Bakanlıktan "Şimşek, toplantıyı terk etti" iddialarına yanıt
Gazeteci Nuray Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görevinden istifa etmek istediği iddia edilen toplantının detaylarını aktardı. Babacan'ın aktardığına göre 'istifa krizi', Şimşek'in salondan çıkmasıyla sonuçlanan Beştepe'deki gergin toplantıdan kaynaklandı. Hazine Bakanlığı ise iddiayı yalanladı.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in iki hafta önce istifa etmek istediği, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından güçlükle ikna edildiği iddiası, iktidar tarafından yalanlansa da gündemdeki yerini koruyor.
Edindiği kulis bilgileri aktaran Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan krizin, Beştepe'de yapılan ve Erdoğan'ın ekonomi danışmanlarının da katıldığı gergin geçen bir toplantıdan kaynaklandığını belirtti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ise Babacan'ın yazısına ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Bu tarz spekülatif içerikli haberler hakkında da hukuki haklarımız kullanılacaktır" denildi.
"ŞİMŞEK SALONDAN AYRILDI" İDDİASI
Babacan’ın aktardığına göre, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan ekonomi başlıklı toplantıda Şimşek eleştirilere yanıt vermek yerine, “Ben söyleyeceğimi söyledim, siz kendi aranızda değerlendirin” diyerek salondan ayrıldı.
Babacan, “Bu gergin toplantının kulislere Şimşek’in istifaya hazırlandığı şeklinde yansımış olabileceği de AKP içinde konuşulanlar arasında” dedi.
Babacan'ın "Mehmet Şimşek krizi neden çıktı?" başlıklı yazısının ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:
"Ekonomide tablonun pek de istendiği gibi gitmemesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istediği kararları alamaması, sık sık 'ekonomi yönetiminde kriz' olduğu iddialarını gündeme getiriyor. Dün gün boyu Şimşek’in istifa noktasına geldiği haberleri Cumhurbaşkanlığı tarafından dört koldan yalanlanırken, bu iddiaların Sarayda yapılan gergin bir toplantıdan kaynaklandığı iddiaları ortaya atıldı.
Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan ekonomi başlıklı toplantıda, hem gelinen noktanın değerlendirildiği hem de TBMM’nin 1 Ekim’de açılmasından sonra gündeme alınması planlanan ikinci ekonomi paketinin görüşüldüğü belirtiliyor.
"BEN SÖYLEYECEĞİMİ SÖYLEDİM"
Bu toplantıya, Şimşek’in çalışmaktan pek hoşlanmadığı Cumhurbaşkanlığındaki ekonomi danışmanlarının da katılarak uygulanan politikalar konusunda eleştirilerde bulundukları iddia edildi. Şimşek’in eleştirilere yanıt vermek yerine, 'Ben söyleyeceğimi söyledim, siz kendi aranızda değerlendirin' diyerek toplantıdan ayrıldığı öne sürülüyor. Bu gergin toplantının kulislere Şimşek’in istifaya hazırlandığı şeklinde yansımış olabileceği de AKP içinde konuşulanlar arasında."
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Hazine ve Maliye Bakanlığı ise söz konusu iddiayı yalanlayarak 'sabotaj' suçlamasında bulundu:
"Ekonomi yönetimimizin uygulamakta olduğu programı sabote etmek amacıyla dedikodu ve yalan hikâye uydurma gayretinin başladığı gözlemlenmektedir. Bu nedenle, kamuoyunun, kaynak belirtilmeden, ‘kulis’ adı altında ortaya atılan bu tür masa başı uydurma haberlere itibar etmemesi önem teşkil etmektedir. Bu tarz spekülatif içerikli haberler hakkında da hukuki haklarımız kullanılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çekirge istilası iddialarına bakanlıktan açıklama!
Tarım ve Orman Bakanlığı, son günlerde gündem olan çekirge istilası iddialarına yanıt verdi....
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Bayraklı İlçe Başkanı Demir'den istifa açıklaması!
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Münir Demir, parti üyeliği ve ilçe başkanlığı görevinden istifa...
Güncel Haberleri
TümüCem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...
Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...
Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...
Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...
CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...
