını karşılayacak sosyal konutlar inşa edelim. Menemen’deki proje bunun için güzel bir örnek olacak.

Menemen’deki proje herhangi bir konut projesi değil; tüm detayları düşünülmüş ve orada yaşayacak insanların keyifli bir yaşam süreceği bir konut projesi olacak. Bunu sağlamamız lazım bakış açısı olarak. TOKİ’nin konut yapma çabasını doğru buluyorum, sadece bunu yerel yönetimlerle uyumlu bir şekilde yapmamasını yanlış buluyorum. Eğer bu uyumu doğru şekilde sağlarsak şehrimizin yaşamını kötüleştirmeyen toplu konut projelerini beraber yapabiliriz.

Rezerv alan konusunda biz kendi alanlarımızda bir şey yapamıyoruz; hemen hemen hiçbir alanımız yok. Bakanlığa ait alanlarda beraber çalışmaya hazır olduğumuzu söyledim. Belediye rezerv alan demekle olmuyor; biz teklif ettiğimiz rezerv alanların bakanlık tarafından kabul edilmesini bekliyoruz"

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

O Şehirde Hayatın Akışı Değişecek! COP31 İçin 7 İlçede...

Antalya Valisi Hulusi Şahin, COP31 kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde kentin 7 ilçesinde...

8 saat önce

Metro seferlerinde aksama: İzmir Metro'dan açıklama!

İzmir Metro Hattı'nda yaşanan bir ekipman arızasından dolayı metro seferlerinde aksamalar...

9 saat önce

İstanbul Barosu'nda Kocasakal dönemi başladı!

İstanbul Barosu'nun 128. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ümit Kocasakal,...

9 saat önce

İzmir Büyükşehir'de istifalar yaşanmıştı: Yeni...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye transferinden sonra belediye...

9 saat önce

Sarıgül soruşturmasında Özgür Özel'e dosya açıldı mı?...

Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün iddiaları üzerine YENİ Parti Genel...

10 saat önce

Tugay'ın başkan olduğu birlikten Bornova Belediyesi...

 Bornova Belediyesi Kasım ayı olağan meclis oturumu 3 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek.

11 saat önce

Türkiye'de İl Sayısı 100'e Çıkacak: İl Olma Potansiyeli...

MHP'nin "100 İl, 1000 İlçe Projesi" kapsamında Türkiye'deki idari yapının değiştirilmesi...

12 saat önce

MHP'li Yıldız'dan 'anket şirketleri' çağrısı: Demokratik...

MHP'li Feti Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kamuoyu araştırmalarına yönelik...

13 saat önce

32 ilde FETÖ'ye darbe: 41 kişi tutuklandı!

İçişleri Bakanlığı, 32 ilde FETÖ'ye yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda...

13 saat önce

11 ilde kanser ilacı operasyonu: 22 gözaltı!

Son kullanma tarihi geçmiş kanser ilaçlarının ambalajlarını değiştirerek yeniden piyasaya...

14 saat önce

İzmir’in iki simge projesi için ekipler sahada

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binası ile Karşıyaka Zübeyde...

14 saat önce

Basmane Çukuru için dört kurumdan ortak tepki: Sus payı...

TMSF’nin 75 milyon dolar tahmini bedelle satışa çıkardığı Basmane Çukuru için dört kurumdan...

15 saat önce