BIST 100 10.990,36 %2,05 Altın 6.433,64 ₺/gr %0,14 Bitcoin $81.697 %0,13 Dolar 49,74 ₺ %0,17 Euro 55,70 ₺ %0,19 Sterlin 66,59 ₺ %0,09 Gümüş 86,24 ₺/gr %1,11 Ethereum $2.404,79 %0,11 İsviçre Frangı 60,44 ₺ %0,10 Kanada Doları 35,49 ₺ %0,17 Avustralya Doları 34,90 ₺ %0,10 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,25 ₺ %0,19 BAE Dirhemi 13,55 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,72 Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,20
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Başkan Soyer ortak makina parkı için protokol imzaladı

Başkan Soyer ortak makina parkı için protokol imzaladı

“İhracatçı yapacağız”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda ortak makina parkı kurulması için İzmir’in 17 kırsal ilçesinin ziraat odasıyla protokol imzaladı. Küçük ölçekli üreticinin tarım makine ve ekipmanlarına daha kolay ulaşmasını sağlamak üzere yola çıktıklarını söyleyen Başkan Soyer, “Bu kapsamda 223 adet tarım makinesi vereceğiz. Destek olmaya, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

0Yorumlar
Başkan Soyer ortak makina parkı için protokol imzaladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda tarımsal destek çalışmaları sürüyor. Başkan Soyer  İzmir’in 17 kırsal ilçesinin ziraat odası temsilcisiyle bir araya gelerek ortak makine parkı kurulması için protokol imzaladı. Büyükşehir proje kapsamında 5 milyon lira değerinde 223 adet tarım makinesi desteği verecek. Küçük ölçekli üreticinin yüksek fiyatlarla kiraladığı tarım makinelerinin daha uygun fiyatlarla temin edilmesini sağlayacak projeden İzmir’in 19 kırsal ilçesi de faydalanabilecek. İmza töreninde konuşan Başkan Soyer, “Çiftçinin doğduğu yerde doymasını sağlamak istiyoruz. Çünkü bu, en kıymetli mesele. Çiftçi doğduğu yerde doymuyorsa kır-kent dengesi de ekonomi de bozuluyor. Bu nedenle ne yapsak az kalır. Daha fazlasını yapacağız. Bu toprağa ve bu toprağın çiftçisine güveniyoruz. Atatürk boşuna ‘Köylü milletin efendisidir’ dememiş. Çiftçi, bu ülkenin suyunu, bereketini korumanın garantisidir. Onun için üretime devam etmesi lazım” dedi.

“İhracatçı yapacağız”

Sasalı’da İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi (İZTAM) açtıklarını da vurgulayan Soyer, “Burası çiftçimizin adresini, toprağını göstermesiyle bizim desteğimizin başladığı nokta. Üretici burada her türlü bilimsel destek alabilecek. Diyelim ki zeytinyağını çok iyi ama dökme satıyor. Kalitesi, taşıdığı nitelikler iyi ise biz onu ambalajına kadar tasarlayıp ihraç edilmesini sağlayacağız. Üreticinin ihracatçı olabilmesi için destek veriyoruz. Alım garantisi verdik, satış garantisi de veriyoruz” şeklinde konuştu.
İzmir Ziraat Odaları Birliği Başkanı İbrahim Erdallı Başkan Tunç Soyer’e çiftçiye verdiği destek için teşekkür ederek “Her mevsim ürünün yetiştiği, tarım ihracatının en çok olduğu bölgedeyiz. Bu bereketi Başkan Tunç Soyer’in destekleri bir adım daha öteye taşıyor” dedi.

17 ilçe imzaladı

Protokol imza törenine Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Çeşme, Foça, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla ilçelerinin ziraat odalarının temsilcileri katıldı.

Protokol kapsamında 152 zeytin hasat makinesi, 1 kaymak kırma makinesi, 2 kültüvatör, 3 patlatma, 10 gübre atma makinesi, 6 ilaçlama makinesi, 1 tesviye küreği, 1 ağaç dikme burgusu, 5 çapa makinesi, 2 rotavatör, 2 dip kazan, 3 diskaro, 1 sap parçalama makinesi, 3 pulluk, 1 mısır silaj makinesi,  7 ekim ve dikim makinesi, 2 romörk, 1 traktör, 6 taş toplama makinesi, 3 çizel, 1 tiller, 1 dal parçalama makinesi, 1 pamuk çalı biçme, 1 kükürt atma makinesi, 1 narenciye budama makinesi, 2 lazerli tesviye makinesi, 1 balya makinesi, 1 toprak frezesi, 1 koşullu çayır biçme makinesi, 1 ot kalıp makinesi olmak üzere toplamda 223 tarım alet ve makinesi verilecek.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Balçova Belediyesi'nde memurlar iş bıraktı

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu sözleşmenin...

3 saat önce

Karşıyaka'da çöp krizini aşmak için yeniden ihale düzenlendi

Karşıyaka’da belediye tarafından çöplerin toplanmaması üzerine başlayan kriz sürüyor.

3 saat önce

Çalınan şifreyle İzmir Büyükşehir'e sızdılar: Veriler...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal e-posta...

4 saat önce

Milas Belediye Başkanı Topuz adliyeye sevk edildi!

Muğla’da Milas Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada, Belediye Başkanı Fevzi Topuz ve...

4 saat önce

Maden ocağında grizu patlaması: 2 ölü, 5 yaralı!

Zonguldak’ın Gelik beldesindeki özel maden ocağında yaşanan grizu patlamasında 2 işçi yaşamını...

5 saat önce

Vali yardımcısının intiharının altından yasak aşk çıktı!

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İhsan Ayrancı’nın, şehre 3 ay...

7 saat önce

İzmir'de 29 Ekim'de toplu ulaşım ücretleri belli oldu

Cumhurbaşkanı imzasıyla yayınlanan kararla 29 Ekim’de İZBAN ücretsiz olacak.

8 saat önce

Seçimleri kazanan Şube Alpsoy: Önceliğimiz işçinin...

Sosyal projelerde liste başı olarak öne çıkan işyeri temsilcisi Şule Alpsoy seçimlerden zaferle...

8 saat önce

Transfer sonrası Başkan Tugay'dan iddialı çıkış: Yüz...

AK Parti'ye transferi sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ilk resmi...

1 gün önce

Arabistan'da Bir Kez Daha Havalimanı Vuruldu

Suudi Arabistan'ın doğusundaki Dammam kentindeki Kral Fahd Uluslararası Havalimanı'na...

1 gün önce

Balçova Belediyesi'nde iş bırakma kararı: 'Toplu sözleşme...

Balçova Belediyesi’nde 1 Nisan 2026’dan itibaren geçerli olması gereken toplu iş sözleşmesinin...

1 gün önce

Ege Üniversitesi'nde sokak hayvanları krizi! Meclis...

Ege Üniversitesi Hayvan Hakları Topluluğu’nun bakımlarını üstlendiği köpekler kampüsten çevik...

1 gün önce