BIST 100 13.509,76 %2,95 Altın 6.824,67 ₺/gr %2,33 Bitcoin $76.601 %1,16 Dolar 48,68 ₺ %0,04 Euro 55,99 ₺ %0,28 Sterlin 65,12 ₺ %0,06 Gümüş 102,81 ₺/gr %4,33 Ethereum $2.464,84 %3,08 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,19 Kanada Doları 34,81 ₺ %0,07 Avustralya Doları 34,62 ₺ %0,38 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,26 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,02 Çin Yuanı 7,26 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Akkol, 36 üniversiteyi Torbalılı öğrencilerle buluşturdu

Akkol, 36 üniversiteyi Torbalılı öğrencilerle buluşturdu

Eğitimci Burak Akkol, düzenlediği Üniversite Kariyer Günleri etkinliğinde 36 vakıf ve devlet üniversitesini Torbalılı öğrencilerle buluşturdu. Üniversite Tanıtım ve Kariyer Günleri etkinliğine Torbalı'nın yanı sıra Gaziemir, Kemalpaşa, Bayındır, Selçuk, Tire, Kemalpaşa ve Ödemiş'ten de öğrenciler katıldı. Kariyer Günlerinin açılış konuşmasını ise İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer yaptı.

0Yorumlar
Akkol, 36 üniversiteyi Torbalılı öğrencilerle buluşturdu

Torbalı Ticaret Odası hizmet binasında bugün başlayan Üniversite Kariyer Günleri, renkli bir törenle başladı. Eğitimci Burak Akkol'un organizasyonu ile gerçekleşen Kariyer Günlerine ilgi büyüktü. Torbalı'nın yanısıra Gaziemir, Selçuk, Menderes, Bayındır, Kemalpaşa, Tire ve Ödemiş'ten gelen yüzlerce öğrenci törenin yapıldığı Torbalı Ticaret Odası Kongre Salonunu doldurdu.

FLEMENKO GÖSTERİSİ KATILIMCILARI BÜYÜLEDİ

Açılış töreninde sahne alan Flemenko İzmir Dans ve Müzik Atölyesi dansçıları ise renkli bir gösteri ortaya koydu.Dans ve müzik gösterisinin ardından İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, açılış konuşması yaparak öğrencilere kariyer planlaması hakkında kişisel deneyimlerini paylaştı.

Torbalı ve bölgedeki ilçelerden gelen öğrencilerden tarım ve gıda alanını gözardı etmemelerini isteyen Soyer, "Kazanacağınız bölüm ne olursa olsun, hayatta ne katkı koymak istediğinizi iyi düşünün ve planlayın. Ben sizin yaşlarınızdayken avukat olmak istiyordum ama matematik öğretmenliğini kazandım. Ancak bugün dönüp baktığımda Avukat Neptün'ün hayata yapacağı katkı ne ise Matematik Öğretmeni olan Neptün de aynı katkıları yapabilmiş" diye konuştu. Soyer, açılış töreninin ardından, törene katılan tüm öğrencilere 'ölmez otu' fidesi hediye etti.

SINAVA HAZIRLANAN 5BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Üniversite Kariyer Günlerinin organizasyonunu gerçekleştiren Burak Akkol ise bu yıl yeniden üniversitelerin temsilcileri ve aday öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Daha önce bu etkinliği iki defa düzenlemiştik. Ancak bu yıl çok daha büyük çaplı olarak düzenliyoruz. İzmir genelinde Gaziemir, Torbalı, Tire, Menderes, Kemalpaşa, Ödemiş’ten yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı büyük bir eğitim şöleni düzenledik. Hiçbir şekilde üniversitelerden bir şey talep etmeden, tamamen gönüllülük esasına dayalı, bir sosyal sorumluluk projesi hayata geçiriyoruz. Bugün sabah 10.30’da güzel bir açılış yaptık. Açılışta Köy-Koop Birlik Başkanımız Sayın Neptün Soyer vardı. Aldığımız iyi tepkiler neticesinde bugün bu noktaya geldik. Biz bu etkinliğin devamını getireceğiz. Çünkü Z kuşağı bizim için çok önemlidir. Öğrencilerimiz bizim olmazsa olmazlarımızdır. Onların yarınlarının aydınlık olması için elimizden ne geliyorsa destek vermeye hazırız" diye konuştu.

 

DAHA BİLİNÇLİ HAZIRLANIYORLAR

Kariyer günleri etkinliğini yılın başında yaptıklarına da dikkat çeken Akkol, "Bu etkinliği yılın başında yapıyoruz ki, öğrenciler kendilerini motive etsinler. Seçecekleri üniversite ve bölümlerle alakalı bu işi uzmanı kişilerinden bilgi alsınlar. Sınava hazırlananan öğrencilerimiz Üniversitelerin uzmanları bizlerle beraberler oldular.Bizler bu işi devam ettireceğiz. Zaten bu iş bizim işimiz. Bizim mottomuz ‘Yepyeni bir Torbalı’. Bunun için de gece gündüz çalışıyoruz. Sonuçlarını da alacağımızı düşünüyorum" dedi.

KİMLER KATILDI?

Kariyer Günleri etkinliğinin açılış törenine İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer'in yanısıra CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, Torbalı Belediye Meclis Üyeleri Yıldırım Baytekin, Sıla İlgi Akkaş, Mesut Güler, Atatürkçü Düşünce Derneği Torbalı Şube Başkanı Emine Ece, Torbalı Kent Konseyi Başkanı Niyazi Soytürk ve çok sayıda mahalle muhtarı katılım gösterdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Oy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...

ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...

5 saat önce

İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...

5 saat önce

İzmir'de öğrenci servis ücretlerinin zam tarifesi belli...

İzmir’de 2026-2027 eğitim dönemi öncesi öğrenci servis ücretleri yeniden hesaplandı. Resmi...

5 saat önce

JMO 'tasfiyeci yaklaşım' demişti: İzBB Meclisi'nde AKOM...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde afet ve risk yönetimiyle ilgili teşkilat düzenlemesi...

6 saat önce

Yürütmeyi durdurma kararına ret: İzmir otogarı İzBB...

Yakın zamanda hukuki aşamalardan geçerek İzmir Otogar’ın işletmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi...

6 saat önce

İzBB Meclisi'nden Çiğli'deki imar planı değişikliğine ret!

Çiğli Balatçık Mahallesi’nde yer alan bir parsel için hazırlanan imar planı değişikliği...

6 saat önce

İsveç'te Sol Blok Zaferi: Başbakan Ulf Kristersson İstifa...

İsveç'te hafta sonu yapılan parlamento seçimlerini merkez sol muhalefetin kazanmasının...

8 saat önce

İzBB'nin 4 işritakinde sermaye artırımına oy birliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZULAŞ, İZELMAN, ESHOT ve Grand Plaza’daki sermaye önergeleri...

9 saat önce

Geçen ay zam gelmişti: İzmir’de servis ücretleri yeniden...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde öğrenci...

10 saat önce

Maydonoz Döner'in FETÖ Davasında Karar Çıkmadı

FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yönetimine kayyım atanan ünlü restoran zinciri...

11 saat önce

Yaşar Üniversitesi'nin iki fakültesi kapatıldı!

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde...

11 saat önce

Bornova'ya 30 kapasitelik kadın konukevi yapılacak!

Bornova Naldöken’de 30 kişi kapasiteli kadın konukevi yapılması planlanıyor. 5 bin 206...

12 saat önce