BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.732,87 ₺/gr %0,77 Bitcoin $79.229 %2,47 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,24 ₺ %0,18 Sterlin 65,74 ₺ %0,03 Gümüş 99,57 ₺/gr %1,09 Ethereum $2.537,84 %1,16 İsviçre Frangı 59,58 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,98 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,74 ₺ %0,18 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,32 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,18
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Başkan Soyer: 'Rehberimiz Akdeniz’in tarihindeki toplumsa...

Başkan Soyer: 'Rehberimiz Akdeniz’in tarihindeki toplumsal çeşitlilik'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Barselona +25: Avrupa-Akdeniz Ortaklığındaki Şehirlerin Belediye Başkanları Konferansı”na katıldı. Başkan Tunç Soyer, Akdeniz’deki kültürel çeşitliliğin önemine vurgu yaptı.

0Yorumlar
Başkan Soyer: 'Rehberimiz Akdeniz’in tarihindeki toplumsal çeşitlilik'
Bölgenin daha sürdürülebilir, kapsayıcı ve dayanıklı bir geleceğe sahip olması için yöneticileri, uzmanları ve sivil toplum kuruluşlarını buluşturan Barselona +25 programı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Amman Belediye Başkanı YousefShawarbeh, Barselona Belediye Başkanı Ada Colau, Floransa Belediye Başkanı DarioNardellave Tunus Belediye BaşkanıSouadAbderrahimbir araya geldi. Bölgesel işbirliği amacıyla başlatılan Barselona sürecinin 25. yılında belediye başkanlarını buluşturan konferansta dayanışma ve işbirliği vurgusu öne çıktı.

Konferansta göç ve toplumsal çeşitlilik üzerine konuşan Başkan Soyer, “Ekolojik sistemin işlemesini sağlayan en temel gücün doğadaki çeşitlilik olduğunu ve onun önemini biliyoruz. Toplumlarda da çeşitlilik çok benzer bir rol oynar. Zenginlik yaratır, ilerlemeyi sağlar, sosyal ve finansal ekosistemlerin iyi işlemesine neden olur. Bu yüzden biz, İzmir’de biyolojik ve sosyal çeşitliliği teşvik ediyoruz ve büyütüyoruz. Neyse ki çeşitlilik tarihsel olarak Akdeniz’de mevcut ve İzmir tarihinin bize gösterdiği gibi kentin çok etnikli, çok dinli, çok dilli dönemi halkına daha çok fırsat ve refah sunmuş.Farklı kültürler bir arada uyum içinde yaşamayı ve birbirine ilham vererek gelişmeyi başarmışlar. Bu, bugünün dünyasında kutuplaşmanın, ayrışmanın ve marjinalleşmenin üstesinden gelmesine yardımcı olan bir deneyim. Belediyeler, politikalarını oluştururken çeşitliliği bir refah kaynağı olarak algılamalılar.Bunu yaparlarsa ve hizmetlerini çeşitliliği teşvik edecek şekilde tasarlarlarsa, şehirlerindeki her bireyin ihtiyaçlarını ve yeteneklerini içeren bir yönetim ortaya koyabilirler” dedi.

İzmir Birlikte Yaşama Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak
İzmir’in bu vizyon ve amaçla çalıştığını dile getiren Başkan Soyer sözlerine şöyle devam etti: “Bugün göç ve kentleşme, Akdeniz ülkelerindeki yerel gerçekliklerin özelliklerini tanımlıyor. Şehirler, insanların yaşamak, çalışmak ve fırsatlar yaratmak için bir araya geldiği yerler. Artan şehirleşme ve göç dalgaları da şehirlerimizi çeşitliliğin ve girişimin merkezi haline getiriyor.” Başkan Soyer, potansiyel fırsatlar ileçeşitliliğin zorlukları arasındaki boşluğu hedeflemek gerektiğini ifade ederek, “Bu konularda somut olarak çalışmamız gerekiyor.Bu nedenle, Montreal Belediyesi ile işbirliği içinde, Birlikte Yaşama Konulu Uluslararası Belediye Başkanları Zirvesi'ne İzmir'de ev sahipliği yapacağız. Birlikte çalışarak, toplumsal kapsayıcılık etrafında karmaşık zorluklar için çözümler yaratmak istiyoruz. Göç de zirvede çalışacağımız öncelikli konulardan biri olacak” diye konuştu.

