Alihan Kuriş Operasyonunda Çarpıcı Detay: Gizli Bölmede Saklanırken Yakalandı
Alihan Kuriş Suç Örgütü soruşturmasında gözaltına alınanların sayısı 33’e yükseldi. MASAK raporunda şirketlerin finansal hareketlerine ilişkin dikkat çekici bulgular tespit edilirken, Kuriş’in operasyon sırasında cep telefonunu evde bırakarak geçtiği başka bir adresteki gizli bölmede saklanırken yakalandığı ortaya çıktı.
Alihan Kuriş’in lideri olduğu öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 33’e yükseldi. Operasyon çerçevesinde, bir bölümünün yurt dışında bulunduğu belirlenen toplam 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca şüphelilere ait 43 adres ile örgüt bağlantılı 33 şirkete ait toplam 80 adreste arama ve el koyma işlemi yapılmasına karar verildi.
MASAK RAPORUNDA DİKKAT ÇEKEN FİNANSAL HAREKETLER
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan MASAK raporunda, Alihan Kuriş’in liderliğindeki yapıyla bağlantılı şirketlerin finansal işlemlerinde dikkat çeken hareketler tespit edildi. Rapora göre şirketlerin işlem hacimlerinde 2020 yılından sonra belirgin artış yaşandı. Bölünme ve devir işlemleriyle yeni şirketlerin oluşturulduğu, yüksek miktardaki nakit girişlerinin ise sermaye artırımlarında kullanıldığı belirlendi.
SAHTE FATURA ŞÜPHESİ
İncelemede ayrıca şirketler arasında yüksek meblağlı para transferleri yapıldığı, yurt dışından gelen bazı döviz girişlerinin resmi kayıtlarla uyuşmadığı ve kimi mal alım-satım işlemlerinin sahte fatura şüphesi oluşturduğu tespit edildi. Bazı şirketlerin yüksek miktarda vergisel iade aldığı da rapora yansıdı. Finansal işlemlerin organize biçimde gerçekleştirildiği ve şirket kayıtları ile para hareketlerinin takibinin zorlaştırılmaya çalışıldığı değerlendirildi.
KURİŞ GİZLİ BÖLMEDE SAKLANIRKEN YAKALANDI
Operasyona ilişkin ortaya çıkan yeni bilgilere göre Alihan Kuriş, gözaltı kararının uygulanması sırasında ilk adresinde bulunamadı. Kolluk ekiplerinin ikametinde yaptığı aramada Kuriş’in cep telefonunu evde bıraktığı ve başka bir adrese geçtiği belirlendi. Ekipler, ikinci adreste de ilk etapta Kuriş’e ulaşamadı. Adreste yapılan detaylı arama sırasında gizli bir bölüm tespit edildi. Kuriş’in bu gizli bölmede saklandığı belirlendi ve burada yakalanarak gözaltına alındı.
Benzer Haberler
Alihan Kuriş'in kardeşi ve Erhan Yılmaz yakalandı: Bakana...
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Alihan Kuriş Suç Örgütü" soruşturmasında...
Eski İçişleri Bakanının aracıyla kaçmıştı: Alihan...
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in aracı ile firar ederken yakalanan Süleymancıların ele...
Alihan Kuriş’in ifadesi ortaya çıktı: Dedemin varisi ve...
“Suç örgütü kurma”, “dolandırıcılık” ve “kara para aklama” suçlamalarından dolayı tutuklanan...
Güncel Haberleri
TümüBakan Uraloğlu Açıkladı: 2,5 Saatlik Yol 18 Dakika...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu'nun,...
İZBAN için bakım ihalesinde sonuç belli oldu!
TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, İZBAN hattındaki bakım ve tamirat işleri için iki ayrı ihale...
Çeşme’de otoyol özelleştirmesine tepki: Bizi vatan haini...
İzmir-Çeşme Otoyolu'nun özelleştirme kapsamına alınmasına karşı Yarımada'da tepkiler devam...
Emeklilerin AYM önündeki eyleminde intihar girişimi!
Ankara’da emeklilerin, Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde gerçekleştirdiği eylem sırasında emekli...
Ümit Özdağ'dan İzmir'de taziye ziyareti
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, beraberindeki parti yöneticileriyle birlikte...
Öktem, Çağdaş Grubu’nun yeni dönem hedeflerini açıkladı
Çağdaş Avukatlar Grubu İzmir Barosu Başkan adayı Emre Öktem, avukatların ekonomik sorunlarının...
DİSK'ten AK Parti'li Fıçı'ya ziyaret!
CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, DİSK Ege Bölge...
İzmir'e hafta sonu için sağanak yağış uyarısı
İzmir’de hafta sonu hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Cumartesi yağış beklenmezken, pazar...
YENİ Parti'den özelleştirme hesabı: İzmir - Aydın 415 TL...
YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 30 yıllığına özelleştirilmesi planlanan...
MMO İzmir’de işten çıkarma krizine şubeden açıklama!
MMO İzmir Şubesi’nde işten çıkarma sürecine ilişkin gerilim devam ediyor.
Ömer Çelik’ten İsrailli Bakana Sert Yanıt: 'Hesap...
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Savunma Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli
Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...