Başkan Tugay, TCDD'ye seslendi: Bütün yetkiyi ve hisseleri bize devredin!
Başkan Tugay, belediye ile TCDD’nin birlikte işlettiği İZBAN hattında yaşanan çift başlılığın sorunlara yol açtığını dile getirdi. 90 dakika uygulamasının İZBAN’dan kaldırılmasının sebebini anlatanTugay, “ 90 dakikanın İZBAN bağlantısı ile ilgili adaletsizlik var. İZBAN, ‘ben bunun yükünü TCDD’ye yüklemem, büyükşehir üstlenecek. İZBAN’ın sadece belediyeye ait bir hat olmasını istiyoruz. Bize devredilirse hem parasını ödemeye hem de iyileştirmeler yapmaya hazırız” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZBAN’da 90 dakika ve halk taşıt uygulamasının kaldırılması konusunda açıklamalarda bulundu.
İlkses TV’de katıldığı programda konuya ilişkin açıklamalarda bulunun Tugay, “90 dakikayı kaldırmıyoruz. 90 dakikanın İZBAN bağlantısı ile ilgili adaletsizlik var. 90 dakika otobüslerde, metrolarda, vapurlarda, tramvaylarda devam edecek. İZBAN, ‘ben bunun yükünü TCDD’ye yüklemem, büyükşehir üstlenecek” dedi. Burada adaletli olan İZBAN, 90 dakika ile ilgili yük alacaksa yüzde 50-50 dağıtarak yapması gerekiyor. Yük başka uygulamalarda da belediye üstünde… İZBAN’da yaşanan sorunların çözülmesi yetkisi TCDD… TCDD, bizi de sıkıntıya sokacak şekilde çözülmesi gereken sorunları çözmüyor. Bu sistem ileride sorun çıkacağı belli olarak kurulmuş. İyi niyetle başlanmış, protokol yapılmış, zaman içinde uygulamada sistemin yükü belediyenin üzerine bırakılarken yetki TCDD’ye bırakılmış. Kullandığımız bütçeyi başka bir toplu taşıma sisteminde kullansak daha verimli olacak. TCDD’yi sırtımızda taşıyoruz. Mesela belediye durak yapıyor TCDD’ye tapusunu veriyor. Gecikmelerin sebebi rayların bakımı ve sinyalizasyon konusu ile ilgili işler ve yapılıyor” diye konuştu.
"BÜTÜN YETKİYİ VE HİSSELERİ BİZE DEVREDİN"
İZBAN’daki gecikmelerin sebebin yüzde 90’ının TCDD’den kaynaklı olduğunu ifade eden Tugay, “TCDD kendi yük trenleri ve yolcu seferleri için de kullanıyor. Aynı hatta İZBAN çalışıyor ve gecikmeler oluyor. Gecikmelerin sebebi yüzde 90 TCDD kaynaklı. Bunların çözülmesi lazım. Çift başlılığın kalkması için ya bütün yetkiyi ve hisseleri bize devredin ve ilk teklifimiz bu. Kabul etmiyorsanız size devredelim ve işletin. Bu çerçevede atılması geren adımlardan birsisi İZBAN’ın bize yol açtığı zararı azaltmak istiyoruz. İZBAN’ın sadece belediyeye ait bir hat olmasını istiyoruz. Göreve gelmeden üç ay önce rayların kullanımı ile ilgili yüzde 300 zam yapılmış. Belediyenin iyi niyetinin suistimal edildiğini düşünüyorum. İzmir halkına bunlar büyük haksızlık. İzmir halkının hakkını korumak zorundayım. Bu hattın en iyi biçimde çalışması en büyük amacımız. Bize devredilirse hem parasını ödemeye hem de iyileştirmeler yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.
"BU ŞEKİLDE GİDERSE SORUN ÇIKACAK"
Konuyu Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile görüştüklerini dile getiren Tugay, “Kendileri teknik inceleme yapalım, değerlendirelim dedi. 2 ay oldu görüşme yapalı ancak ilerleme olmadı. İyi niyetle soruna baktığını hissettim. TCDD galiba bu konuya olması gerektiği kadar eğilmiyor. Bu böyle kalamaz. İleride bunun daha büyük olumsuz sonuçları olacak. Biz bir olumsuzluk çıkarmayız ancak bu şekilde giderse sorun çıkacak” açıklamasını yaptı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Akın’dan Çevre İçin Vatandaşlara Duyarlılık Çağrısı
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü...
İYİ Partili Kırkpınar'dan İZBAN'daki durak krizine tepki!
İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada...
Başkan Güç, Roman vatandaşlarla bir araya geldi
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, Roman Soykırımı’nın ( Porajmos ) yıl...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
