Bakan Varank, yerli aşının ikinci dozunu yaptırdı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Coronavirüs'e karşı yerli imkanlarla geliştirilen Faz-1 aşamasındaki virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşının ikinci dozunu yaptırdı.
Covid-19’a karşı geliştirilen ve en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısı için gönüllü olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 17 Nisan’da ilk doz aşısını yaptırmıştı. Bugün ise Varank, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’ın hemen ardından ikinci doz aşısını yaptırdı.
Bakan Varank aşı olduktan sonra yaptığı konuşmasında, “Virüs benzeri parçacıklar teknolojisine dayalım TÜBİTAK Covid-19 platformu altındaki aşımızda Faz-1 denemelerine geçmiştik. Hasan hocamızla beraber gönüllülerden olduk. 38 gönüllüden biriyiz. İlk aşımızı yaptırmıştık şimdi de ikinci dozumuzu yaptırdık. Bu işlerde gönüllü olmak çok önemli. Biz vatandaşlarımıza bu işi teşvik etmek için hem de bilim insanlarımıza ne kadar güvendiğimizi göstermek için gönüllü olmuştuk. O çağrımız yerini buldu. Hem bize hem hastanemize hem TÜBİTAK’a gerçekten onlarca yüzlerce, bu aşı çalışmasında gönüllü olmak isteyen vatandaşımız başvurdu. 360 gönüllü ile olacak. Şu anda o gönüllülere de doldu. Faz çalışmaları özellikle Faz-1 bu aşının güvenliğini göstermek için, biraz da antikor üretiyor mu? Yani bağışıklık ile ilgili testler yapılıyor. Ama bundan sonraki süreçler daha çok aşının etkinliği ile ilgili olacak“ dedi.
Varank temennilerinin aşının bekledikleri gibi laboratuvar ortamında denendiği ve ispatlandığı gibi başarılı olması olduğunu belirterek, “İnşallah aşımızı başarılı olursa Faz-3 aşamasından sonra seri üretime hazır hale gelecek. Burada da biz tabii ki özel sektörde bunu üretecek firmalarımızla görüşüyoruz. İnşallah Faz-3 de başarıyla tamamlanır. Bu aşıların etkinliği ispatlanır. Biz de sene sonundan önce aşımızı elde etmiş oluruz. Bunu hep birlikte temenni ediyoruz” dedi.(AA)
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bakanlıktan restoran ve kafelere uyarı: Listede olmayan...
Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin alışveriş ve hizmet alma süreçlerinde karşılaşabilecekleri...
Başkan Eşki’den 3. Sanayi Sitesi’ne ziyaret
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 3. Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek esnafla buluştu. Ortak...
Bornova’da sanayiye festival geldi
Bornova 3. Sanayi Sitesi’nde ilk kez düzenlenen “Sanayi Street Food Fest”, sokak lezzetleri,...
Güncel Haberleri
TümüCem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
