Başkan Mutlu, altyapıyı işaret etti: 2 yıl süre verdi!
Konak Belediyesi, 2024 - 2026 İkinci Yıl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu burada yaptığı konuşmada iki yıl boyunca yaptıkları çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ - Konak Belediyesi, “2024 - 2026 İkinci Yıl Değerlendirme Toplantısı” düzenledi. Toplantıya; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkan Yardımcısı Selami Ergül, Konak İlçe Başkanı Serkan Kalmaz ve basın mensupları katılım gösterdi.
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, toplantıda iki yıl boyunca yürüttükleri çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.
Yaptığı sunumda ‘Ortak Akıl’ vurgusu yapan Başkan Mutlu’nun, sosyal belediyecilik kapsamında yürüttüğü projeler ön plana çıktı.

“DERİN BİR YOKSULLUK VAR”
Türkiye’de derinleşen ekonomik krizin Konak’ta da etkilerinin çokça görüldüğünü belirten Başkan Mutlu, “İçinde bulunduğumuz durum, ekonomik ve siyasal anlamda kolay olmayan bir dönem. “Mazereti olmayan kent Konak.” Konak’ı değiştirmeye ve dönüştürmeye kararlı çıktık. Peş peşe açılışlarımızı yaptık; istihdam ofisimizi, Narin Parkımızı açtık. Dayanışma ile büyüyen bir Konak hedefledik. Temel belediyecilik hizmetlerini sosyal yardımlarla taçlandırmak amacımız. Derin bir yoksulluk var. Konak’ı biliyorsunuz. En uçlarda bir ilçe. En zenginiyle yoksulunun bir arada olduğu ilçe. Mutluluk Kahvelerimiz artık markalaştı diyebiliriz. 8 noktada, gittiğimizde kendimizin oturacak yer bulamadığı kahvelerimiz hizmette. Giysi marketlerimiz, gıda desteklerimiz, çorba dağıtımımız, hijyen yardımlarımız ile Konaklılara dokunmaya çalıştığımız bir yıl oldu” ifadelerini kullandı.
“İLK KAZMANIN VURULACAĞI HALE GETİRDİK”
İlçede yaşanan doğalgaz sorununa ilişkin konuşan Başkan Mutlu:
“Konak’ta hâlâ doğalgazı olmayan mahalleler var. En büyük projelerden biri buydu. Konak’taki sokaklar doğalgaza kavuştu. Dirençli bir Konak hedefi ile yola çıkmıştık. Dün İzBB Meclisi’nden geçti, kentsel bölgeleme çalışmaları başlıyor. Zemin etütleri ile yapılacak çalışmalar var. 660 hektarlık alanın kentsel dönüşüm planları yapılmıştı. 3. kez değiştiren olmak istemedik. Herkesin imar durumu alıp inşaata başlayacağı bir hâle getirmek istiyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarında ilk kazmanın vurulacağı hale getirdik. TOKİ müteahhitleri dâhil herkese “Gelin ve Konak’ta yatırım yapın.” diyoruz”
“YIKIMLAR DEVAM EDİYOR”
İlçedeki kaçak yapılar ve kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Mutlu, terk edilmiş binaların yıkımının devam ettiğini belirterek, “Konak senelerce imar afları ile meşruluk kazanmış binalara sahip. Bir kısmı terk edilmiş binalar. 400 tanesini yıktık, 300 kadarını Büyükşehir yıktı. Bunların yıkımı devam ediyor. Gültepe, Tepecik ve bir takım mahallelerde yıkımlar devam ediyor” dedi.
“BU SOSYOLOJİK BİR SORUN”
Kent genelinde yaşanan çöp krizine ilişkin de araç filosunun güçlendirildiği ve ruhsatsız hurdacılarla mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Başkan Mutlu, “Eskimiş bir araç filomuz var. 13 çöp aracı, 2 çöp taksisi ve 5 tane de elektrikli süpürgemiz hayata geçti. Kentin bu dönemde en büyük sorunları temizlik. Bir köşe başında koltuk takımıyla, yatakla karşılaşıyoruz. Bu sosyolojik bir sorun. Bunun başındaki sorunun hurdacılar olduğunu düşündük. Ruhsatsız hurdacıları kapatıyoruz. Bozulan ekonomide yeni iş kolu gibi görünen hurdacılık, bu kentin estetiğini alt üst etmiş durumda. Buralarda kadın emeğinin görünür olmasını istedik. 25 yaş altı genç kadınları süpürgeci olarak istihdam ettik. Çöp konteynerlarımızı sık sık değiştiriyoruz. Atık yönetiminde saatli çöpün çıkarıldığını ve ayrıştırma yöntemleri ile bertaraf edilmesini hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bu şehrin bir diğer problemi moloz. Büyükşehir de bu anlamda çalışmalar yapıyor. Her yere kameralar yerleştirdik. Olur olmadık yerlere moloz döken bir sektör var. O sektöre yeni alanlar göstermek için planlama çalışmaları yapılıyor. Zabıta denetimlerimiz sürüyor. Gıda güvenliğinin olmadığı zamanlardan geçiyoruz.” şeklinde konuştu.
“KONAKLILARI İŞ SAHİBİ YAPTIK”
İlçede dezavantajları grupların da sosyal hayata katılması ve istihdam edilmesiyle ilgili çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Mutlu:
“Konak’ta en büyük sorun istihdam. Belediye başkanlarına daha seçilmeden CV’ler gelir. Belediyeler istihdam yerleri değil, kamusal alanlardır. Üzerimizdeki baskıyı da bertaraf etmek için bir İstihdam Ofisi kurduk. Konaklıları iş sahibi yaptık. Meslek edindirme kursları ile de onları kalifiye hâle getirdik. “Her iş kadın işidir.” mottosu ile çıktığımız yolda kadınlara istihdam sağladık. Roman vatandaşlarımızın iş bulabilmesi ve anlayışları yıkan meslek edindirme kursları ile geniş bir perspektif sunmaya çalıştık. Avrupa Yerel Yaşam’da kadın-erkek eşitliği şartını imzaladık. Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ni açtık. Bu bir kreş değil, oyun evi; ama bütün öğretmenlerimizi de anaokulu eğitmenliği alanlarından seçtik. Kadın danışma merkezlerimiz var. Şiddetin yoğun yaşandığı ilçelerden biri Konak. Onları güçlendiren protokoller imzaladık”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Aşka işaret diliyle 'evet' dediler
İzmirli sağır çift, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işaret dili çevirmeninin desteği ile bir ömür...
EİB '2026 yılı ilk yarı değerlendirme' toplantısı...
Ege İhracatçılar Birliği tarafından gerçekleştirilen “2026 Yılı İlk Yarı Değerlendirme...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Güncel Haberleri
TümüÖdemiş’in dağ köyüne soğuk hava deposu desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş ilçe merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Tekke’de...
İZDENİZ'de kritik görev değişimi: Erdoğan gitti, Satkan...
İZDENİZ’de yönetim değişikliği tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay,...
Etimesgut operasyonunda Erdal Beşikçioğlu ve 39 kişi...
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında Belediye Başkanı Erdal...
Yangına giden araçlar, gişe engeline takıldı!
Yurt çapında orman yangınları sürerken Muğla'da tepki toplayan bir haber gündeme geldi....
İzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
