BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Güncel Aydın'da rüşvet krizi: Müteahhitler isyan etti!

Aydın'da rüşvet krizi: Müteahhitler isyan etti!

Aydın’ın Efeler ilçesinde müteahhitlerin karşı karşıya kaldığı rüşvet krizi tansiyonu yükseltti. Yaklaşık 250 müteahhiti ve 30 bin inşaat işçisini ilgilendiren kaosun sebebi olarak Efeler Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Metin Başer olarak gösterildi.

· 3 dk okuma · 807 okunma
0Yorumlar
Aydın'da rüşvet krizi: Müteahhitler isyan etti!

Aydın Haberleri Gazetesi’nden Tuğba Aydın’ın haberine göre, Aydın’ın Efeler ilçesinde 50'ye yakın inşaat firması yetkilisi ruhsatlarını alamadıkları gerekçesiyle Efeler Belediyesi'ne gitti. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ile görüşmek isteyen müteahhitler, 1 yıldır ruhsatlarını alamadıklarını aktardı. Yaklaşık 250 müteahhiti ve 30 bin inşaat işçisini ilgilendiren kaosun sebebi olarak ise Efeler Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Metin Başer olarak gösterildi.

İddiaya göre Başkan Yardımcısı Başer, bir yıldır ruhsat bekleyenlerden çeşitli yöntemlerle “rüşvet” talep etti.

 

"BÜTÜN SİSTEMİ HARACA BAĞLAMAK İSTİYOR"

Duruma tepki gösteren bazı müteahhitler yaptıkları değerlendirmede, “Yok havuza klor, yok belediyeye kereste diyerek sürekli yüksek meblağlarda çeşitli firmalara ödeme yapmamızı istiyorlar. Sonra da o işletmeye giderek KDV’si sizde kalsın ama ana parayı bize verin diyerek parayı geri alıyorlar. Bildiğiniz bir rüşvet çarkı oluşturmuşlar. Bundan bir yıl önce Efeler’deki bütün müteahhitlere inşaat izni verdiler ve herkes ona göre işine koyuldu. Anlaşmalarını yaptı, malzemesini aldı ve inşaatlar yüzde 70 oranında bitti. Ancak bugün bir yılın dolmasına 6 gün kala belediyeye gittiğimizde ruhsatlarımıza imza atılmıyor. Biz ruhsatlarımızı alamazsak mağdur olan sadece 250 inşaat firması veya müteahhit olmayacak. Bu sistemde ekmek yiyen 25-30 bin işçi var. Biz ruhsatlarımızı alamazsak bu işçiler ne yapacak? Biz ne yapacağız?

Ayrıca yeni ruhsat yönetmeliği ile ilgili bir oyun oynanıyor. Yönetmelik bugüne kadar vardı zaten ve yerel yönetimler bunları kendi inisiyatiflerine göre uyguluyordu. Kaldı ki yönetmeliklerin bağlayıcılığı yoktur. Ancak Efeler Belediyesinde öyle bir rüşvet çarkı kurulmuş ki eğer imzalar 1 Eylül sonrasına kalırsa bütün maliyetler yüzde 30 ila 40 arasında artacak ve birçok anlaşma bozulacak insanlar işsiz kalacak. Ve belediyedeki rüşvet ve yolsuzluk çarkı yeni yönetimin keyfine göre yapılacak. Bu çarkın başında İbrahim Metin Başer vardır. Didim’den sonra Efeler’e gelerek bütün sistemi haraca bağlamak istiyor.

Biz haftalardır Başkan Anıl Yetişkin’den randevu talep ediyoruz ama bir türlü görüşemiyoruz. Son çare olarak belediyeye giderek halimizi anlatmak istedik. Başkan makamından indi ve pazartesi günü imzaları atacağını söyledi. Ama biz imzaların atılması bir kenara dursun bu rüşvetçi İbrahim Metin Başer’in görevden alınmasını ve gönderilmesini istiyoruz. Eğer imzalar atılmazsa Efeler’deki rant çetesini bir bir anlatacağız. Bütün kamuoyu bunu bilmelidir.” açıklamasında bulunarak pazartesi günü belediyeye yeniden gideceklerini söylediler.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Aşka işaret diliyle 'evet' dediler

İzmirli sağır çift, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işaret dili çevirmeninin desteği ile bir ömür...

1 gün önce

Japonya'da 7,1 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi

Japonya'nın güneyindeki Kyushu Adası'nda bulunan Kumamoto eyaleti açıklarında 7,1 büyüklüğünde...

1 gün önce

Karadağ'dan Türk vatandaşlarına vize kararı!

Karadağ, Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü üyelik müzakereleri kapsamında vize politikasında...

1 gün önce

Bakanlıktan restoran ve kafelere uyarı: Listede olmayan...

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin alışveriş ve hizmet alma süreçlerinde karşılaşabilecekleri...

1 gün önce

TOKİ'den Çeşme ve Menemen'de 573 milyonluk satış!

TOKİ, 12-13-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği müzayedede Türkiye genelinde 741 arsayı...

1 gün önce

Deniz Göktaş için yapılan başvuru reddedildi!

Komedyen Deniz Göktaş'ın tutukluluğuna yönelik gerçekleştirilen itiraz mahkeme tarafından...

2 gün önce

Ahbap soruşturması sürüyor: 5 ünlü isim ifadeye çağırılacak!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Ahbap” soruşturmasında; gazeteci Uğur...

2 gün önce

Yaklaşık bin çocuğa ulaşılacak: Çocuk dostu İzmir için...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNICEF Türkiye ve Ege Sağlık Vakfı iş birliğiyle çocuk hakları...

3 gün önce

Soyer'in davasında, avukatlardan 'makul süre' tepkisi!

Kooperatif soruşturması kapsamında ikinci dalga operasyonda tutuklu bulunan eski İzmir Büyükşehir...

3 gün önce

Yağmur suyu baskınlarına köklü çözüm

İZSU, Buca, Karabağlar ve Gaziemir'de yaklaşık 50 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattı...

3 gün önce

Orman yasağını ihlal eden 513 kişiye 1,9 milyon lira ceza

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde, ormanlık alanlara giriş yasağını ihlal eden 513 kişiye toplam...

3 gün önce

Uçuruma yuvarlanan otomobilde facia: 5 kişi yaşamını...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlanan otomobilde meydana gelen...

3 gün önce