BIST 100 13.509,76 %2,95 Altın 6.824,67 ₺/gr %2,33 Bitcoin $76.601 %1,16 Dolar 48,68 ₺ %0,04 Euro 55,99 ₺ %0,28 Sterlin 65,12 ₺ %0,06 Gümüş 102,81 ₺/gr %4,33 Ethereum $2.464,84 %3,08 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,19 Kanada Doları 34,81 ₺ %0,07 Avustralya Doları 34,62 ₺ %0,38 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,26 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,02 Çin Yuanı 7,26 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Başkan Tugay'dan 'otopark' çıkışı: Riskli yapı olduğu kes...

Başkan Tugay'dan 'otopark' çıkışı: Riskli yapı olduğu kesinleştirildi!

İzmir'de depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle kapatılan Çankaya Katlı Otopark'ına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay açıklamalarda bulundu. Tugay, riskli değerlendirmesinin usulüne uygun olmadığı iddialarına ilişkin, "Buradaki riskli yapının riskli olduğuna dair itiraz hukuk yoluna gitmiş ve mahkeme tarafından riskli yapı olduğu kesinleştirilmiş" dedi.

0Yorumlar
Başkan Tugay'dan 'otopark' çıkışı: Riskli yapı olduğu kesinleştirildi!

ÖMER FARUK ALTIN / EGE’YE BAKIŞ – İzmir’in merkezinde, binlerce Kemeraltı Çarşısı esnafına uzun yıllardır hizmet veren Çankaya Katlı Otoparkı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından “depreme dayanıklı olmadığı” gerekçesiyle kapatıldı.

Otopark'ın kapatılmasının ardından kent gündeminde tartışmalar devam ederken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bugün gerçekleşen Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nın İkinci Birleşimi'nin açılışında yaptığı konuşmada konuya ilgili açıklamalarda bulundu.

"MAHKEME TARAFINDAN RİSKLİ YAPI OLDUĞU KESİNLEŞTİRİLMİŞ"

Başkan Tugay şu ifadeleri kullandı:

"Bir yapının 6306 sayılı kanun kapsamında riskli olarak tespiti durumunda, o yapılarla ilgili ister yıkım ister güçlendirme kararı verilsin, tahliye şartı var. Bu dönemde de riskli yapı kararı çıktığı zaman tapuya bu şerh olarak işleniyor. Bu otopark yapısının tapusuna da bir şerh düşülmüş durumda. Bu şerh ancak güçlendirilecekse veya yıkılacaksa kaldırılıyor.

Diğer bir iddia, burada yapılan risk değerlendirmesinin usulüne uygun yapılmadığına ilişkin değerlendirme. Bu değerlendirmenin doğru olmadığını ispat eden bir mahkeme kararı var. Yani buradaki riskli yapının riskli olduğuna dair itiraz hukuk yoluna gitmiş ve mahkeme tarafından riskli yapı olduğu kesinleştirilmiş. Bunların gözden kaçtığını anlıyorum"

"BÜTÜN TUTUM VE DAVRANIŞLARI YASAYA AYKIRI"

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş'ın geçtiğimiz günlerde esnafla birlikte yaptığı yol kapatma eylemini de yasaya aykırı bir durum olarak tanımlayan Başkan Tugay, “Yok burada değerlendirme hatalı yapıldı” gibi iddialarla kafa karıştırılmaya çalışılması kesinlikle yanlış. Yasa buna izin vermiyor ama yapabiliyorlarsa, itiraz eden arkadaşlarımız yol mol kapatan bir ilçe başkanı da var gitsin tapudan şerhi kaldırsın, bu illegaliteyi de ortadan kaldırsın. Şu anki bütün tutum ve davranışları yasaya aykırı. Bugüne kadar benim ve benden önceki dönemlerde gösterilen tolerans yasal sınırları zorlamış durumda. Biz sadece esnafımızın mağdur olmamasını istedik, bu sorunun çözümü için çaba göstermeyi istedik" dedi.

"BURADA HERHANGİ BİR SORUMLULUK ALMIYORUZ"

Vakıfler Genel Müdürlüğü ve Ziraat Bankası'na Muvafakat verilmediği iddialarana da açıklık getiren Tugay, "Ancak defalarca açıkladığım gibi, buranın güçlendirilmesiyle ilgili süreç bize makul ve mantıklı görünmediği için artık bu kararı zorunlu olarak vermek noktasına geldik. Bizim buranın güçlendirilmesiyle ilgili, orada daha çok hissesi olan kurumlara Vakıflar ve Ziraat Bankasına muvafakat vermediğimiz sözü doğru değildir. Gerçek dışıdır. Fakat burada herhangi bir sorumluluk almadığımızı vurgulayarak bunu yapıyoruz" ifadelerini kullandı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Oy birliği verilen önerge tartışma yarattı: İstanbul'a...

ESHOT ve İZULAŞ'taki sermaye artışına ilişkin önerge İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin...

1 saat önce

İzmir Otogarı'nın fiyat tarifesi belli oldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçen İzmir Otogarı’nda, işletmeci İZOTAŞ’ın açtığı davanın...

2 saat önce

İzmir'de öğrenci servis ücretlerinin zam tarifesi belli...

İzmir’de 2026-2027 eğitim dönemi öncesi öğrenci servis ücretleri yeniden hesaplandı. Resmi...

2 saat önce

JMO 'tasfiyeci yaklaşım' demişti: İzBB Meclisi'nde AKOM...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde afet ve risk yönetimiyle ilgili teşkilat düzenlemesi...

2 saat önce

Yürütmeyi durdurma kararına ret: İzmir otogarı İzBB...

Yakın zamanda hukuki aşamalardan geçerek İzmir Otogar’ın işletmesini İzmir Büyükşehir Belediyesi...

2 saat önce

İzBB Meclisi'nden Çiğli'deki imar planı değişikliğine ret!

Çiğli Balatçık Mahallesi’nde yer alan bir parsel için hazırlanan imar planı değişikliği...

3 saat önce

İsveç'te Sol Blok Zaferi: Başbakan Ulf Kristersson İstifa...

İsveç'te hafta sonu yapılan parlamento seçimlerini merkez sol muhalefetin kazanmasının...

5 saat önce

İzBB'nin 4 işritakinde sermaye artırımına oy birliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZULAŞ, İZELMAN, ESHOT ve Grand Plaza’daki sermaye önergeleri...

5 saat önce

Geçen ay zam gelmişti: İzmir’de servis ücretleri yeniden...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminde öğrenci...

6 saat önce

Maydonoz Döner'in FETÖ Davasında Karar Çıkmadı

FETÖ'ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yönetimine kayyım atanan ünlü restoran zinciri...

7 saat önce

Yaşar Üniversitesi'nin iki fakültesi kapatıldı!

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Yaşar Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde...

7 saat önce

Bornova'ya 30 kapasitelik kadın konukevi yapılacak!

Bornova Naldöken’de 30 kişi kapasiteli kadın konukevi yapılması planlanıyor. 5 bin 206...

9 saat önce