Buca Cezaevi Alanı'nda 1/1000 ölçekli planlara ret!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan Ayı Meclis Toplantısının İkinci Birleşimi'nin başında son iki günde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybeden yurttaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda durularak başlandı.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE'YE BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Nisan Ayı Meclis Toplantısının İkinci Birleşimi, Meclis Başkanvekili Zafer Levent Yıldır'ın yönetiminde gerçekleştirildi.
Meclis toplantısının başında son iki günde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta gerçekleşen saldırılarda hayatını kaybeden yurttaşlar için bir dakikalık saygı duruşunda durularak başlandı.
GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ KONUŞMA YAPTI!
Saygı duruşunun ardından Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Bahadır Altınkeser, AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız ve Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Yağmur Yurdakul Özkan konuşma yaptı.
Altınkeser, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Dün ve bugün üzüntü verici olaylar yaşadık. Bunların birçok sebebi ve sorunu vardır. Bunlar araştırılmalı ve derhal sorumlular sorumluluklarını yerine getirmelidir. Bir daha böyle bir saldırının evlatlarımızın başına gelmemesi için gerekli önlemler alınmalıdır"
Yıldız, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Maraş’ta 10 evin çiçekleri soldu. Ölen de öldürülenler de çocuk. Bir baba olarak bugün bu ifadeleri kurmak bile boğazımı kilitliyor. Ben tüm ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum"
Özkan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Okullarda devletimize emanet edilen çocukların uğradığı saldırı sebebiyle çok üzgünüz. Gereken her şeyin yapılması gerektiğinin farkındayız. Yaralılar umarım bir an önce sağlığına ulaşır. Hayatını kaybedenler için baş sağlığı diliyoruz, üzgünüz. Bu elim saldırıyı kınıyoruz"
ÇEŞME BELEDİYESİ'NE 50 MİLYONLUK KAYNAK AKTARILDI
Toplantının gündeminde, Çeşme Belediyesi’ne 50 milyon liralık kaynak aktarımı yapılması oylandı.
Geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaşılan İzmir Büyükşehir Belediyesi 2025 Yılı Denetim Raporunda geçen sene Çeşme Belediyesi’ne 144 milyon kaynak aktarılmıştı.
Önerge komisyonlara havale edildi.
BUCA CEZAEVİ İÇİN 1/1000 ÖLÇEKLİ PLANA DA RET!
İller Bankası ile hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planına yönelik itirazları değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu, başta TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Peyzaj Mimarları Odası olmak üzere meslek odaları ile vatandaşlardan gelen çok sayıdaki itirazı “kamuoyu hassasiyetleri ve kamu yararı” gerekçesiyle büyük ölçüde haklı bulmuş, planların iptalini talep etmişti.
Ayrıca, önceki dönemde hazırlanan planın yeniden gündeme getirilmesi önerilmişti.
Söz konusu karar, geçtiğimiz pazartesi günü toplanan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmalar eşliğinde kabul edilirken, AK Parti grubu itirazların kabul edilmesini “siyasi bir tavır” olarak değerlendirmiş ve konuyu Meslek Fabrikası'nda yaşanan tartışmalarla ilgili olduğunu dile getirilmişti.
İptal edilen 1/5000’lik plan doğrultusunda hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı da komisyon tarafından oy çokluğuyla reddedildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
YENİ Partili Saatlı'dan Altınkum planlarına tepki: Rant...
Çeşme Altınkum’da 13,6 hektarlık alanın “rezerv yapı alanı” ilan edilerek imara açılmasıyla...
Sinem Dedetaş, cezaevi cezaevi dolaştırıldı!
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın cezaevi sevki sırasında adres iki kez...
Yamanlar'daki TOKİ projesine, belediyeden olumsuz görüş!
TOKİ'nin Karşıyaka Yamanlar Mahallesi'nde "İlk Evim Arsa Projesi" kapsamında planladığı yaklaşık...
Güncel Haberleri
TümüDireksiyon başında hayat kurtaran taksici ödüllendirildi
İzmir’de taksi şoförü Mehmet Emin Yalçın, seyir halindeyken fenalaşan kadın yolcusunu zamanla...
Kurtlar Vadisi Pusu hakkında inceleme başlatıldı!
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi hakkında "FETÖ propagandası"...
Seferihisar operasyonunda 29 kişi tutuklandı!
İzmir'in Seferihisar Belediyesine yönelik 4. dalga operasyon kapsamında rüşvet ve usulsüzlük...
Ege'de sular ısınıyor: Tunceli'den komando tugayı geldi!
Tunceli'de konuşlu 51. Komando Tugayı'nın Aydın'a kaydırılması, Yunanistan'ın ana gündemine...
Bergama'da 15 mahalle karantinaya alındı!
İzmir Bergama'da hayvan sağlığını tehdit eden mavi dil hastalığı sebebiyle 15 mahallede 40 gün...
Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu sayısı 38'e yükseldi!
Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin...
İzBB'de görev değişikliği: Ayatar görevden alındı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, daha önce TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir...
KAOS GL operasyonunda gözaltına alınmıştı... Nazik Işık...
“Ailem Güvende” operasyonunda KAOS GL Derneği’ne gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan,...
Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...
Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...
Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...
Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...
Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...
MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...
MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...