AK Partili üyeler de onayladı! Büyükşehir Meclisi’nde kreş kararı
İktidarın belediyeler tarafından açıklan kreşleri kapatacak olması yönündeki tartışmalar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kreş ve anaokullarıyla ilgili bir komisyon raporu geldi. Söz konusu rapora göre Karşıyaka’da bulunan bir sosyal tesis, “Anaokulu ve Kreş Eğitim Merkezi” olmak üzere İZELMAN A.Ş’ye devredildi. İlgili önerge, komisyonlardan AKP’li üyelerin de desteğini alarak oybirliği ile geçti.
GÜLPERİ TİBİN/ EGE’YE BAKIŞ- İktidarın, belediyeler tarafından açılan kreş ve anaokullarını kapatacağıyla ilgili tartışmalar, gündemdeki yerini koruyor.
Son olarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 6. Olağan Birleşiminde de Hukuk-Plan ve Bütçe komisyonlarından konuyla ilgili bir rapor geldi.
Komisyonlardan gelen rapora göre Karşıyaka ilçesi , 2427 ada 44 parselde kayıtlı, Zübeyde Hanım Mahallesi, Baş Pehlivan Karaali Caddesi, No:379 A Blok Karşıyaka/İZMİR adresindeki sosyal tesis, “Anaokulu ve Kreş Eğitim Merkezi” olmak üzere İzBB iştiraki İZELMAN A.Ş’ye devredildi.
Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonlarınca görüşülen önerge, oybirliğiyle ile komisyonlardan geçti. AKP Hükümeti belediyelere, “kreşleri kapatın” derken, AKP’li İzBB Meclis Üyeleri ilgili önergeyi oybirliğiyle geçirdi.
İlgili önerge şu şekilde:
“10. Karşıyaka ilçesi, Örnekköy Mahallesi, 2427 ada 44 parselde kayıtlı, Zübeyde Hanım Mahallesi, Baş Pehlivan Karaali Caddesi, No:379 A Blok Karşıyaka/İZMİR adresindeki sosyal tesisin işletme hakkının devrine ilişkin hazırlanan Protokol’ün; Hukuk – Plan ve Bütçe Komisyonlarınca; “(bodrum kat: 375 m2 kapalı alan, 235 m2 açık alan, zemin kat:440 m2 kapalı alan olmak üzere toplam:1.050 m2 ‘Anaokulu ve Kreş Eğitim Merkezi’ olarak kullanılmak üzere 397.000,00-TL/Yıl+KDV bedel ile 5 yıllığına İZELMAN A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor. (Emlak Yönetimi Dai. Bşk.E.2289712)”
NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararname ile belediyelerin kreşleri kapatması istenmiş, CHP’li belediye başkanları ve CHP Genel Merkezi bu kararı, “CHP’li belediyelerin hizmetlerini engellemeye çalışıyorlar” diye değerlendirmişti. Kararname üzerine İstanbul Valiliği’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bir evrak göndererek belediyenin kaç kreşinin olduğunu sormuş, evrakın cevaplanması için gün sonuna kadar süre verilmişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
YENİ Parti'de ÖDP sistemi: Genel başkanı üyeler seçecek!
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin kongre süreci konusunda değerlendirmelerde...
Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...
İzBB Meclisi'nde üçüncü kavga: AK Partili ve CHP'li...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı 3’üncü Birleşimi İzmir Büyükşehir...
Güncel Haberleri
TümüBornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...
İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...
AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...
Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...
Konak Pier ihalesi iptal!
Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...
TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...
İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...
FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi
Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...
Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...
İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Konak Pier için 36 yıllık ihale!
İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...
İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...
İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...
Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...