Alaçatılılar kurtuluşun 97. yılını coşkuyla kutladı
Çeşme Belediyesi Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı
Çeşme Belediyesi Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Kutlama etkinlikleri kapsamında çelenk sunumu ve kortej yürüyüşünün ardından Nükhet Duru ve Tolga Çandar Alaçatı Amfitiyatro’da sahne aldı. Çeşmeli’lerin yoğun ilgi gösterdiği konserde çökertme oynayıp, sahneye çıkarak Tolga Çandar ile birlikte İzmir Marşı’nı söyleyen Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Sevgili Alaçatı’m, kurtuluş günün kutlu olsun” dedi.
Çeşme Belediyesi Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. 15 Eylül Alaçatı’nın Kurtuluşu etkinlikleri kapsamında Alaçatı Ek Hizmet Binası’ndaki tebrik kabulünün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi.Törene Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Garnizon Komutan Vekili Personel Teğmen Ozan Aziz Dilber, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Emin Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Ak Parti İlçe Başkanı İlter Etike, İyi Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, MHP İlçe Başkanı Gazi Fildir, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Çeşme Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Hakkı Kocakara, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ORAN'DAN ÇALIŞMA VURGUSU
Törende konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran “Kurtuluş Savaşı’mızın kahraman neferleri bizlere sadece bir toprak bırakmadılar, özgürlüğümüzü, milli egemenliğimizi, demokrasiyi armağan ettiler. En önemlisi Kemalist devrimlerle, bu kutsal emanetleri nasıl koruyacağımızı, aydınlık yarınlara nasıl taşıyacağımızın da yol haritasını da ortaya koydular. Bugün Ortadoğu’da, emperyalizmin karanlık hedeflerinin son ermediğini, kanlı elleriyle yarattığı savaşların nasıl acılar doğurduğunu açıkça görüyor, ağır etkilerini ulusça yaşıyoruz. Bu şartlarda, Edirne’den Ardahan’a kadar, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, yediden yetmişe hepimize düşen görev; Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılmak, bu değerleri korumak ve daha ileri taşımak için var gücümüzle çalışmaktır. Birkaç çatlak sesin, bir grup kendini bilmez dışında, ulusça, laik ve bağımsız Cumhuriyet’imize ve onun devrimlerine taviz vermeden sahip çıkıldığını görmek, hem sevindirici, hem de gelecek adına umut vericidir” dedi.
PROJELER HIZLA GERÇEKLEŞECEK
1873 yılında kurulan 150 yıllık belediyecilik kültürüne sahip olan, ancak 5 yıl önce Bütünşehir Belediyesi Yasası ile kapatılan Alaçatı Belediyesi yeniden açılıncaya kadar Alaçatılılar’ın yanında ve hizmetinde olacaklarını ifade eden Başkan Oran, “Göreve geldiğimiz anda, Çeşme Belediyesi Ek Hizmet Binası’nı 5 sene sonra yeniden hizmete sokarak, bu anlayışımızı açıkça ortaya koyduk. Seçildikten hemen sonra gerçekleştirdiğimiz Alaçatı Ot Festivali’nin ardından başlayan sezon ve inşaat yasağı nedeniyle ara verdiğimiz projelerimizi hızla hayata geçireceğiz. Öncelikle içinde bulunduğumuz bu meydanı, en kısa sürede, Alaçatı’ya ve Alaçatılı’ya yakışır bir hale getireceğiz” diye açıkladı.

DURU, ŞARKILARIYLA COŞTURDU
Törenlerin ardından Nükhet Duru ve Tolga Çandar Alaçatı Amfitiyatro’da sahne aldı. Çeşmeli’lerin yoğun ilgi gösterdiği konserde en sevilen şarkılarını seslendiren sanatçılar zaman zaman yaptıkları keyifli sohbetleriyle büyük alkış aldı. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran çökertme oynayıp, sahneye çıkarak Tolga Çandar ile birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karabağlar ’da 9 Eylül coşkusu
Karabağlar Belediyesi, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılını İzmir Fotoğraf...
Seferihisar kurtuluşunun 104'üncü yılını coşkuyla kutladı
Seferihisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyu süren etkinlikler ve...
Binlerce Karşıyakalı baharı coşkuyla karşıladı
Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği Hıdırellez Şenliği, binlerce kişinin katılımıyla unutulmaz...
Güncel Haberleri
TümüErdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...
Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...
Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...
Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...
Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...
MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...
MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...
Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...
Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...
Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi
Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey Vershinin , İzmir’deki “...
Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı
Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...
Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...
Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...
İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da
İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...
Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!
Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...
Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat
Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...
Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...