Buca soruşturmasına sendikadan masumiyet vurgusu!
İzmir'de, Buca Belediyesi'ne yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında, Buca Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İ.B.'nin de aralarında yer aldığı 26 şüpheli, adliyeye gönderildi. Gözaltına alınanlar arasında Tüm Yerel Sen üyelerinin de olduğu öğrenildi. Konuya ilişkin Tüm Yerel Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, yazılı açıklama yayımladı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Buca Belediyesi’ne yönelik düzenlenen operasyon kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Rüşvet ve imar mevzuatına aykırı işlemler iddiasıyla 28 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, gözaltına alınanlar arasında Tüm Yerel-Sen üyesi kamu emekçilerinin de bulunduğu öğrenildi.
Soruşturma kapsamında 4 gündür gözaltında tutulan sendika üyelerinden İpek Erdi Kaya, adli kontrol talebiyle; Cem Beşgül ise tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.
Gelişmeler üzerine Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, sendikanın şube avukatı Tayfun Öz ve Tüm Yerel-Sen 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Özgür Özmutlu ile birlikte bugün İzmir Adliyesi’ne gelerek süreci yakından takip etti.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Erdağ, yürütülen soruşturma sürecinde masumiyet karinesinin açık biçimde ihlal edildiğini belirterek sert tepki gösterdi. Erdağ açıklamasında, “Kesinleşmiş bir yargı kararı olmaksızın kamu emekçilerinin suçlu gibi kamuoyuna sunulması, hukuk devleti ilkesine açıkça aykırıdır. Masumiyet karinesi bir temenni değil, anayasal bir haktır” ifadelerini kullandı.
Tutuklamanın bir istisna olması gerekirken cezalandırma yöntemine dönüştürülmesine dikkat çeken Erdağ, özellikle kamu emekçilerinin soruşturmalar üzerinden hedef hâline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Erdağ, yargı süreçlerinin medya üzerinden infaz aracı hâline getirilmesinin hem adalete hem de toplumun hukuka olan güvenine zarar verdiğini dile getirdi.
Tüm Yerel-Sen olarak yargının bağımsızlığına ve hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Erdağ, “Talebimiz çok nettir: Adil, tarafsız ve hukuka uygun bir yargılama. Üyelerimizin onurunu, emeğini ve haklarını korumak için bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Hiçbir üyemizi yalnız bırakmayacağız” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da Başkan Vekili Benzer’den tasarruf ve...
Buca Belediye Başkan Vekili Hüseyin Benzer, başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile yaptığı...
Murat Ağırel ve İsmail Saymaz'a ev hapsi!
Fon soruşturmasına yönelik iddialarından dolayı haklarında adli kontrol kararı uygulanan...
Adalet Bakanlığı'ndan Özgür Özel'in İddialarına Yanıt!...
Adalet Bakanlığı, YENİ Parti lideri Özgür Özel'in iddialarına ilişkin açıklamada bulundu....
Güncel Haberleri
TümüCumhurbaşkanı Erdoğan Güney Kore'ye Gidiyor
İletişim Başkanı Burhanettin Duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kore Cumhuriyeti...
Karayolları Genel Müdürlüğü'den uyarı: Aydın-İzmir...
Aydın-İzmir otoyolunu kullanacak sürücüler için yeni uyarı geldi. Kızılcaköy Köprüsü’nün İzmir...
İzmir'de sağanak yağış beklentisi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesi için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış...
Sermaye Piyasası Kurulu'nda Kritik Atamalar! Yeni Başkan,...
Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına Vergi Denetim Kurulu Başkanı Muhsin Atcı, Başkan...
YENİ Partili Yavuzyılmaz uyardı: "AKP 2027 model tuzak...
YENİ Parti Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, elektrikte yıllık tüketim sınırının 3 bin...
Manisa Büyükşehir'in eski yöneticilerine gözaltı!
Manisa Büyükşehir Belediyespor’un geçmiş dönem hesaplarına yönelik 'zimmet' ve 'suç gelirlerinin...
Uzundere hak sahiplerinin ilk konutları için tarih verildi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 3. ve 4. etap...
Sarıgül soruşturmasında 2 kişi daha tutuklandı!
Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı dönemindeki gençlik kampları kara para aklama...
Fenerbahçe maçları öncesi 'içki' yasağı' iddiası!
İstanbul Kadıköy’de Fenerbahçe Stadı çevresindeki tekel bayileri, marketler ve büfelere maç...
Bakırköy operasyonunda 39 kişi tutuklandı!
Bakırköy Belediyesi’ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 20'si belediye görevlisi 39 kişi...
Aydın'a şehit ateşi düştü!
Hakkari'de sınır geçiş olayına müdahale ederken açılan ateşle yaralanan Piyade Sözleşmeli Er...
Zelenski - Erdoğan görüşmesi bugün: Gündemde neler var?
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edecek.