Bakan Tunç’tan Narin Güran açıklaması: “Deliller önemli veriler içeriyor”
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Narin Güran cinayetine ilişkin konuşan Tunç, “Doku örnekleri Adli Tıp Kurumu'nda inceleniyor. Deliller önemli veriler içeriyor" ifadelerini kullandı. Tunç ayrıca, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi hakkında, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız iç hukuktan kaynaklanan yetkimizi kullanarak bir soruşturma başlatmış durumda" dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Tunç, Narin Güran cinayeti ve Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Tunç, “Doku örnekleri Adli Tıp Kurumu'nda inceleniyor. Deliller önemli veriler içeriyor. Narin'i katledenleri yargı önüne çıkarmak boynumuzun borcu" diye konuştu.
Katilin kim olduğuyla ilgili ellerinde önemli bulgular olduğunu ifade eden Tunç, buna karşın kamuoyuna aktarılan bazı yanlış bilgilerin soruşturmaya zarar verdiğini söyledi.
Tunç, "Gizlilik kararı ortada. Dolanan bazı yanlış bilgiler soruşturmanın selametine zarar veriyor. Bunlar olmamalı, biz ne olursa olsun cinayetin sorumlu veya sorumlularını adaletin karşısına çıkaracağız" dedi.
"AYŞENUR’UN HAKKINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Tunç, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi hakkında da konuştu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını bildiren Tunç, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız iç hukuktan kaynaklanan yetkimizi kullanarak bir soruşturma başlatmış durumda" ifadelerini kullandı.
Tunç, konuşmasında şunları aktardı:
"Ayşenur’un hakkını hukukunu savunmaya devam edeceğiz…Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız iç hukuktan kaynaklanan yetkimizi kullanarak bir soruşturma başlatmış durumda. Aynı zamanda uluslararası hukuk anlamında da takiplerimizi devam ettireceğiz. Birleşmiş Milletler Yargı Dışı ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü’nün derhal harekete geçmesi, bağımsız bir soruşturma komisyonu oluşturarak bir rapor hazırlaması için çalışmalar yürüteceğiz. Daha sonra bu raporun BM İnsan Hakları Konseyi’ne, İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda devam eden soykırım davasına, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden soruşturmaya dahil edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı da sürdüreceğiz."
26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, 6 Eylül'de işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı bir gösteride İsrail keskin nişancısı tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Narin Güran davasında 99 hesaba erişim engeli
Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran davasında Yargıtay'ın kesinleşmiş yargı...
Nevzat Güran'dan açıklama: Narin Güran cinayeti davasında...
Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran...
Narin Güran cinayetinde iki isim tahliye edildi!
Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili tutuklu şüphelilerden Hediye Güran ve...
Güncel Haberleri
TümüBaşkan Yıldız’dan Harmandalı Cemevi’ne Destek: Eksikler...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve AK Parti Karşıyaka Belediye Meclisi Grup...
Özgür Özel'den Erdoğan'a 'metro' göndermesi: Aradaki fark...
Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattında sürücüsüz test sürüşleri başladı. İBB Başkanvekili Nuri...
Ege Denizi'nde 4.7 şiddetinde deprem
AFAD Deprem Dairesi, Ege Denizi'nde saat 13.44 sıralarından 4.7 büyüklüğünde ve yerin 7...
Bakan Kurum'dan İzmir depremi mesajı: Tüm afetlere karşı...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Seferihisar ilçesi...
İsmail Arı için talep edilen ceza belli oldu!
Tutuklanan gazeteci İsmail Arı hakkında iddianame hazırlandı. Arı hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar...
Aliyev'in Ankara'daki zirveye katılmama kararının perde...
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ankara'daki Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi'ne...
Buca Belediyesi'ne yerli TOGG marka otomobil geliyor
Buca Belediyesi hizmet kalitesini yükseltmek için 6 çöp kamyonu ve 1 adet TOGG T10F almayı...
Uzundere'de hak sahipleri kira desteğinin artırılmasını...
Uzundere Kentsel Dönüşüm hak sahipleri kira desteğinin artırılması talebinde bulundu.
İzmir'de hafta sonu yağış beklentisi
İzmir'de hafta sonu için yağış bekleniyor.
30 Ekim depreminin altıncı yılında İzmir’in sınavı sürüyor
30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin üzerinden altı...
Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...