BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.761,28 ₺/gr %0,70 Bitcoin $75.782 %2,29 Dolar 48,66 ₺ %0,06 Euro 56,24 ₺ %0,03 Sterlin 65,66 ₺ %0,06 Gümüş 101,01 ₺/gr %1,44 Ethereum $2.402,72 %3,55 İsviçre Frangı 59,46 ₺ %0,05 Kanada Doları 34,95 ₺ %0,02 Avustralya Doları 34,70 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,17 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Başkan Tugay’dan 'Gürsel Tekin' yorumu: İhraç doğru bir k...

Başkan Tugay’dan 'Gürsel Tekin' yorumu: İhraç doğru bir karardı!

İzBB Başkanı Cemil Tugay, Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknoloji Fuarı açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

0Yorumlar
Başkan Tugay’dan 'Gürsel Tekin' yorumu: İhraç doğru bir karardı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZFAŞ'ın düzenlediği 11. Uluslararası Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tugay, AKP’li siyasiler ve bakanlık düzeyindeki görüşmelerine devam edeceğini belirterek, “Ben İzmir’e hizmet etmek için bu göreve geldim. İzmir’in hizmet alması için herkesle görüşeceğim. Gerekirse bakanlığın kapısında yatarım. Önemli olan İzmir’in sorunlarının düzenlenmesi” dedi.

"İNSANLARIN BUNU BAŞKA TÜRLÜ YORUMLAMASI GARİP GÖRÜNÜYOR"

Belediye başkanı olarak bakanlarla görüşmesinin normal olduğunu dile getiren Tugay, “Körfez konusunda bir gerilim olmuştu. Konuşmaya devam ediyoruz. Arıtmayla, altyapı çalışmalarıyla, planlamayla, toplu konut çalışmalarıyla, çevreyle ilgili konularda konuşmaya devam ediyoruz. Her görüşmeye ben gitmiyorum ama bürokratlar düzeyinde görüşmeler sürüyor. Önemli olan görüşmelerin olması ve sağlıklı olması. Bu tabi ki kendi kendine olmuyor, çaba göstermek gerekiyor. Bazen AKP’ye geçecek diye iddialara maruz kaldım ama belediye başkanı bakanlarla görüşür, insanların bunu başka türlü yorumlaması garip görünüyor. Bu işler sadece yazı yazmakla olmuyor. Ayrıca görüşmelerle, sık bağlantılarla sorunları çözmeyi zorlamanız gerekiyor. Biz bu konuda istekli davrandıkça, talepte bulundukça bakanlık da daha fazla karşılık veriyor. Niye geçmiş dönemlerde bu kadar iyi diyaloglar kurulmadı diye biraz üzülüyorum” şeklinde konuştu.

"CHP'NİN ETİK DEĞERLERİNİ GÖZDEN GEÇİRMESİNİ DİLERİM"

Gürsel Tekin’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’na ‘kayyum’ olarak atanmasına ilişkin Tugay, “İhraçla ilgili hukuki arka planı bilmiyorum ama ahlaki ve etik açıdan bu ihraç doğru bir karardır, Gürsel Tekin’in yaptığı da doğru değildir. Hiçbir CHP’li böyle bir durumda bundan kendisine bir fırsat çıkarmamalıdır. Bir daha CHP’nin tarihini, etik değerlerini gözden geçirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN TUGAY'DAN BAŞKAN ACAR'A YANIT!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın “Büyükşehir Şakran’ın sorununu çözmüyorsa biz 700 milyon TL yatırım yaparız” ifadelerine ilişkin Tugay, “Serkan Acar’la Şakran’ın kanalizasyonu konusunda bir kez şöyle bir konuşma oldu. Dedim ki ‘Başkanım sen iktidarın tarafında olan bir başkansın, onay bekleyen kredimiz var. Kendi beldende bu sorunun çözülmesi için yardımcı olabilirsin. Sadece bakan beyle görüşmen çok iyi olur’. Kredinin onaylanması için Serkan Başkanın desteğini istedim. Bunu söyleyeli 1 yıl oldu. O günden bugüne kimse parmağını kıpırdatmadı. Şimdi kalkıp böyle bir şey söylemesini biraz ayıpladım. Aslında pozitif diyaloglarımız olmuştu, ona, ‘Ben CHP’liyim ama şehrimizde 1 MHP’li 1 AKP’li başkanımız var. Asla eksenimiz farklı diye ilişkilerimiz kötü olacak diye düşünmeyin’. Ondan sonra böyle bir yaklaşım şöyle üzdü, bir kere bu 700 milyon değil 2,5 milyar TL’lik bir yatırım. Eğer gerçekten yaparım diyorsa buyursun yapsın ama doğru olan şudur. Yurtdışından çok uygun koşullarda kredi veriyorlar, yapılması gereken bunun onaylanması. Bu konuda yardımcı olursa belediyenin 2,5 milyar TL’sini harcamamış olur. Eğer kredi onaylanmazsa biz 2,5 milyar TL’lik yatırımı Aliağa Belediyesinin yapabileceğini düşünmüyoruz ama İzBB Aliağa’nın da diğer belediyelerin de yatırımını yapacak güce sahip. Serkan Acar öyle konuşacağını bir bakanı arasa da ‘ben sizin partinizdenim, şuna onay verin’ dese sorun çözülür” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Kurtlar Vadisi Pusu hakkında inceleme başlatıldı!

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi hakkında "FETÖ propagandası"...

1 saat önce

Seferihisar operasyonunda 29 kişi tutuklandı!

İzmir'in Seferihisar Belediyesine yönelik 4. dalga operasyon kapsamında rüşvet ve usulsüzlük...

1 saat önce

Ege'de sular ısınıyor: Tunceli'den komando tugayı geldi!

Tunceli'de konuşlu 51. Komando Tugayı'nın Aydın'a kaydırılması, Yunanistan'ın ana gündemine...

2 saat önce

Bergama'da 15 mahalle karantinaya alındı!

İzmir Bergama'da hayvan sağlığını tehdit eden mavi dil hastalığı sebebiyle 15 mahallede 40 gün...

2 saat önce

Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu sayısı 38'e yükseldi!

Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin...

3 saat önce

İzBB'de görev değişikliği: Ayatar görevden alındı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, daha önce TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir...

4 saat önce

KAOS GL operasyonunda gözaltına alınmıştı... Nazik Işık...

“Ailem Güvende” operasyonunda KAOS GL Derneği’ne gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan,...

4 saat önce

Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...

22 saat önce

Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...

23 saat önce

Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...

1 gün önce

MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...

MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...

1 gün önce

Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...

1 gün önce