Başkan Soyer darp edilen kadın şoförü ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer önceki gün bir erkek yolcu tarafından darp edilen ESHOT şoförü Burçin Akça'ya görevi başında ziyarette bulundu. Akça'nın kullandığı otobüse elinde çiçeğiyle binen Başkan Soyer, “O görüntüleri izleyince çok üzüldük. Seni şimdi böyle görünce içim rahatladı. Moralle işine devam ediyor olman beni de çok mutlu etti” dedi. Akça ise sürpriz ziyaret ve desteği için Başkan Soyer’e teşekkür etti.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ESHOT’ta, çalıştığı hatta önceki gün durak harici yolcu almadığı için bir erkek yolcu tarafından darp edilen kadın şoför Burçin Akça'ya sürpriz yaptı. Başkan Tunç Soyer Akça'nın kullandığı 253 numaralı otobüse 9 Eylül Rektörlüğü’nün karşısındaki duraktan binerek geçmiş olsun dileklerini iletti. Akça ise yolcuların arasında gördüğü Başkan Tunç Soyer’e teşekkür etti.
Akça’ya çiçek veren, “İnşallah yüzün hep gülsün” diyen Soyer, “Bir daha da böyle kötü bir olay yaşamamanı temenni ediyorum. Kalbimiz seninle” dedi. Başkan Soyer görüntüleri izleyince çok üzüldüğünü belirterek, “Seni şimdi böyle görünce içim rahatladı. Çok mutlu oldum. Ailen de çok üzülmüştür. Senin çalışma azmini, hırsını, sevgini etkileyecek diye üzülüyordum ama görüyorum ki bunlar seni yıldırmamış. Dirayetli duruşun çok kıymetli. Ne yapman gerekiyorsa yaptın. Şimdi de aynı keyif ve moralle işine devam ediyor olman, beni de çok mutlu etti” dedi.
Başkan Soyer şiddetin her türlüsüne karşı çıktıklarını ve mücadele ettiklerini belirterek, "Bir kadın çalışanımıza yönelik saldırıya asla sessiz kalamazdık. Hukuki desteğimizle kurumsal olarak yanındayız" dedi.
Mesleğime dört elle sarılıyorum
Burçin Akça ise “Bütün meslektaşlarım hepsi bana sahip çıktı. Size ve bütün belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Hayatta her şey başımıza gelebiliyor. Ama bizim tüm bunlara inat işimize, mesleğimize sarılmamız lazım. Bu benim mesleğim ve ben bunu yapmak zorundayım” diye konuştu.
ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak Konak-Halkapınar Metro 2 (253) hattında çalışan otobüsün kadın şoförünü darp eden saldırgan G.Y. çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir İtfaiyesi’nin ilk kadın şoförü: Ön yargıları...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın ilk ve tek kadın şoförü 24 yaşındaki...
Buca Belediyesi'ndeki darp iddiasında flaş gelişme:...
Buca Belediyesi'nin çorba ikram aracı önünde belediyeye yönelik eleştirileri sebebiyle Belediye...
İzmir'de 12 yaşındaki çocuğu 10 kişi darp etti: Ya...
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 12 yaşındaki B.T., okul çıkışında 10 kişilik bir grup tarafından...
Güncel Haberleri
TümüOy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...
ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...
İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...
İzmir'de öğrenci servis ücretlerinin zam tarifesi belli...
İzmir’de 2026-2027 eğitim dönemi öncesi öğrenci servis ücretleri yeniden hesaplandı. Resmi...
JMO 'tasfiyeci yaklaşım' demişti: İzBB Meclisi'nde AKOM...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde afet ve risk yönetimiyle ilgili teşkilat düzenlemesi...
Yürütmeyi durdurma kararına ret: İzmir otogarı İzBB...
Yakın zamanda hukuki aşamalardan geçerek İzmir Otogar’ın işletmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi...
İzBB Meclisi'nden Çiğli'deki imar planı değişikliğine ret!
Çiğli Balatçık Mahallesi’nde yer alan bir parsel için hazırlanan imar planı değişikliği...
İsveç'te Sol Blok Zaferi: Başbakan Ulf Kristersson İstifa...
İsveç'te hafta sonu yapılan parlamento seçimlerini merkez sol muhalefetin kazanmasının...
İzBB'nin 4 işritakinde sermaye artırımına oy birliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZULAŞ, İZELMAN, ESHOT ve Grand Plaza’daki sermaye önergeleri...
Geçen ay zam gelmişti: İzmir’de servis ücretleri yeniden...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde öğrenci...
Maydonoz Döner'in FETÖ Davasında Karar Çıkmadı
FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yönetimine kayyım atanan ünlü restoran zinciri...
Yaşar Üniversitesi'nin iki fakültesi kapatıldı!
Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde...
Bornova'ya 30 kapasitelik kadın konukevi yapılacak!
Bornova Naldöken’de 30 kişi kapasiteli kadın konukevi yapılması planlanıyor. 5 bin 206...