Alinur Aktaş'a bir tepki de CHP Konak'tan
Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 30 Ağustos'ta ulaşımın ücretsiz olması tartışmaları için Ak Parti'li Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "30 Ağustos, halkın genelini ilgilendiren
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın meclis toplantısında 30 Ağustos hakkında söylediği sözler nedeniyle tartışmalar sürüyor. Meclis toplantısında 30 Ağustos hakkında “30 Ağustos, halkın genelini ilgilendiren bir bayram değildir. O zaman ormancılık gününde de tatil yapalım” ifadelerine bir tepki de CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'dan geldi.
CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun yazılı açıklaması
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, belediye meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partili üyelerin yapmış olduğu ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz olsun’ önerisine verdiği ‘Halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değil' şeklinde talihsiz ve mesnetsiz açıklamasının üzerinden geçen sürede kendisinden ve AKP’li yetkililerden gelecek açıklamayı bekledim; ancak kamuoyunun tepkisine karşın sessiz kalarak bir kez daha vicdanları yaraladılar.
‘30 Ağustos Zafer Bayramı halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil’ diyen Alinur Aktaş şunu bilmelidir ki, yönettiği güzel şehrimiz Bursa 11 Eylül 1922 tarihinde işgalden kurtulduysa, al bayrağımız hala bu güzel memleketimizin semalarında dalgalanıyorsa ve kendisi bu şehrin belediye başkanıysa, bunu Büyük Taaruzda can veren aziz şehitlerimize borçludur.
Ancak anlaşılıyor ki, bu sözleri sarfeden zatın kanı kırmızı akmıyor aklı beyaz düşünmüyor. Vatan, ülke, bayrak sevgisi nedir bilmeyen bu şahsın Büyük Taaruzun sonunda yakıp yıkarak kaçan işgalcilerden ne farkı var? En azından yol yakınken tarih ve vatan bilincinden uzak olan zihnini ve yüreğini de alıp makamını işgal etmeyi bırakmalıdır.
17 yıldır AKP zihniyetinin tezahürü, toplumu birbirine çarpıştırmak ve bölmek üzerine kurulmuştur. AKP zihniyeti yine aynı oyunu topluma oynamaya çalışmaktadır. Toplumu çarpıştımaya yönelik bu düşüncelere asla prim vermememiz ve ortak değerlerimize daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini belirtmek isterim. 30 Ağustos milletimizin ortak değeridir. CHP’li, Akpartili, MHP’li, HDP’li ve farklı görüşlerde olan; bu topraklar üzerinde kardeşçe, bir ve bütün olarak yaşayan yurttaşlarımızın ortak birlik ve bütünlük bayramıdır. Biliyoruz ki, yurttaşlarımız bu söylemlerden rahatsızdır .
AKP Genel Başkanı, il başkanı ve ilçe başkanlarının bu duruma suskun kalması belediye başkanının söylemini onayladıkları anlamına gelmektedir. Bu ayrıştırıcı dili kınıyoruz. AKP Genel Başkanının gerekli açıklamada bulunarak, parti içi disiplin sürecini başlatmasını bekliyoruz. Aksi halde zan altında kalacaklar, belediye başkanının söylemlerini onayladıklarını beyan etmiş olacaklardır.
Ülkemizin milli ve manevi değerlerine çarpık bakan, 17 yıldır ötekileştirme ve ayrıştırma üzerine siyaset yaklaşımı oluşturan bir anlayışın tezahürü olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı önce milletimizden özüre sonra da şehitlerimizin kanıyla sulanarak zaferle kazanılmış bu toprakların nimetleri sayesinde oturduğu büyükşehir belediye başkanlığı koltuğundan istifaya davet ediyorum.
Saygılarımla,
Çağrı Gruşçu
Cumhuriyet Halk Partisi
Konak İlçe Başkanı
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP’li Gümrükçü’den ‘grup toplantısı’ çıkışı: Çağatay Güç...
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Utku Gümrükçü, geçtiğimiz günlerde açıklanan il yönetimi...
İzmir, sürdürülebilir ulaşımın yol haritasını dünyayla...
İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenen UITP Avrasya Konferansı'nda sürdürülebilir, entegre ve akıllı...
Özgür Özel, YENİ Parti'nin kurulma sürecini anlattı
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, "mutlak butlan" kararı sonrasında CHP'den ayrılarak yeni bir...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
