BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.761,28 ₺/gr %0,70 Bitcoin $75.782 %2,29 Dolar 48,66 ₺ %0,06 Euro 56,24 ₺ %0,03 Sterlin 65,66 ₺ %0,06 Gümüş 101,01 ₺/gr %1,44 Ethereum $2.402,72 %3,55 İsviçre Frangı 59,46 ₺ %0,05 Kanada Doları 34,95 ₺ %0,02 Avustralya Doları 34,70 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,17 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Bakan Koca'dan 'ilaç krizi' açıklaması

Bakan Koca'dan 'ilaç krizi' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de yaşanan ilaç sıkıntısıyla ilgili şunları söyledi: "Piyasada bulunan 7 bin kalem ilaç içinde az bulunan 950 ilacın, şu an 154'e kadar düştüğünü söyleyebilirim. Önümüzdeki 3-4 hafta içinde normale döneceğini bekliyoruz."

0Yorumlar
Bakan Koca'dan 'ilaç krizi' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Piyasada bulunan 7 bin kalem ilaç içinde az bulunan 950 ilacın, şu an 154'e kadar düştüğünü söyleyebilirim. Önümüzdeki 3-4 hafta içinde normale döneceğini bekliyoruz" dedi.

Koca, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"SMA Bilim Kurulunun ne zaman toplanacağına" ilişkin soru üzerine Koca, kurulu ocak ayı içinde toplamayı planladıklarını bildirdi.

Kurulun ana gündem maddesinin tedavide kullanılan ilaçlara yönelik son gelişmeler olacağını aktaran Koca, "Kurulda, ülkemizde henüz kullanılmayan ilaç ve tedavilerle bunların hangi hasta guruplarında kullanılabileceğine karar verilebilir. Bilim Kurulumuzun bu konuda alacağı kararı da kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

"TEDARİK SORUNLARINI DEĞERLENDİRDİK"

"Piyasada bulunamayan ilaçlarla" ilgili soru üzerine Koca, bu konuda geçen hafta önemli adımlar attıklarını belirterek, şunları kaydetti: "İlaçlar için kur güncellemesi yapılarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Ayrıca piyasada yeterli miktarda ilaç bulunana kadar bir süreliğine ilaçların ihracatını durdurduk. Bunun dışında sektörün tüm paydaşlarını topladık ve sorunu ele aldık. Tedarik sorunlarını değerlendirdik. Attığımız bu adımların öncesinde 950'ye yakın ilacın piyasada olmadığını veya çok az olduğunu belirlemiştik. Piyasada bulunan 7 bin kalem ilaç içinde az bulunan 950 ilacın, şu an 154'e kadar düştüğünü söyleyebilirim. Önümüzdeki 3-4 hafta içinde normale döneceğini bekliyoruz.

Antibiyotiklerle ilgili de genel bir talep artışı var. Mevsim kaynaklı hastalıkların artışı öngörülerek geçen yıla göre bazı antibiyotik çeşitlerinin üretiminde yüzde 29'luk bir artış gerçekleşti. Antibiyotik talebi ise bu oranın üzerinde gerçekleşti. Ancak önümüzdeki 3-4 hafta içinde üretimde daha önemli oranda artış olacak ve sıkıntının azaldığını hep birlikte göreceğiz."

"15 HASTADAN BİRİ COVID"

Koca, Covid-19 belirtisi gösteren kişilerin sayısına ilişkin ise "Üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetiyle müracaat eden hastaların yüzde 6,2'si yani yaklaşık 15 hastadan biri Covid. Hastalıkların yaygınlığını sıralamak gerekirse, ağırlıklı olarak influenza yani grip, RSV, Rhinovirus ve son olarak Covid şeklinde" dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Kurtlar Vadisi Pusu hakkında inceleme başlatıldı!

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi hakkında "FETÖ propagandası"...

45 dakika önce

Seferihisar operasyonunda 29 kişi tutuklandı!

İzmir'in Seferihisar Belediyesine yönelik 4. dalga operasyon kapsamında rüşvet ve usulsüzlük...

58 dakika önce

Ege'de sular ısınıyor: Tunceli'den komando tugayı geldi!

Tunceli'de konuşlu 51. Komando Tugayı'nın Aydın'a kaydırılması, Yunanistan'ın ana gündemine...

1 saat önce

Bergama'da 15 mahalle karantinaya alındı!

İzmir Bergama'da hayvan sağlığını tehdit eden mavi dil hastalığı sebebiyle 15 mahallede 40 gün...

2 saat önce

Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu sayısı 38'e yükseldi!

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin...

3 saat önce

İzBB'de görev değişikliği: Ayatar görevden alındı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, daha önce TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir...

3 saat önce

KAOS GL operasyonunda gözaltına alınmıştı... Nazik Işık...

“Ailem Güvende” operasyonunda KAOS GL Derneği’ne gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan,...

4 saat önce

Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...

22 saat önce

Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...

22 saat önce

Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...

23 saat önce

MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...

MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...

1 gün önce

Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...

1 gün önce