Bornova'da sivil moloz ekibi arı gibi: Kaçak dökümlere 89 suçüstü!
Moloz toplama için randevu nasıl alınır?
Bornova Belediyesi’nin çevre ve görüntü kirliliğine neden olan kaçak moloz dökümlerini engellemek amacıyla hayata geçirdiği Sivil Moloz Ekibi, geçtiğimiz yıl 89 gerçek ya da tüzel kişiyi suçüstü yakaladı.
Başarılı çalışmalara imza atan zabıta ekibine Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, hediye vererek teşekkür etti.
Molozların atıklarının yoğun biçimde döküldüğü yer ve saatlerde 7/24 esasına göre çalışan yapan ekipler, güvenlik kameralarının detaylı bir şekilde izlenmesi, muhtarlar ve duyarlı vatandaşların desteğiyle moloz dökenleri tespit ederek 755 bin TL para cezası kesildi.
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Sivil Moloz Ekibi’ni ceza kesmek için değil, caydırıcı olmak için kurduk. Bunun için cezaları yasanın ön gördüğü tavan ücret üzerinden kesiyoruz. Bornova, İzmir’in yeşil alanı ve köyleri olan gelişme bölgelerinden biri, bu nedenle –maalesef- İzmir’in her yerinden kaçak moloz getiriliyor. Hafta sonu bazı yayın organlarında habere konu olan alan için de aynı durum söz konusu. Ne yazık ki Pınarbaşı’nda yerleşimin olmadığı ormanlık alana döküm yapılmış” dedi.
“Bize ihbar edin”
Bornova’nın 224 kilometre kare alanı bulunduğunu hatırlatan Başkan İduğ, “Elbette her noktada, her köşede bir ekip bulundurmamız mümkün değil. Bize bilgi gelir gelmez temizlik ve molozları kaldırma çalışmalarına başladık. Ancak ilgili mevzuat gereği suçüstü yakalayamadığımız için ceza kesmemiz mümkün olmuyor. Bu noktada vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Bornovalılardan ricamız; yasak döküm yapıldığını gördükleri anda hemen 0505 312 94 39 numaralı ihbar hattımıza bildirmeleri ya da aracın plakasını da çekecek biçimde görüntü alarak 0530 214 50 35 numaralı WhatsApp hattımıza yollayabilirler. İhbar geldiğinde ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yapacaktır.
Hedefimiz daha temiz ve yaşanabilir bir kent yaratmak. 2021’de de kaçak moloz dökümlerine izin vermeyeceğiz" dedi.
Randevu ile moloz toplama
Diğer yandan evlerde yapılan tadilat sonrasında ortaya çıkan molozunun alınmasını isteyenler ise Randevulu Moloz Toplama Sistemi’ni kullanabiliyor. Bornova Belediyesi’ni arayarak numarasını arayarak özel konteyner talep ediliyor. Çuvallara doldurulan molozlar bu konteynera atıldıktan sonra vinçli sistemle taşınarak toplanıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bornova’da kaçak moloz seferberliği
Bornova genelinde çevre kirliliğine yol açan kaçak moloz dökümlerine karşı savaş açan Bornova...
Buca’da kaçak moloza geçit yok
Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...
Bornova’da kaçak molozla topyekün mücadele
Bornova Belediyesi, kent temizliğini korumak ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla kaçak...
Güncel Haberleri
Tümüİzmir'de sahte vatandaşlık işlemi operasyonu!
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturmada, Türk vatandaşlığına geçmek...
Memurlardan Başkan Mutlu'ya kırmızı kart!
Konak Belediyesi’nde TİS alacaklarının ödenmediğini ifade eden Tüm Bel-Sen İzmir 2 No’lu Şube,...
Eğitimci Şahin’den bakanlıklara okul güvenliği eleştirisi!
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırının ardından eğitimci...
Manisa Valiliği açıkladı: Yaralanan öğrencilerin son...
Manisa'daki saldırıda hafif yaralanan öğrenciler taburcu edildi, 3 öğrencinin yoğun bakımdaki...
Başkan Ünsal’dan ‘AKP transferi’ çıkışı: Seçildiğim...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, AKP’ye geçmeyeceğini belirterek, “Seçildiğim yerdeyim”...
Karşıyaka’da billboard krizi büyüyor: Ünsal’dan 'hukuka...
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karşıyaka Belediyesi arasında bu kez reklam panoları üzerinden...
Şanlıurfa'da şiddetli deprem! Tüm bölgede hissedildi
AFAD, saat 10.40'da merkez üssü Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde deprem...
Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: Eski...
Menderes Belediyesi'ne yapılan yolsuzluk operasyonunda Belediye Başkanı İlkay Çiçek...
Çeşme Otoylu ihalesine yeni talip: Oyak Grubu yakın ilgi...
Türkiye’deki iki köprü ile devlet otoyollarının 30 yıllığına özelleştirme ihalesine Fransız...
Buca’da okul kantinlerine sıkı denetim
Buca Belediyesi, yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ilçe genelindeki okul kantinlerinde...
Soyer'in avukatlarından yeni açıklama: Yedeğin yedeği...
Kooperatif davasından tutuklu yargılanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in...
Murat Bakan'dan hastane önünde açıklama: Önceliğimiz...
YENİ Parti heyeti, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi...