AKP’li belediyeden işçilere miting tehdidi iddiası: '4 kişi getirmeyen işe gelmesin'
AKP'li Menemen Belediyesi'nde işçiler, Erdoğan'ın mitingine 4 kişi getirmezlerse işe gelmemeleri yönünde tehdit iddiası gündeme geldi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün İzmir'de bir miting düzenleyecek. Menemen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Göksel Arsoy, ilçede yapılacak mitinge belediye işçilerini çağırdığı ve yanlarında dört kişi getirmelerini istediği iddia edildi.
İşçileri Menemen Koyundere Belediye Şantiyesi’ne toplayan Arsoy’un, "Eğer dört kişi getirmeyecekseniz pazartesi işe gelmeyin" diye işleri tehdit etmesi kısa sürede gündem oldu.
CHP MENEMEN'DEN AÇIKLAMA GELDİ
CHP Menemen İlçe Başkanlığı iddialara tepki gösterdi. İlçe başkanlığı hesabından yayınlanan açıklamada, "AKP'li Menemen Belediyesi; 'Tehditli katılım çağrısı' ile korku saçtı! Menemen Belediyesi idarecileri; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir ve Menemen programına katılım çağrısıyla sınırları zorlayan bir tutum sergilemiş; savurdukları tehditler, işi çığrından çıkarmıştır. Her personele; kendilerinin yanı sıra T.C. kimlik numaralarını önceden vermek suretiyle 4 kişi daha getirme zorunluluğu dayatan; bununla kalmayıp gelmeyenlerin ve sözünde durmayanların işlerine son verileceği gözdağını veren bu zihniyeti şiddetle kınıyoruz! Programlarının coşkulu geçmesi arzularını anlayabiliriz. Ancak; insanları ekmekleri, aşları, işleri ile tehdit ederek zorlamalarını anlamak mümkün değildir! Siyaset ve yöneticilik ahlakıyla; hatta insanlıkla bağdaşmayan bu tehditkarlığı kabul etmiyoruz. Demokrasi ve milli irade çığırtkanlığı yaparken, bunlara tezat yaklaşımlar sergiledikleri ortadadır! İşçi arkadaşlarımızın üzerinde kurdukları bu baskıyı derhal kaldırmalıdırlar!" ifadeleri kullanıldı.
BELEDİYE CHP'DEN AKP'YE GEÇMİŞTİ
31 Mart seçimlerinde CHP’li Serdar Aksoy Menemen Belediye Başkanlığı’nı yüzde 53,29 oyla kazanmıştı. Geçtiğimiz yıl, Aksoy’un yolsuzluk suçundan tutuklanması üzerine; belediye meclisinde yapılan oylamada önce CHP’li Meclis üyesi Deniz Karakurt Başkanvekili seçilmiş, AKP’nin itirazları üzerine yenilenen seçimde ise AKP'li Meclis Üyesi Aydın Pehlivan Başkanvekili olmuştu. Aksoy tutuksuz yargılanmasına karar verilmesine rağmen görevine iade edilmedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çöp krizi devam ederken belediyeden açıklama: ÇAÇA'lar...
Karşıyaka'da baş gösteren çöp toplama krizine ilişkin belediyeden açıklama geldi. Belediye...
AKP'li Üsküdar Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin...
Anadolu Otoyolu’nun Düzce geçişinde meydana gelen kazada ağır yaralanan AKP’li Üsküdar Belediye...
YENİ Partili Güç'ten 'Menderes' iddiası: AKP ile CHP...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Menderes Belediye Başkanvekili seçiminde CHP’li meclis...
Güncel Haberleri
TümüSinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...
İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...
Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....
Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...
RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...
İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...
Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı
İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...