AKP'li Kaya'dan CHP'ye 'çöp' çıkışı: Ağababalarına değil, İzmir halkına karşı sorumlu hissetmeliler
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’de tartışmalarla gündemden düşmeyen çöp krizi üzerinden CHP’li yerel yönetimleri hedef aldı. AK Partili Kaya, CHP’li Veli Ağbaba ile belediye başkanları arasındaki ilişkilere değinerek, “CHP'li Belediye Başkanları kendilerini AĞABABA'larına değil, İzmir'in halkına karşı sorumlu hissetmelidir” ifadelerini kullandı.
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, kentte yaşanan çöp sorunu üzerinden CHP’li belediyeleri hedef aldı.
""BU UTANÇ VERİCİ TABLO CHP'NİN ESERİDİR"
Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İzmir'i 25 yıldır kesintisiz CHP'li Büyükşehir ve ilçe belediyeleri yönetmektedir.
Maalesef şu an en temel belediyecilik hizmeti olan çöp toplama ve bertaraf etme hizmeti dahi verilemez noktaya gelmiştir.
Şehrimizin sokakları çöp dağlarıyla kaplanmış, kötü koku ve mikrop yayılmaya başlamış, kaldırımları kaplayan ve yollara taşan çöpler salgın hastalık riski doğurmuştur.
Bu utanç verici tablo, çeyrek asırdır İzmir'i yöneten CHP'nin eseridir.
Her dönem adaylarını değiştirerek başarısızlık ve beceriksizliği kişilere yıkmaya çalışmışlar ama her seferinde gelen gideni aratmıştır.
CHP'li yöneticiler ile delege ve sendika ağaları, kendi ağızlarıyla söyledikleri "odun koysak seçilir" kibriyle İzmir'e değil, kendilerine hizmet edecek isimleri işbaşına getirdiler. Güzel şehrimizi de işte bu anlayışla geldiği noktaya sürüklediler.
"TÜM SORUMLULUK CHP'Lİ YEREL YÖNETİMLERDEDİR"
Belediyelerin çözümsüz kaldığı noktada, halk sağlığının ciddi tehdit altında olması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız devreye girmiştir.
31 Ekim 2025'e kadar günlük 2 bin 477 tonla sınırlı olmak kaydıyla Harmandalı'da geçici ve kontrollü bertarafa izin verilmiştir. Ancak bu süreçte tüm sorumluluk CHP'li yerel yönetimdedir.
İzmir'de günlük atık miktarı yaz ve kış dönemlerine göre değişmekte, 5 bin ile 6 bin ton arasında seyretmektedir.
Kış aylarında rakam daha düşük, yaz aylarında ise daha yüksektir.
Bergama ve Ödemiş'teki tesislerin toplam kapasitesi sadece 2 bin 200 tondur ve şehrimizde başka bir katı atık bertaraf tesisi yoktur.
Mevcut tablo, İzmir'de üretilen çöpün mevcut tesislerle asla işlenemeyeceğini açıkça ortaya koymaktadır.
AKP'Lİ KAYA'DAN ÇÖZÜM ÖNERİSİ
Çözüm Bellidir
1) Yamanlar'a bir an önce başlanmalıdır
Her türlü hazırlığı tamamlanmış olmasına rağmen 14 yıldır bir türlü başlanamayan Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi, vakit kaybetmeden inşa edilmeli ve İzmir'in hizmetine sunulmalıdır.
2) Kapasite artışı ve geri dönüşüm
Mevcut alanlarda kapasite artırılmalı; entegre atık yönetimi hayata geçirilmeli ve güçlü geri dönüşüm projeleriyle çöp sorunu kalıcı biçimde kontrol altına alınmalıdır.
3) Merkezde yeni tesis
İzmir merkezde, Yamanlar'la eşzamanlı olarak modern bir katı atık bertaraf tesisi için uygun yer tespiti yapılmalı ve hızla inşa sürecine geçilmelidir.
Herkesin bildiği gibi bu tesisler için herhangi bir kaynak sıkıntısı yoktur. Katı atık bertaraf tesisleri, ürettikleri enerji gelirleri sayesinde kendi kendini finanse eden yatırımlardır.
"SENDİKA AĞALARI KAVGALARINI BİR AN ÖNCE BIRAKMALIDIR"
Biz, her zaman çözümün yanında olduk, katkı verdik. İzmir’de bugün faaliyette olan iki atık bertaraf tesisi de bunun en açık kanıtıdır.
