BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.717,11 ₺/gr %0,05 Bitcoin $76.939 %2,48 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,17 ₺ %0,07 Sterlin 65,60 ₺ %0,17 Gümüş 99,33 ₺/gr %0,43 Ethereum $2.440,13 %3,60 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,97 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,68 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Binlerce Türk Meksika Sınırından ABD’ye Sığındı

Binlerce Türk Meksika Sınırından ABD’ye Sığındı

Türkiye’den ABD’ye Meksika sınırından geçerek sığınma talep eden Türk vatandaşlarının sayısı giderek artıyor.

0Yorumlar
Binlerce Türk Meksika Sınırından ABD’ye Sığındı

 ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’nin son verilerine göre, 2020 mali yılının başlangıcından bu yılın Temmuz ayına kadar Meksika sınırından ABD’ye geçerek iltica talebinde bulunan Türk vatandaşlarının sayısı 21 bin 965 kişiye yükseldi. Türkler’in genelde El Paso sınır kasabası üzerinden ABD’ye giriş yaptığı belirtiliyor.

ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi’nin Ekim ayında başlayan mali yıl takvimine göre paylaştığı verilere göre, 2019 yılı Ekim ayında başlayan 2020 mali yılında 2 bin 580, 2020 Ekim ayında başlayan 2021 mali yılında 4 bin 989 ve 2021 Ekim ayında başlayan 2022 mali yılının bu yıl Temmuz ayına kadar olan sürede de 14 bin 396 Türk vatandaşı Meksika sınırından ABD’ye geçti.

Tabloya göre, 2022 mali yılında ABD’ye sığınma için gelen Türkler’in sayısı bir önceki mali yıla göre üçe katlandı. Bu sayıya 135 çocuğun da dahil olduğu belirtildi.

Son verilere göre daha çok Güney Amerika ülkelerinden ABD’ye iltica talebinin yoğunlaştığı, Avrupa’dan da Türkiye, Ukrayna, Rusya ve Romanya’dan iltica taleplerinin arttığı görülüyor. Aynı dönemlerde, Ukrayna’dan 68 bin 457 kişi, Rusya’dan 45 bin 969 ve Romanya’dan da 12 bin 824 kişi Meksika sınırından geçerek iltica talebinde bulundu.

Türk vatandaşlarının uçakla ya Cancun ya da başkent Mexico City’e geldikleri, buradan da El Paso sınırından ABD’ye geçerek sığınma talebinde bulundukları, bu kişilerin daha sonra ya Arizona ya da Teksas’ta bulunan ABD Göçmenlik Dairesi’ne ait tutukevlerine götürüldüğü kaydedildi. Sığınma talebinde bulunan Türkler’in çoğunluğunun Türkiye’de ücret karşılığında yasadışı kişi ve örgütler tarafından ABD’ye getirildiği, bazı Türkler’in de kendi imkanlarıyla aracı kullanmadan El Paso sınırından ABD’ye geçtiği öğrenildi.

Türk vatandaşlarının El Paso sınır kapısında ABD’ye iltica talebiyle kaçması Amerikan medyasının da gündemi oldu. Yerel medya “El Paso, Türk vatandaşlarının tercih ettiği ABD giriş kapısı oldu” başlığıyla yayınladığı haberde, Türk sığınmacı sayısının özellikle Mart ayından bu yana tırmanışa geçtiği bildirildi.

Teksas Üniversitesi Hukuk ve İnsan Davranışı Merkezi direktörü Victor M. Manjarrez Jr, Türkler’in ABD’ye girmek için aracılara 15 bin dolara kadar para ödediğini, Türkler’in daha çok Mexico City'ye uçtuğu ve ardından El Paso sınır kapısına getirildiğini belirtti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...

7 saat önce

Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...

7 saat önce

Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...

Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...

8 saat önce

MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...

MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...

9 saat önce

Yargıtay’dan Ceza Davalarında Kartları Yeniden Dağıtacak...

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, göçmen kaçakçılığı davasında çok konuşulacak bir karara imza...

10 saat önce

Rusya Büyükelçisi Vershinin, Nâzım Hikmet sergisini gezdi

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Sergey   Vershinin , İzmir’deki “...

11 saat önce

Buca’daki zeytinlik SGK tarafından satışa çıkarıldı

Buca Belediyesi’ne aitken belediyenin SGK’ye olan borçları kapsamında devredildiği ifade edilen...

12 saat önce

Raci Şaşmaz'ın ifadesi ortaya çıktı: Dizinin gerçek...

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine başlatılan soruşturma sürerken...

12 saat önce

İnciraltı planları komisyondan geçti: Gözler Ankara’da

İnciraltı ve Bahçelerarası’nda uzun süredir beklenen planlama sürecinde kritik bir gelişme...

12 saat önce

Seferihisar operasyonunda 47 şüpheli adliyede!

Seferihisar Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'rüşvet' soruşturmada gözaltına alınan 47 şüpheli,...

13 saat önce

Smart Solar’da sendikal mücadele sonrası mutabakat

Aliağa OSB’de işten çıkarmalar sebebiyle üretimi durduran Smart Solar işçilerinin dört günlük...

13 saat önce

Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...

1 gün önce