BIST 100 11.023,55 %0,56 Altın 6.312,16 ₺/gr %0,43 Bitcoin $77.650 %0,31 Dolar 50,00 ₺ %0,05 Euro 56,00 ₺ %0,03 Sterlin 67,14 ₺ %0,10 Gümüş 79,95 ₺/gr %1,47 Ethereum $2.295,73 %1,27 İsviçre Frangı 60,93 ₺ %0,27 Kanada Doları 35,72 ₺ %0,00 Avustralya Doları 34,85 ₺ %0,35 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,05 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,73 Çin Yuanı 7,50 ₺ %0,29
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Bakan Tunç, baroları hedef aldı: "Adeta bir muhalefet par...

Bakan Tunç, baroları hedef aldı: "Adeta bir muhalefet partisi gibi..."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, baroları hedef aldı. Tunç, “Muhalefet partisinden de öte farklı ideolojik birtakım çalışmaların içerisinde bulundular, bulunmaya da devam ediyorlar” açıklamasında bulundu.

0Yorumlar
Bakan Tunç, baroları hedef aldı: "Adeta bir muhalefet partisi gibi..."

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara 2 No’lu Baro’nun Avukatlar Günü’nde Değişen Dünyada Avukatlık Vizyonu Sempozyumu’na katıldı.

Yılmaz Tunç, barolara ilişkin yaptığı değerlendirmede “Adeta bir muhalefet partisi gibi, muhalefet partisinden de öte farklı ideolojik birtakım çalışmaların içerisinde bulundular, bulunmaya da devam ediyorlar” dedi.

Tunç, “Türkiye’de avukatlığın geleceğinin tartışılması lazım. Şu anda bulunduğumuz nokta, baroların durumu, son değişiklerle 2 No’lu Baroların kurulması, birden fazla baronun kurulması ile ilgili çalışmalar ve yasa değişikliğinden ve barolar kurulduktan sonraki gelinen aşama. Bu değişiklik neler getirdi? Avukatlık mesleğinin geliştirilmesi anlamında barolara düşen görevler var. Tabi maalesef geçmişte barolar çok iyi sınavlar veremedi. Avukatlık mesleğinin sorunlarından ziyade farklı şeylere odaklandılar. Özellikle adeta bir muhalefet partisi gibi, muhalefet partisinden de öte farklı ideolojik birtakım çalışmaların içerisinde bulundular, bulunmaya da devam ediyorlar. Biz istiyoruz ki avukatlık mesleğine odaklansınlar. Meslektaşlarımızın mesleki çalışmalarına katkı versinler. Mesleğin geliştirilmesi anlamında da yürütmeyle, yasamayla iyi ilişki içerisinde olsunlar ki görevlerini yapmış olsunlar” ifadelerini kullandı.

 

"HUKUK FAKÜLTELERİNİN KONTENJANI DÜŞEBİLİR"

Hukuk Fakültelerinin kontenjanlarına yönelik çalışma yürüttüklerini söyleyen Bakan Tunç, şöyle konuştu:

“Hukuk Fakültelerindeki kontenjanların 190 binlerden 125 binlere düştüğünü görüyoruz. Tabi bu Hukuk Fakültelerine girişteki puanların yükselmesi de oradaki öğrenci kalitesini de artıran önemli bir husus. Mevcut fakültelerimizin akademisyen kadrosunun güçlenmesi lazım, bunun farkındayız. Özellikle son kurulan fakültelerde daha öğrenci almayan Hukuk Fakülteleri var. Belki bunların yakın fakültelerle birleştirilmesi, güçlendirilmesi, akademisyenlerin sayısının arttırılması olabilir. Geleceğe dönük ümit var. Çünkü bugün fakültelerde yardımcı doçent, doktora öğretim görevlisi ya da doçent olan hukukçularımız yakın bir zamanda çalışmalarının neticesinde profesör olacaktır. O nedenle 4-5 yıl sonra oralarda yine eğitim kalitesinin arttığını müşahede edeceğiz. Ama kontenjanlar noktasında 100 bine kadar indirilmesi ile ilgili sürekli talep dile getiriliyor. Bu konuda da YÖK Başkanımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz."



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

İsrail Uçağına Bomba Tehdidi, Acil İniş Yaptı

İsrail'den havalanan bir yolcu uçağı, siber ortamda gönderilen e-posta yoluyla yapılan bomba...

16 saat önce

İzmir'de sağanak yağış etkili oldu

İzmir'de devam eden sağanak sebebiyle bazı sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu.

17 saat önce

İş İnsanı Ahmet Zorlu'nun Cenaze Programı Belli Oldu

Türkiye'nin önde gelen sanayi devlerinden Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet...

18 saat önce

Ege Üniversitesi KYK yurdunda şüpheli ölüm!

İzmir'de Ege Üniversitesi yerleşkesindeki KYK kız öğrenci yurdunda 6'ncı kattan düştüğü öne...

20 saat önce

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan Görevden...

Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 'rüşvet almak, ihaleye fesat karıştırmak...

21 saat önce

İzmir Büyükşehir'den yeni ihale: İki köprü ve bin metre...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli’de 1671 Sokak'ta iki adet taşıt köprüsü ve bağlantı yolu...

22 saat önce

Karşıyaka'daki çöp krizi meclis gündeminde: Yeni Partili...

Karşıyaka'da yaşanan çöp krizi meclis gündemine taşındı.

22 saat önce

Çeşme’de 13 parsel daha koruma altına alındı!

Çeşme Çiftlik Mahallesi’nde kültür varlığı olarak tescilli dört parseli korunma alanı belli...

23 saat önce

İzmir'de Başkanlar Kurulu toplantısı: Vali Elban ve...

İzmir'de kritik konuları değerlendirmek amacıyla düzenlenen İzmir Başkanlar Kurulu toplantısı...

1 gün önce

O Şehirde Hayatın Akışı Değişecek! COP31 İçin 7 İlçede...

Antalya Valisi Hulusi Şahin, COP31 kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde kentin 7 ilçesinde...

1 gün önce

Metro seferlerinde aksama: İzmir Metro'dan açıklama!

İzmir Metro Hattı'nda yaşanan bir ekipman arızasından dolayı metro seferlerinde aksamalar...

1 gün önce

İstanbul Barosu'nda Kocasakal dönemi başladı!

İstanbul Barosu'nun 128. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ümit Kocasakal,...

1 gün önce