Akademisyen Durgun'dan kadın istihdamına katkı!
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Övgü Durgun, kadın girişimciliğini desteklemek amacıyla uygulamaya koydukları KAREMA Kadın Üretim ve Girişim Kooperatifi projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Övgü Durgun, kadın girişimciliğini desteklemek için hayata geçirdikleri KAREMA Kadın Üretim ve Girişim Kooperatifi projesine ilişkin bilgi verdi.
Medya Ege'den Esra Önen'in haberine göre, Karabağlar'da kurulacak kooperatifin ay sonunda hizmete açılacağını belirten Durgun, kadınların hem ekonomik hayata katılmasını hem de sosyal anlamda güçlenmesini hedeflediklerini söyledi.
Kooperatifin ortaya çıkış sürecini anlatan Durgun, saha çalışmaları sırasında ilçede önemli bir ihtiyacı fark ettiklerini belirtti. Kadınların üretim sürecine daha fazla katılması gerektiğini vurgulayan Durgun, kooperatif fikrinin bu ihtiyaç doğrultusunda şekillendiğini ifade ederek, "Karabağlar'da saha çalışmaları yaparken kadınlarımızın hem kendilerini rehabilite edebilecekleri hem de üretim yaparak ekonomik gelir elde edebilecekleri bir yapıya ihtiyaç olduğunu gördük. Bu nedenle kadın üretim ve girişim kooperatifini kurma kararı aldık. Yönetim kurulumuzu oluşturduk. Resmi işlemlerimiz devam ediyor ve ay sonunda Karabağlar'da açılışımızı gerçekleştireceğiz" dedi.
Kooperatif bünyesinde üretilecek ürünler hakkında da bilgi veren Durgun, tamamen özgün ve katma değerli ürünler üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Kooperatifte zeytinyağı, özel reçetelerle hazırlanan barbekü sosları ve kuruma özgü prestij ürünü olarak geliştirilen özel bir içeceğin üretileceğini belirten Durgun, "Karabağlar'ın üzüm bağları oldukça meşhur. Biz de sadece üzümden elde edilen, fermantasyon yöntemiyle üretilen tamamen özgün bir içecek geliştirdik. Bunu prestij ürünümüz olarak konumlandırıyoruz. Bunun yanında zeytinyağı ve farklı sos çeşitleri de üretilecek. Amacımız kadınlarımızın emeğini markalaştırmak ve ekonomik değere dönüştürmek" ifadelerini kullandı.
Ürünlerin pazarlanmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Durgun, satışların yalnızca kermeslerle sınırlı kalmayacağını söyledi.
Ürünlerin daha geniş pazarlara ulaşması için çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yürüttüklerini belirten Durgun, "Kermesler elbette olacak ancak bunun dışında anlaşma yaptığımız firmalar bulunuyor. Bazı kuruluşlar ve vakıflarla iş birliklerimiz var. Ayrıca İzmir Valiliği ile de bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Ürünlerimizin satışını bu kanallar üzerinden gerçekleştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
Kooperatife gösterilen ilginin beklentilerin üzerinde olduğunu ifade eden Durgun, resmi kuruluş süreci tamamlanmadan dahi çok sayıda başvuru aldıklarını söyledi.
Saha ziyaretlerinde kadınlardan yoğun destek gördüklerini belirten Durgun, "Gittiğimiz hemen her evde 'Mutlaka kooperatif kurun, biz de katılalım, biz de sizinleyiz.' şeklinde talepler aldık. Şu an resmi işlemlerimiz devam ettiği için kayıtlarımızı gayriresmi olarak tutuyoruz. Buna rağmen çok kısa süre içerisinde 100 ila 150 kişilik bir katılım oluştu. Önümüzdeki süreçte bu sayının daha da artacağını ümit ediyoruz" dedi.
DOÇ. DR. ÖVGÜ DURGUN'UN AKADEMİK KARİYERİ:
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Övgü Durgun, doktora eğitimini Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamladı. Durgun, Türkiye'ye döndükten sonra eğitim hayatına devam ederek ikinci üniversite kapsamında Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Daha sonra doçent unvanını aldı ve akademik çalışmalarını Ege Üniversitesi bünyesinde sürdürdü. Durgun, aynı zamanda YÜSİAD Türkiye Yüzyılı Sanayici ve İş Adamları Derneği Ege Bölge Başkanlığı görevini yürütmektedir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Akademisyen Özkan'dan uyarı: Yaz kuraklığı başladığında...
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ufuk Özkan, kış aylarında...
Bornova’da Reçel Festivali öncesi hijyen eğitimi ve...
Bornova Belediyesi, bu yıl Eylül ayında ikinci kez düzenlenecek Reçel Festivali öncesinde...
Karabağlar ‘da kadın emeğine güç verecek protokol
Karabağlar Belediyesi ile Selluka Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi arasında kadın...
Güncel Haberleri
TümüCem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
