BIST 100 14.132,06 %0,28 Altın 6.773,75 ₺/gr %0,46 Bitcoin $64.164 %1,09 Dolar 47,93 ₺ %0,00 Euro 55,53 ₺ %0,06 Sterlin 64,94 ₺ %0,04 Gümüş 100,57 ₺/gr %0,82 Ethereum $1.894,22 %0,21 İsviçre Frangı 59,07 ₺ %0,07 Kanada Doları 34,55 ₺ %0,01 Avustralya Doları 34,04 ₺ %0,06 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,77 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,06 ₺ %0,03 Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,06 Çin Yuanı 7,10 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel ÇED dosyasındaki o detaya tepki: Başkan Artcı; " Çöpün b...

ÇED dosyasındaki o detaya tepki: Başkan Artcı; " Çöpün bonusu hayvansal atık çıktı!"

Menderes’te yapılması planlanan Çöp Tesisi; ÇED dosyasının incelemeye alınacağı haberiyle birlikte yeniden tartışmaya açıldı. Tesisin yapılmasına karşı çıkan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; ÇED Dosyası’nda yer alan önemli ayrıntılar olduğuna dikkat çekerek; “ Hani sadece çöp gelecekti? Şimdi bir de ortaya bonusu çıktı. Bölgenin hayvansal ve gıda endüstrisi atıklarını; dolayısıyla daha büyük bir tehlikeyi Menderes’te toplamayı planlıyorlarmış" dedi.

0Yorumlar
ÇED dosyasındaki o detaya tepki:  Başkan Artcı; " Çöpün bonusu hayvansal atık çıktı!"
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’te yapılması planlanan Çöp Tesisi; ÇED dosyasının incelemeye alınacağı haberiyle birlikte yeniden tartışmaya açıldı. Sürecin başından bu yana, ilçe halkının da yoğun desteği ile tesisin yapılmasına karşı çıkan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; ÇED Dosyası’nda yer alan önemli ayrıntılar olduğuna dikkat çekerek; “ Hani sadece çöp gelecekti? Şimdi bir de ortaya bonusu çıktı. Bölgenin hayvansal ve gıda endüstrisi atıklarını; dolayısıyla daha büyük bir tehlikeyi Menderes’te toplamayı planlıyorlarmış. Bu; İzmir’i ve Menderes halkını kandırmak; yalanla riyayla iş yapmaya çalışmaktır. Tehlikenin büyüğünü saklamak, ilçe halkımızı hiçe saymaktır. Konunun takipçisiyiz. O tesisi buraya yaptırmayacağız!” diye konuştu.

Buna; halk dilinde ‘katakulli’ diyorlar
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; Büyükşehir Belediyesi’nce ilçede yapılması planlanan “Çöp Tesisi’ne ilişkin ÇED dosyasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nda  24 Şubat Perşembe günü incelemeye alınacağı haberiyle birlikte önemli yeni ve bir detayı gündeme taşıdı. Dosyadaki  ‘Hayvansal ve gıda endüstrisi atıkları’ ayrıntısına dikkat çeken Artcı; konuya ilişkin şunları söyledi; “Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere İlçelerinin çöpünü getireceklerini söylerlerken; şimdi öğreniyoruz ki, dışarıdan hayvansal atıkları ve gıda endüstrisi atıklarını da Menderes’te toplamayı planlıyorlarmış. Enerji üreteceğiz, kazanacağız, tehlikesi yok diyerek  ve  bu detayın üstünü örterek bugüne kadar geldiler. Menderes, Selçuk, Torbalı, Bayındır, hatta belki de Ödemiş’in her nevi tonlarca  hayvansal atığını burada toplamaları demek; çok daha büyük bir tehlike demek; pis koku demek, daha çok hastalık demek. Halk sağlığı, tarımsal üretim ve çevreyi olumsuz etkileyecek bu tesise başından bu yana karşıyız. Üstüne bir de hayvansal atıklarla oluşacak daha büyük bir riski yalanla dolanla bize dayatmaya çalışıyorlar. ”

Süreci yakından takip edeceğiz…
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 24 aylık  ön tahsis izni süresi kasım ayında dolan ve muhtemelen pandemi nedeniyle halk toplantısı yapılmadan incelemeye alınacak olan ÇED dosyasında yüklenici şirketin değiştiğini de hatırlatan Başkan Artcı; “ Ancak bu değişim de süreci masum hale getirmeyecektir. Çalışmalarını yasal ön tahsis süresi içinde tamamlayamadıkları gibi; halkı kandırarak, işi oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar. Bu detayları, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye de Menderes halkı adına bizzat iletecek, bilgi vereceğiz. Harmandalı’ndaki çöp krizini Menderes üstünden çözeceğini söyleyen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in çözüm yollarını akıl almıyor. Ortalık yansa umurunda olmayan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın kayıtsız halleri ise karikatürlere konu olacak boyutta. Tablo ortada! 6 ilçenin çöpüne, Menderes dâhil bölgemiz ilçelerinin OSB’lerinin, kesim ve üretimhanelerinin hayvansal atıklarını ekleyen ve bunu kamuoyundan gizleyen bir anlayışın doğru ve iyi niyetli olduğunu söyleyemezsiniz. Her detayı inceleyecek, her bulduğumuz olumsuzluğu dile getirmeye devam edeceğiz. O gün de orada olacağız.  Menderes’in havasına, suyuna,toprağına ve insanına sahip çıkmaya devam edeceğiz.

 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Başkan Tugay’dan Beydağlı kadınlara çağrı: Üretin, alım...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Beydağ’ın Erikli Mahallesi sakinlerine...

15 dakika önce

Madencilerin direnişi 9'uncu gününde sürüyor!

Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi Doruk Madencilik ve Eti Gümüş işçilerinin alacaklarının...

1 saat önce

17 Ağustos’un yıl dönümünde Buca’da deprem gerçeği masaya...

Buca Belediyesi ve İZ-AFED iş birliğiyle düzenlenen 17 Ağustos anma etkinliğinde, uzman...

2 saat önce

İZBETON’da toplu iş sözleşmesi imzalandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ ile TÜRK-İŞ’e bağlı Belediye-İş Sendikası İzmir...

3 saat önce

Emekli Amiralin tutuklanmasına avukatından tepki!

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek hakkında...

4 saat önce

Seferihisar Belediye Başkan Yardımcısı Silivri’ye gönderildi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Seferihisar Belediyesi’ne yönelik yürüttüğü rüşvet...

4 saat önce

Konak Meclisi yeni komisyon üyelerini belirledi

Konak Belediye Meclisi, İhtisas Komisyonlarına üye seçimleri için olağanüstü toplandı. Meclis...

6 saat önce

Seferihisar TOKİ projesinde yeni adım: Parselasyon planı...

Seferihisar’da yıllardır yargı süreciyle gündeme gelen TOKİ sosyal konut projesine ilişkin...

7 saat önce

İzBB'de grev kapıda! Emekçilerden belediyeye 'sözünüzü...

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde modüler tuvalet hizmetinde çalışan taşeron işçiler,...

23 saat önce

Emekli Amiral Türker Ertürk gözaltına alındı!

Katılığı yayında kullandığı ifadeler gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan Emekli...

1 gün önce

Zeytinburnu'nda korkutan anlar: Yıkım sırasında bina çöktü!

İstanbul Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan 4 katlı bina, yıkım çalışması...

1 gün önce

İran'dan Irak'a kamikaze saldırısı!

İran'a ait 2 kamikaze İHA, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'nin Erbil'de bulunan özel ofisi ve...

1 gün önce