BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel Ceren Damar davasında gelişme: Hikmet’in ailesine ceza ya...

Ceren Damar davasında gelişme: Hikmet’in ailesine ceza yağdı!

Akademisyen Ceren Damar’ı öldüren Hasan İsmail Hikmet’in anne ve babasının, Damar ailesine yönelik yaptıkları sosyal medya paylaşımları nedeniyle yargılandıkları davada karar çıktı. Baba Ömer Hikmet’e 8 yıl, anne Hatice Hikmet’e ise 7 yıl hapis cezası verilen mahkemede iyi hal indirimi ise yapılmadı.

0Yorumlar
Ceren Damar davasında gelişme: Hikmet’in ailesine ceza yağdı!

Hürriyet Gazetesi’nden Mesut Hasan Benli’nin haberine göre, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel, sınavda kopya çekerken yakaladığı, hukuk fakültesi öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 2 Ocak 2019 tarihinde öldürülmüştü. Sanık Hasan İsmail Hikmet hakkında Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkeme yaptığı yargılama sonucunda, Hikmet’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, Yargıtay da kararı onamıştı. Yargılama sürerken, sanık Hasan İsmail Hikmet’in anne ve babası, sosyal medyada, bazı paylaşımlarda bulunarak, Damar ailesine hakaret ve tehditlerde bulundu.

 

GARİP SAVUNMA

Şikâyet üzerine anne Hatice Hikmet ve baba Ömer Hikmet hakkında davalar açıldı. Davanın karar duruşması, önceki gün yapıldı. Sanık Ömer Hikmet savunmasında, paylaşımları kendisi tarafından yapıldığını kabul ederek, “Benim atmış olduğum tweet’lerin sebebi medyadan maruz kaldığımız linç girişiminin uyandırdığı tesirdendir” dedi. Anne Hatice Hikmet de “Oğluma yönelik katil sözlerini asla kabul etmiyorum” şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme, sanıklar Ömer Hikmet ve Hatice Hikmet’e “kişinin hatırasına alenen hakaret” suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, sanık Ömer Hikmet’in Ceren Damar’ın eşi Levent Şenel’in kimlik bilgilerini sosyal medyada paylaşması nedeniyle “verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme” suçundan 3 yıl, “hakaret” suçundan da 2 yıl 4 ay hapis cezasına hükmetti.

 

İNDİRİM YAPILMADI

Mahkeme, anne Hatice Hikmet’e de “hakaret” suçundan 3 yıl 6 ay, “basit tehdit” suçundan 4 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, bu suç yönünden verilen cezanın hükmün açıklanmasına yer olmadığına karar verdi. Böylece toplamda baba Ömer Hikmet 8 yıl 10 ay, anne Hatice Elçi hikmet ise 7 yıl hapis cezasına hükmedildi. Mahkeme verilen cezalardan sanıkların “pişmanlık göstermemesi” nedeniyle de iyi hal indirimi yapmadı. Mahkeme, sanık Ömer Hikmet’in daha önce de yargılandığı iki davada hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği verildiğine işaret ederek, verilen cezalarla ilgili olarak “takdir ve ifası” için ilgili mahkemelere bildirilmesine de karar verdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Karşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...

14 saat önce

Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!

Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...

14 saat önce

Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!

Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...

16 saat önce

İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...

Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...

17 saat önce

6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...

İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...

18 saat önce

Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...

19 saat önce

Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...

21 saat önce

Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!

Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...

21 saat önce

Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...

Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...

22 saat önce

Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde

Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...

1 gün önce

Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...

1 gün önce

AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...

2 gün önce