Buca soruşturmasına sendikadan masumiyet vurgusu!
İzmir'de, Buca Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında, Buca Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İ.B.'nin de aralarında yer aldığı 26 şüpheli, adliyeye gönderildi. Gözaltına alınanlar arasında Tüm Yerel Sen üyelerinin de olduğu öğrenildi. Konuya ilişkin Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, yazılı açıklama yayımladı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Buca Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Rüşvet ve imar mevzuatına aykırı işlemler iddiasıyla 28 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, gözaltına alınanlar arasında Tüm Yerel-Sen üyesi kamu emekçilerinin de bulunduğu öğrenildi.
Soruşturma kapsamında 4 gündür gözaltında tutulan sendika üyelerinden İpek Erdi Kaya, adli kontrol talebiyle; Cem Beşgül ise tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Gelişmeler üzerine Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, sendikanın şube avukatı Tayfun Öz ve Tüm Yerel-Sen 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Özgür Özmutlu ile birlikte bugün İzmir Adliyesi’ne gelerek süreci yakından takip etti.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Erdağ, yürütülen soruşturma sürecinde masumiyet karinesinin açık biçimde ihlal edildiğini belirterek sert tepki gösterdi. Erdağ açıklamasında, “Kesinleşmiş bir yargı kararı olmaksızın kamu emekçilerinin suçlu gibi kamuoyuna sunulması, hukuk devleti ilkesine açıkça aykırıdır. Masumiyet karinesi bir temenni değil, anayasal bir haktır” ifadelerini kullandı.
Tutuklamanın bir istisna olması gerekirken cezalandırma yöntemine dönüştürülmesine dikkat çeken Erdağ, özellikle kamu emekçilerinin soruşturmalar üzerinden hedef hâline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Erdağ, yargı süreçlerinin medya üzerinden infaz aracı hâline getirilmesinin hem adalete hem de toplumun hukuka olan güvenine zarar verdiğini dile getirdi.
Tüm Yerel-Sen olarak yargının bağımsızlığına ve hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Erdağ, “Talebimiz çok nettir: Adil, tarafsız ve hukuka uygun bir yargılama. Üyelerimizin onurunu, emeğini ve haklarını korumak için bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Hiçbir üyemizi yalnız bırakmayacağız” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bayraklı'da 'TİS' krizi sürüyor: Sendikadan Başkan Önal'a...
DİSK Genel-İş İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Değer Yıldız, Bayraklı Belediyesi ile süren toplu iş...
Genel Sağlık-İş'in 'ücretsiz ring' başvurusu reddedildi:...
Genel Sağlık-İş İzmir Şubesi'nin Bayraklı Şehir Hastanesi'ne gitmekte zorlanan sağlık emekçileri...
Bakan Gürlek'ten 'Ahbap Derneği' açıklaması: Soruşturma...
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ahbap Derneği soruşturmasına ilişkin "MASAK raporları inceleniyor....
Güncel Haberleri
TümüDireksiyon başında hayat kurtaran taksici ödüllendirildi
İzmir’de taksi şoförü Mehmet Emin Yalçın, seyir halindeyken fenalaşan kadın yolcusunu zamanla...
Kurtlar Vadisi Pusu hakkında inceleme başlatıldı!
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi hakkında "FETÖ propagandası"...
Seferihisar operasyonunda 29 kişi tutuklandı!
İzmir'in Seferihisar Belediyesine yönelik 4. dalga operasyon kapsamında rüşvet ve usulsüzlük...
Ege'de sular ısınıyor: Tunceli'den komando tugayı geldi!
Tunceli'de konuşlu 51. Komando Tugayı'nın Aydın'a kaydırılması, Yunanistan'ın ana gündemine...
Bergama'da 15 mahalle karantinaya alındı!
İzmir Bergama'da hayvan sağlığını tehdit eden mavi dil hastalığı sebebiyle 15 mahallede 40 gün...
Gülistan Doku soruşturmasında tutuklu sayısı 38'e yükseldi!
Tunceli'de 5 Ocak 2020'den beri haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya ilişkin...
İzBB'de görev değişikliği: Ayatar görevden alındı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, daha önce TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir...
KAOS GL operasyonunda gözaltına alınmıştı... Nazik Işık...
“Ailem Güvende” operasyonunda KAOS GL Derneği’ne gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan,...
Erdoğan, Bakü'nün kurtuluşunu kutladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'nün düşman işgalinden...
Rasim Ozan Kütahyalı İfade Vermeye Gitmişti! Savcılıktan...
Rasim Ozan Kütahyalı’nın Kaşif Kozinoğlu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında “bilgi...
Obama’dan Hükümetlere Yapay Zeka Çağrısı! 'Somut...
Eski ABD Başkanı Barack Obama, yapay zekanın güvenlik, istihdam ve çocuklar üzerindeki olası...
MMO İzmir'de işten çıkarma krizi: Tepki gösteren 4...
MMO İzmir Şubesi’nde ekonomik gerekçelerle başlayan işten çıkarma sürecinde 8 mühendisin...