Ödemiş ve Bergama'daki bu tesisler, yapıldıkları dönemde AK Partili belediye başkanlarının yönetiminde, bizim desteğimizle hayata geçirilmiştir.
İdeolojik kibir ve rahatlıkla, aralarındaki rant ve koltuk kavgalarını artık medya ve halkın önünde yapan CHP'li Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, yöneticileri ve sendika ağaları kavgalarını bir an önce bırakmalıdır.
İzmir'de belediye kadrolarını, kongre pazarlıklarıyla ve delege ağalarına verilen siyasi rüşvetlerle dolduranlar hesap vermelidir!
"ÖRGÜTÇÜLÜK OYNAYANLARA ARTIK 'DUR' DENİLMELİDİR"
Belediye bütçesinden aktardığınız kaynaklarla, İzmirliler'in cebinden çıkan paralar üzerinden CHP'nin bitmeyen hizip ve komplolarına zemin hazırladınız.
Kadroları liyakatsizce şişirdiniz, fazladan işçi aldınız. Ama bugün görüyoruz ki, buna rağmen şehrin çöpleri bile toplanamıyor.
Siyasi hesap uğruna İzmir'i çöp dağlarına mahkum ettiniz.
CHP'li Belediye Başkanları kendilerini AĞABABA'larına değil, İzmir'in halkına karşı sorumlu hissetmelidir.
İzmir'i esaret altında tutanlara, hemşehrilerimizin iradeleri üzerinde palazlanarak kentin kaynaklarıyla örgütçülük oynayanlara artık 'dur' denilmelidir!
İzmir'in çöplerini toplayıp, kendi kendini finanse eden katı atık bertaraf tesislerini bir an önce yapmalıdırlar.
Bu noktada, kentimiz için kritik önemdeki bu sorunla ilgili irade ortaya koyan, çözüm için tüm imkanları seferber eden başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere tüm bakanlık bürokratlarına teşekkür ediyoruz.
Bizler Genel Sekreterimizle, Milletvekili arkadaşlarımızla, İl Başkanımızla birlikte İzmir için çalışmaya, hemşehrilerimizin huzuru, sağlığı ve yaşam kalitesini artırmak için mücadele etmeye devam edeceğiz.
Dileğimiz odur ki, CHP'li yerel yöneticiler de artık İzmir'in gerçek sorunlarına kulak verir ve şehri çöp dağlarına mahkum eden bu basiretsiz anlayışı terk eder.
Çünkü bu ideolojik kibir kırılmadan, bu çağdışı zihniyet değişmeden, İzmir'in sorunlarının çözümü de mümkün olmayacaktır."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Partili Kaya’dan İzmir’de su baskını tepkisi!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sağanak sonrası Kordon’da yaşanan su baskınları...
Çiğli Meclisi'nde 'çöp tesisi' tartışması: Başkan...
Çiğli Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Oturumu İkinci Birleşimi'nde Harmandalı çöplüğü...
Yıldır'dan 'çöp tesisi' alanına 'TOKİ' iddiası!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Yamanlar'da planlanan çöp tesisi alanına ilişkin dikkat...
Güncel Haberleri
TümüÇeşme’de otoyol özelleştirmesine tepki: Bizi vatan haini...
İzmir-Çeşme Otoyolu'nun özelleştirme kapsamına alınmasına karşı Yarımada'da tepkiler devam...
Emeklilerin AYM önündeki eyleminde intihar girişimi!
Ankara’da emeklilerin, Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde gerçekleştirdiği eylem sırasında emekli...
Ümit Özdağ'dan İzmir'de taziye ziyareti
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte...
Öktem, Çağdaş Grubu’nun yeni dönem hedeflerini açıkladı
Çağdaş Avukatlar Grubu İzmir Barosu Başkan adayı Emre Öktem, avukatların ekonomik sorunlarının...
DİSK'ten AK Parti'li Fıçı'ya ziyaret!
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, DİSK Ege Bölge...
İzmir'e hafta sonu için sağanak yağış uyarısı
İzmir’de hafta sonu hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Cumartesi yağış beklenmezken, pazar...
YENİ Parti'den özelleştirme hesabı: İzmir - Aydın 415 TL...
YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 30 yıllığına özelleştirilmesi planlanan...
MMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!
MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.
Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli
Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...
Sırbistan'da Kabus Bitti: Tarihin En Büyük Orman Yangını...
Sırbistan'ın kuzeydoğusundaki Deliblato Kumları bölgesinde 2 Ağustos'ta başlayan ve Sırbistan...
İzmir'de sahte vatandaşlık işlemi operasyonu!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Türk vatandaşlığına geçmek...