“İzmir’de pandemiden çok şey öğrendik”
COVID-19 ile ilgili de konuşan Başkan Soyer, bu salgının sürdürülebilir kalkınma üzerinde ciddi tehditlerinin olduğunu vurgulayarak, “Salgının olağandışı ekonomik ve sosyal etkileri,  nüfusun en yoksul ve savunmasız kesimini vurdu. Avrupa-Akdeniz ortaklığındasınır tanımayan bu tehditlere karşı mücadele etmek için daha uyumlu bir belediye oluşturmak için çabalamalıyız. İzmir'de pandemiden çok şey öğrendik.Tehditler, kapasitemizin ötesinde kaynaklar gerektiriyordu.Bu nedenle, normal belediye yönetim modelini değiştirmeye karar verdik. Ve İzmir ‘kriz belediyeciliği’ modeline geçti. Kriz belediyeciliği kapsamında biz ilk olarak belediyenin operasyonları ve hizmetleri için yeni bir süreçtanımladık. İkinci olarak yeni karar alma, yürütme ve danışma organları oluşturduk. Ve üçüncü olarak şehirdeki dayanışmayı güçlendirdik” dedi.



‘İzmirlilerle tüm Akdenizliler arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlıyoruz”
Başkan Soyer, benzer bir yaklaşımla Avrupa-Akdeniz ortaklığının, Akdeniz’i daha dirençli hale getirmekte etkili olabileceğini dile getirerek şöyle konuştu: “Bölgede daha etkili bir yerel, ulusal ve uluslararası işbirliği için yenilikçi bir kurumsal yenilenmeye ihtiyacımız var. Ortaklıkta ikinci olarak, Avrupa-Akdeniz Ortaklığı’nın karar alma, yürütme ve danışma organlarında şehirlere daha büyük bir rol vermeliyiz. Üçüncü olarak şehirlerimiz arasında dayanışmayı artırmamız gerekiyor. Hepimiz birbirimize bağlıyız, bu gerçeği asla unutmamalıyız. Ancak birlikte, Akdeniz'i gelecekteki krizlere karşı ancak birlikte olursak dirençli hale getirebiliriz. İzmir’de biz Akdeniz kültürünü teşvik ediyoruz. İzmirlilerle tüm Akdenizliler arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Kültür, tarih ve bölgenin doğası üzerine çalışan Akdeniz Akademisi adında belediyenin bir organı var. Yakın zamanda bir adım daha atarak İzmir Akdeniz Dilleri Merkezi’ni kurduk.”
Kültürün önemini vurgulayan Başkan Soyer sözlerini şöyle tamamladı: “Kültür küresel salgın ve diğer krizlere karşı verdiğimiz mücadelede son derece önemli olan yaratıcılığa, yeniliğe, dayanışmaya ve işbirliğine ilham verir. İzmir 2021’de UCGL Kültür Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak. Bu etkinlik, Akdenizlilerin arasındaki etkileşimi ve dayanışmayı arttırmak için kültürü bir katalizöre dönüştürme fırsatı olabilir.”

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...

3 saat önce

İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...

4 saat önce

AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

5 saat önce

Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...

Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...

5 saat önce

Konak Pier ihalesi iptal!

Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...

7 saat önce

TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...

İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...

9 saat önce

FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi

Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...

9 saat önce

Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...

14 saat önce

İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

14 saat önce

Konak Pier için 36 yıllık ihale!

İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...

15 saat önce

İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...

İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...

1 gün önce

Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...

1 gün önce