Bodrum'a 'korsan' istilası!
Turist hareketiyle tatil beldelerine akın eden korsan taksiler, pandemiyi fırsata çevirdi
Turist hareketiyle tatil beldelerine akın eden korsan taksiler, pandemiyi fırsata çevirdi. Şehirlerarası da taşıma yapan korsanlar, otobüs ve uçakları fırsatçılıkla suçladı. Turizmciler bu duruma acil müdahele bekliyor.
Sezonun açılmasıyla birlikte yerli turist tatil beldelerine akın ederken bunu fırsat gören korsan taksiler de yola düştü. İnternette boy boy ilanlar veren hatta turist için kampanyalar düzenleyen korsan taksiler, Türkiye'nin her yerinden tatil beldelerine taşıma yapıyorlar. En yoğun müşteriyi Bodrum'a taşıyan korsanlar, Bodrum içinde de havalimanı ve ilçeler arasında taşımacılık yapıyor. Bunun için broşürler dağıtan, kişilere fiyat ve kampanya mesajları da atan korsan taksilerden Bodrum'daki turizmciler şikayetçi.
Sabah gazetesinden Betül Usta'nın haberinde İstanbul- Bodrum arası fiyatı sorulan korsan taksi, feribot ve otoban ücreti dahil fiyatın 1.650 TL olduğunu aktardı. Eğer Osmangazi köprüsünü ve otoban talep edilirse bunun ücretini yolcunun ödemesi gerektiğini belirtti. Otobüs ve uçaklarda sosyal mesafe kuralı nedeniyle fiyatların arttığını ileri süren korsan taksici, "Onlar pandemiyi fırsatçılığa çevirdi. Fiyatlarımız geçen yılla aynı" diyerek illegal süreçlerini örtüp taşımacılık sektörünü ise fırsatçılıkla suçladı!
"CEZA ALMANIZI İSTEMEYİZ"
"Olası bir yakalanma durumunda ceza yer miyiz?" sorusuna ise bir başka korsan taksici, "Otobanda kimse çevirmez, çevirse de biz korsan mıyız değil miyiz bakmaz, sadece HES kodu ve GBT sorgularlar. Ancak Bodrum içinde çevrilebiliriz. O zaman kuzen olduğumuzu ve birlikte tatile geldiğimizi söylersiniz. Yoksa size de yüksek ceza keserler. Bizim için sorun değil. En fazla aracı bağlarlar, başka araçla devam ederiz. Sizi düşünüyoruz, ceza almanızı istemeyiz" dedi. Bir başka korsan taksi İstanbul-Kemer için 1.600 TL, İstanbul-Çeşme için de 1.300 TL fiyat verdi.
"DAHA CİDDİ YAPTIRIM OLMALI"
Bodrum'da turizm taşımacılığı alanında hizmet veren PEDASA Turizm'in sahibi Kerim Günay, korsan araçlarda denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini söyledi. Günay, "Sektör bu yıl sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Biz vergimizi verip işlerimizi yapmaya çalışırken bu insanlar illegal iş yapıp bir de boy boy ilan veriyorlar. Her yıl yaşanan bu durum karşısında daha ağır yaptırımlar gelmeli yoksa önüne geçilemez" dedi.
"10 GÜNDE 500 ARABA GELDİ"
Korsan taksicilerin pandemiyi fırsata çevirdiğini belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bodrum temsilcisi Yüksel Aslan, "Turist gelmeden korsanlar geldi. Geçen yıl yaptığımız denetimlerde 1.000'e yakın korsan taksi tespit etmiştik. Bu yıl 10 günde 500'e yakın korsan geldi. Burada sadece taşıma yapan acenteler var. Taksiciler var. İnsanların ekmeğiyle oynuyorlar" diye konuştu.
"MİNİBÜSLER DE KAÇAK ÇALIŞIYOR"
Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, sadece taksi değil minibüslerin de korsan taşımacılık yaptığına dikkat çekti. Yıldırım, "Otobüs ya da uçaklara binerken virüsün yayılmasını önlemek için ateş ölçmekten tutun da sterilizasyona kadar her şeyi yapılıyor. Bu taksilerin ise denetimi olmadığı için virüsü yayma riski çok yüksek. Virüsü başka illere bu araçlar taşıyor" şeklinde konuştu.
"EL İLANLARI DAĞITIYORLAR"
Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, korsanların denetimlerden hiç çekinmediğini belirterek, "Bir araçları bağlansa başka araçla devam diyorlar. Aldıkları cezanın parasını bir haftada çıkarıyorlar" dedi. Korsan taksilerin Bodrum içinde broşürler dağıtıp mesajlar attığını anlatan Kablı, "İlçeler arası ve havalimanı tarifeleri paylaşıyorlar. İçişleri Bakanlığı'ndan acil müdahale bekliyoruz" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çekirge istilası iddialarına bakanlıktan açıklama!
Tarım ve Orman Bakanlığı, son günlerde gündem olan çekirge istilası iddialarına yanıt verdi....
Başkan Akın’dan Çevre İçin Vatandaşlara Duyarlılık Çağrısı
Güzelbahçe Belediye Başkan Vekili Ayşe Akın, Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü...
DEM Partili Akın'dan 'Çeşme Projesi' çıkışı: Günlük 36...
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, İzmir'de uzun yıllardır yapılmak istenen Çeşme...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir İtfaiyesi'nden sıcak hava uyarısı: Yangını çıkmadan...
İzmir’de etkisini artıran sıcak hava ve kuvvetli rüzgâr, orman yangını riskini yükseltirken,...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Çete lideri Türkiye'ye iade edilecekken cezaevinde isyan!
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Korydallos Cezaevi'nde, Türkiye'ye iadesi planlanan çete...
Cem Küçük adliyeye sevk edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan...
Cem Küçük'ün ardından gözler TGRT'de: Sıradaki isim kim?
İktidara yakınlığı ile tanınan gazeteci Cem Küçük'ün gözaltına alınması sonrası, kısa süre önce...
Bakanlık ifşa listesini güncelledi: 34 yeni ürün!
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmalarla ilgili listesini...
44 ülkeyle yürütülen operasyonlarda 526 firari Türkiye'ye...
İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, 44 ülkeyle yürütülen iş birliği kapsamında uluslararası...
52 ilde eş zamanlı operasyon: 216 şüpheli yakalandı!
Sosyal medya platformları üzerinden eleman temin etme ve suç örgütlerini övme amacıyla...
Sinem Dedetaş, adliyeye sevk edildi!
Gözaltına alınan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve beraberindeki 5 kişi adliyeye...
Eren Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı
MasterChef Türkiye 2021 şampiyonu, şef ve işletmeci Eren Kaşıkçı'nın evinde yaşamını yitirmiş...
Narlıdere'de emek kazandı, toplu sözleşmede imzalar atıldı!
Narlıdere Belediyesi ve DİSK/Genel-İş 4 Nolu Şube arasında, kadrolu işçiyi kapsayan Toplu İş...
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: "Tehditler sürdükçe...
İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin bölgedeki askeri faaliyetleri ve tehditlerinin devam...
