AK Partili üyeler de onayladı! Büyükşehir Meclisi’nde kreş kararı
İktidarın belediyeler tarafından açıklan kreşleri kapatacak olması yönündeki tartışmalar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kreş ve anaokullarıyla ilgili bir komisyon raporu geldi. Söz konusu rapora göre Karşıyaka’da bulunan bir sosyal tesis, “Anaokulu ve Kreş Eğitim Merkezi” olmak üzere İZELMAN A.Ş’ye devredildi. İlgili önerge, komisyonlardan AKP’li üyelerin de desteğini alarak oybirliği ile geçti.
GÜLPERİ TİBİN/ EGE’YE BAKIŞ- İktidarın, belediyeler tarafından açılan kreş ve anaokullarını kapatacağıyla ilgili tartışmalar, gündemdeki yerini koruyor.
Son olarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 6. Olağan Birleşiminde de Hukuk-Plan ve Bütçe komisyonlarından konuyla ilgili bir rapor geldi.
Komisyonlardan gelen rapora göre Karşıyaka ilçesi , 2427 ada 44 parselde kayıtlı, Zübeyde Hanım Mahallesi, Baş Pehlivan Karaali Caddesi, No:379 A Blok Karşıyaka/İZMİR adresindeki sosyal tesis, “Anaokulu ve Kreş Eğitim Merkezi” olmak üzere İzBB iştiraki İZELMAN A.Ş’ye devredildi.
Hukuk-Plan ve Bütçe Komisyonlarınca görüşülen önerge, oybirliğiyle ile komisyonlardan geçti. AKP Hükümeti belediyelere, “kreşleri kapatın” derken, AKP’li İzBB Meclis Üyeleri ilgili önergeyi oybirliğiyle geçirdi.
İlgili önerge şu şekilde:
“10. Karşıyaka ilçesi, Örnekköy Mahallesi, 2427 ada 44 parselde kayıtlı, Zübeyde Hanım Mahallesi, Baş Pehlivan Karaali Caddesi, No:379 A Blok Karşıyaka/İZMİR adresindeki sosyal tesisin işletme hakkının devrine ilişkin hazırlanan Protokol’ün; Hukuk – Plan ve Bütçe Komisyonlarınca; “(bodrum kat: 375 m2 kapalı alan, 235 m2 açık alan, zemin kat:440 m2 kapalı alan olmak üzere toplam:1.050 m2 ‘Anaokulu ve Kreş Eğitim Merkezi’ olarak kullanılmak üzere 397.000,00-TL/Yıl+KDV bedel ile 5 yıllığına İZELMAN A.Ş’ye devredilmesi” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor. (Emlak Yönetimi Dai. Bşk.E.2289712)”
NE OLMUŞTU?
Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararname ile belediyelerin kreşleri kapatması istenmiş, CHP’li belediye başkanları ve CHP Genel Merkezi bu kararı, “CHP’li belediyelerin hizmetlerini engellemeye çalışıyorlar” diye değerlendirmişti. Kararname üzerine İstanbul Valiliği’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bir evrak göndererek belediyenin kaç kreşinin olduğunu sormuş, evrakın cevaplanması için gün sonuna kadar süre verilmişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kiraz'da imar planı tartışması: İtirazların büyük...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı gündeminde yer alan komisyon raporlarında, Kiraz...
İzBB'nin imar ve hukuk komisyonlarında değişiklik!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Temmuz Ayı Birinci Toplantısı gerçekleşti. Geçtiğimiz ay...
Karabağlar Belediye Meclisi'nde çoğunluk Cumhur...
CHP'de "mutlak butlan" kararının ardından yaşanan ayrışma, İzmir'deki belediye meclislerine de...
Güncel Haberleri
TümüCem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
