Başkan Tugay'dan güçlü İzmir adımı: Dünya Bankası yetkilileriyle buluştu
İzBB Başkanı Tugay, Dünya Bankası heyeti ve İller Bankası temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmede İzBB ve İZSU tarafından hayata geçirilecek tarihi projeler için iş birliği masaya yatırıldı. Dünya Bankası’ndan gelecek 168 milyon euro ile yapılması planlanan su ve ulaşım altyapısına yönelik yatırım projelerinin görüşüldüğünü belirten Tugay, “İzmir, altyapısı güçlü ve afetlere dirençli bir kent olarak öne çıkacak" dedi.
Dünya Bankası heyeti, Alanna Simpson liderliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapmak amacıyla İzmir’i ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve üst yönetim ile bir araya gelen heyete Ankara İller Bankası Genel Müdürlüğü ve İzmir Bölge Müdürlüğü’nden üst düzey temsilciler eşlik etti. Görüşmelerde, İzmir’de Dünya Bankası’ndan gelecek 168 milyon euro finansman ile yapılacak su ve ulaşım altyapı yatırım projeleri ele alındı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir, altyapısı güçlü ve afetlere dirençli bir kent olarak öne çıkacak. Bu konuda tüm imkânları kullanacağız. Dünya Bankası ile iş birliğimiz yeni projelerle sürecek” dedi.
İki farklı proje üzerinden geliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yararlanmaya hak kazandığı iki ayrı Dünya Bankası projesi için 5 yıl geri ödemesiz 30 yıl vadeli toplam 168 milyon euro tutarında kredi sağlanacak. Türkiye Deprem, Sel ve Orman Yangınları Acil İmar Projesi (TEFWER) kapsamında İZSU tarafından taşkınların önüne geçmek için 110 milyon euroluk yağmur suyu ve atık su ayrıştırma çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı 20 milyon euroluk 10 dere üzeri karayolu köprüsü finanse edilecek.

Ayrıca dahil olunan Türkiye İklim ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi kapsamında Ege Mahallesi kavşağının yapımı için 38 milyon euroluk finansman İzmir’e çekilmiş olacak. Kentsel dönüşüm çalışmaları süren Ege Mahallesi’ndeki kavşak projesiyle trafikte geçen sürenin azaltılması, motorlu taşıt kaynaklı karbon salımlarının en az düzeye indirilmesi hedefleniyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan Beydağlı kadınlara çağrı: Üretin, alım...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Beydağ’ın Erikli Mahallesi sakinlerine...
Menemen'de 8 Mart coşkusu yaşandı
Menemenli kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, iftar programıyla karşıladı. Binden fazla...
Başkan Kınay’dan “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” vurgusu
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Atlas Sağlık Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen “Güçlü...
Güncel Haberleri
TümüBornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...
İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...
AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...
Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...
Konak Pier ihalesi iptal!
Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...
TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...
İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...
FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi
Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...
Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...
İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!
Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...
Konak Pier için 36 yıllık ihale!
İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...
İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...
İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...
Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...