Cemil Tugay 1 Mayıs'ta protesto edilmişti: DİSK'ten 'doğru değildi' çıkışı!
Gündoğdu Meydanı’ndaki 1 Mayıs kutlamalarında Cemil Tugay’ın protesto edilmesini “doğru bulmadığını” dile getiren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Deniz Şahin Gümüştekin, iktidarın politikalarını eleştirerek “Bu siyasi iktidarı birlikte göndermemiz gerektiğini düşünüyorum. Birleşerek kazanacağız” ifadelerini kullandı.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Deniz Şahin Gümüştekin, Cumhuriyet Gazetesi'nin İzmir bürosunu ziyaret ederek Ege Bölgesi Temsilcisi Mehmet Şakir Örs’ü ve çalışma arkadaşlarına gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Gümüştekin, toplu iş sözleşmesi (TİS) süreçleri, SGK ve vergi borçları nedeniyle belediyelerde yaşanan mali sıkıntılar ile 1 Mayıs kutlamalarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a yönelik protestolara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
TİS ilgili prosedürlerin belediyelerde sorunsuz bir şekilde ilerlediğini belirten Gümüştekin, iktidarın kesintileri nedeniyle belediyelerin ekonomik darboğazda olduğunu söyledi. Gümüştekin, “Geriye dönük ödemelerde sıkıntılar yaşanıyor. Bazı belediyelerimizde ücret ödemelerin de bile sıkıntılı. SGK ve vergi borçlarından kaynaklı olarak belediyelerin mal varlıklarına el konulması ve hacizler yaşanması, ödemelerde aksamalara neden oluyor. Ücretlerimizin alınamaması durumlarında tabii ki eylemlerimiz oluyor. Ancak sonuçta biz oranın çalışanıyız ve sahipleriyiz. Her koşulda oraya sahip çıkacak insanlarız. Kavgamızı da ederiz ama oturup çayımızı, kahvemizi de birlikte içeriz. Mutlaka grevlerimiz olacaktır ama her koşulda o bittikten sonra birlikte mücadele edeceğiz” dedi.
“CEMİL TUGAY’A TEPKİ DOĞRU DEĞİL”
İzmir’deki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında başkan Cemil Tugay’a yönelik gerçekleştirilen protestolara da değinen DİSK Ege Bölge Temsilcisi, İzmir’de 1 Mayıs’ın tüm siyasi partiler, STK’ler, odalar ve sendikalarla yan yana kutlanmasının bir gelenek olduğunu hatırlattı.
Gümüştekin, “Cemil Tugay’ın protesto edilmesi doğru olmadı diye düşünüyorum. Cemil Tugay’ın ‘patron’ olarak görülmesi doğru değil; sonuçta halk tarafından seçilen bir belediye başkanı. Üstelik bu kadar kötü bir siyasi konjonktürün olduğu yerde, iktidarın ‘ya bizim taraftasın ya değilsin’ politikası karşısında birlikte hareket etmemiz gerekirken, böyle bir talihsizliğin gerçekleşmesini doğru bulduğumu söyleyemem” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
6 ilçe başkanı disipline sevk edilmişti... Çağatay...
Dün akşam saatlerinde CHP İzmir İl Başkanlığı'nda İl Başkanı Utku Gümrükçü yönetiminde...
DİSK Genel Merkezi'nden İzmir'e çıkarma: Ortak komisyon...
İzBB ve DİSK Genel-İş arasında yaşanan kriz devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yan haklardaki...
DİSK - Tugay zirvesi olumlu geçti: Ödeme takvimi cuma...
İzBB Başkanı Cemil Tugay ve DİSK Genel İş Ege Bölge Temsilcisi Deniz Şahin Gümüştekin, 1, 2, 3, 9...
Güncel Haberleri
TümüSinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump Arasında Kritik Görüşme:...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la telefonda görüştü. İletişim...
İspanya’daki Tren Faciasında Hayatını Kaybeden Türk...
İspanya’nın Toledo kenti yakınlarında iki hızlı trenin çarpışması sonucu 64 kişinin hayatını...
Başkan Tugay'dan Bakan Çiftçi'ye ziyaret!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti....
Bakan Kurum ile Başkan Yavaş görüşme gerçekleştirdi!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği...
RTÜK'ten Sözcü TV ve Koza TV'ye ceza!
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yayınlarında tarafsızlık ve doğruluk ilkelerine...
İzmir’de 29 Ekim'de trafik kısıtlaması ve park yasağı
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Atatürk Caddesi’nin (1. Kordon)...
Torbalı’da 60’tan fazla parsel askıya çıktı
İzmir’in Torbalı ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde, tapu kayıtlarında büyük bölümü zeytinlik, tarla...