BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.713,67 ₺/gr %0,10 Bitcoin $77.954 %1,52 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,22 ₺ %0,01 Sterlin 65,70 ₺ %0,02 Gümüş 98,75 ₺/gr %0,15 Ethereum $2.514,06 %1,21 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,00 Kanada Doları 34,99 ₺ %0,01 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,24 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Bergama için 6 bakanlıkla görüşüldü

Bergama için 6 bakanlıkla görüşüldü

Başkent’te yaptığı görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, şehrin yıllarıdır çözüm bekleyen hayati sorunları için Ankara’dan düğmeye basıldığını söyledi

0Yorumlar
Bergama için 6 bakanlıkla görüşüldü
Başkent’te yaptığı görüşmelerin ardından bir açıklama yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, şehrin yıllarıdır çözüm bekleyen hayati sorunları için Ankara’dan düğmeye basıldığını söyledi. Başkan Koştu, 6 ayrı bakanlıkla yapılan görüşmeler sonucu sağlık, spor, turizm, doğalgaz, jeotermal ve tarımsal projelerin hızla tamamlanması için çok önemli adımlar atıldığını kaydetti. Başkan Koştu, “Bir belediye başkanı diyalog ve işbirliğine açık olursa, kenti için kazanımlar elde edebilir. Ankara’da bizzat görüştüğümüz bakanlarımız, Bergamamızın önünü açacak projelerimizle ayrı ayrı ilgilendiler. Hükümetimizin desteğiyle tarihi kent Bergama’yı tarihi yatırımlarla buluşturacağız.” dedi.

Bergama’nın geleceğini turizmin şekillendireceğini ifade eden Başkan Koştu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile yapılan görüşme sonucunda, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı işbirliği ile Bergama'nın uluslararası alanda tanıtımı için özel bir program hazırlanacağını söyledi. Koştu ayrıca tarihi Selinos Deresi düzenlenmesi ve gölet projelerini için de geri sayımın başlatıldığının altını çizdi. Jeotermal enerji çalışmalarına hız verileceğinin sözünü aldıklarını vurgulayan Koştu, Ankara’da, termal turizmin Bergama için olan önemini anlattıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın,  Bergama'ya 20 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı, Aile Sağlığı, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi yapılmasının talimatını verdiğini de aktaran Koştu, Bakırçay bölgesine hizmet veren Bergama’nın sağlık konusundaki eksiklerinin giderileceğini söyledi.  Başkan Koştu ayrıca Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hızla tamamlanması için desteklerin arttırılacağını belirtti. Koştu, Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin bölgede tarımın gelişmesi ve yaklaşık 5 bin kişinin kişiye istihdam sağlayacak olması nedeniyle hükümet tarafından çok önemsendiğine dikkat çekti.

Bergama’nın imajını yansıtacak bir ‘Kent Meydanı ve Millet Bahçesi’ projesinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenerek takip edildiğini belirten Koştu, “şehir stadının taşınmasıyla, aynı alana yapılacak bir Kent Meydanı ve Millet Bahçesi, Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Bergama’nın sosyal hayatındaki birçok amaca hizmet edecek. Ayrıca ilçemize spor tesisleri kazandırılmasıyla ilgili Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakanlarımızın Bergama’ya yaptığı ziyaretlerde ve bizim Ankara’daki görüşmelerimizde projelerimiz hakkında sürekli bilgi ve görüş paylaşımında bulunuyoruz. Hükümetimiz ile kurduğumuz diyalog ve yaptığımız işbirliği ile tarihi Bergama’yı tarihi yatırımlarla buluşturacağız” dedi.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey   Vershinin , İzmir’deki “...

27 dakika önce

Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı

Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...

1 saat önce

Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...

1 saat önce

İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da

İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...

1 saat önce

Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...

2 saat önce

Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat

Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...

2 saat önce

Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...

15 saat önce

İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...

15 saat önce

AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

16 saat önce

Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...

Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...

17 saat önce

Konak Pier ihalesi iptal!

Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...

18 saat önce

TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...

İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...

20 saat önce