Bodrumlu Turizmciler 2024’ün Yol Haritasını İzmir’de Çizdi
Fuar İzmir'de bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Turizm ve Ticaret Fuarı, turizm ve otelcilik firmaları ile acenteleri bir araya getirdi.
Bodrum Belediyesi, BODER, BOTAV, Bodrum Ticaret Odası gibi kentin önde gelen kurumlarının katkılarıyla 3 gün boyunca tanıtım gerçekleştiren Bodrum standına fuardaki ilgi büyük oldu.
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Bodrum Temsilcisi ve Bodrium Hotel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, fuar kapsamında otelciler, acenteler ve tur operatörleriyle yeni işbirlikleri için görüşmeler sağladıklarını söyledi.
Turizm sektörü olarak 2024 yılı için bir yol haritası çizdiklerini ve fuar katılımının yüksek olduğunu vurgulayan Girgin, yeni sezon için moral depoladıklarını dile getirdi.
ZOR GÖRÜNEN SEZONUN İLK ADIMI İZMİR'DEN ATILDI
Yılın son döneminde, sezon öncesi tanıtım atağının ilk adımını İzmir'den attıklarını belirten Girgin, “Erken rezervasyon ve yılbaşı rezervasyonlarına baktığımızda henüz 2024 için olumsuz bir tablo yok. Ekonomik gelişmeler ve Maliye Bakanımız Sayın Şimşek’in de dediği doğrultuda 2024 yılı için yapılan öngörülerde iç pazarın daralacağını, başta merkez Avrupa olmak üzere yurt dışı pazarların ise hareketleneceğini tahmin ediyorum. Dış pazarı geri kazanıp, ülkemize ve bölgemize geri gelmelerini artıracak tanıtımlara devam etmeliyiz. Türkiye ve Ege Bölgesi olarak kendi hikayemizi yazmalı ve anlatmalıyız. Maliyetler bu yıl yine önemli bir rol oynayacak. Dövizin artışıyla, bu yıl olduğu gibi maliyetlerin enerjiden, personele, gıdadan diğer sarf malzemelerine kadar artış göstereceğini düşünüyorum. Bu nedenle erken rezervasyonlar hem sektörü olumlu etkileyecek, hem de sürdürülebilir bir sezon için önemli altyapı oluşturacak. Ülkemiz turizmi ekonomik ve jeopolitik açıdan dış etkenlerden kolayca etkileniyor. Öncelik olarak 2024 yılında, 2023 yılı rakamlarına ulaşmamız lazım. Önce mevcudu korumak gerekiyor. Bunun üstüne çıkarsak önemli bir ivme yakalarız” diye konuştu.
SEKTÖR İÇİN VERİMLİ BİR FUAR
Fuar kapsamında firmaların birbirleriyle görüştüğünü, hem yurt içi hem de yurt dışına yeni destinasyonların tanıtıldığı ve anlaşmaların imzalandığını dile getiren Yiğit Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sektörel işbirliğini geliştirmek, iş hacmini artırmak, yeni destinasyonların tanıtımı ve pazarlanması için önemli bir platformdayız. Sektör adına verimli olmasını dilediğim bir fuarı daha geride bıraktık. Ege Bölgesi’nin tek uluslararası fuarı olan Travel Turkiye İzmir’in genişleyerek daha da büyümesini diliyoruz. Bodrium Hotel & SPA olarak, Bodrum'un tanıtımı ve yeni işbirlikleri için farklı acentelerle de görüştük. Yılın 12 ayı açık olan Bodrium olarak yeni pazarlardaki iş hacmimizi geliştirmek için tanıtım çalışmalarımızı sürdürüyoruz”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay Küçük Menderes turunda: Hizmet rotasını en...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Küçük Menderes Havzası'ndaki saha...
İzmir zeytininin yol haritası çiziliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir zeytininin katma değerinin artırılarak ulusal ve uluslararası...
İzmir, sürdürülebilir ulaşımın yol haritasını dünyayla...
İzmir'in ev sahipliğinde düzenlenen UITP Avrasya Konferansı'nda sürdürülebilir, entegre ve akıllı...
Güncel Haberleri
TümüDireksiyon başında hayat kurtaran taksici ödüllendirildi
İzmir’de taksi şoförü Mehmet Emin Yalçın, seyir halindeyken fenalaşan kadın yolcusunu zamanla...
Kurtlar Vadisi Pusu hakkında inceleme başlatıldı!
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi hakkında "FETÖ propagandası"...
Seferihisar operasyonunda 29 kişi tutuklandı!
İzmir'in Seferihisar Belediyesine yönelik 4. dalga operasyon kapsamında rüşvet ve usulsüzlük...
Ege'de sular ısınıyor: Tunceli'den komando tugayı geldi!
Tunceli'de konuşlu 51. Komando Tugayı'nın Aydın'a kaydırılması, Yunanistan'ın ana gündemine...
Bergama'da 15 mahalle karantinaya alındı!
İzmir Bergama'da hayvan sağlığını tehdit eden mavi dil hastalığı sebebiyle 15 mahallede 40 gün...
Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu sayısı 38'e yükseldi!
Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin...
İzBB'de görev değişikliği: Ayatar görevden alındı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, daha önce TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir...
KAOS GL operasyonunda gözaltına alınmıştı... Nazik Işık...
“Ailem Güvende” operasyonunda KAOS GL Derneği’ne gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan,...
Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...
Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...
Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...
Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...
Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...
MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...
MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...