CHP’den gençlere ‘siyaset’ mesajı: Yaşamı iyileştirme sanatı
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103’üncü yılı dolayısıyla CHP İzmir İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı’na bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Her bir gencimizin gözlerinde özgürlük ışığının pırıl pırıl parladığı, yüreğinde umudun yeniden filizlendiği günler çok yakın” dedi.
İzmir Büyüşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer törende önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, “Bizler, bu ülkeyi kurmak için canını feda edenlere de, geleceğimizin teminatı gençlerimize de temiz siyaset borçluyuz. Yazık ki siyaset kimilerine göre halkın koltuğundan kendi şahsına güç vehmetme sanatı. Biz ise siyaseti yaşamı iyileştirme sanatı olarak görüyoruz” dedi.
“Gençlere özgürlüğü, refahı ve barışı layık görüyoruz”
Soyer, Atatürk’ün dünyada ezilen, sömürülen, hor görülen tüm halklarının umudu olduğunu vurgulayarak, “Biz gençlerimize kibri, yasakları ve yoksulluğu değil, özgürlüğü, barışı ve refahı layık görüyoruz. Göreceksiniz, ülkemize demokrasiyi, özgürlükleri, adaleti, barışı ve refahı yeniden getireceğiz. Türkiye’nin ikinci yüz yılını Genel Başkanımızın liderliğinde, dostlarımızla birlikte inşa edeceğiz. Demokrasi ve Cumhuriyet’e olan sadakatimiz bu yoldaki bizim yegâne rehberimizdir. Her bir gencimizin gözlerinde özgürlük ışığının pırıl pırıl parladığı, yüreğinde umudun yeniden filizlendiği günler çok yakın. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103’üncü yılında onu rahmet ve minnetle anıyor, Atamızın cesaretinin en büyük ilham kaynağımız olmasını diliyorum. Türkiye’nin 19 Mayıs’ı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Derdi ve kötülükleri bitmiyor!
Günümüzde toplumun yaşadığı birçok sorunun, yokluğun, yoksulluğun ve adaletsizliğin temelinde de cumhuriyet değerlerinden uzaklaşılması yattığına dikkat çeken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Şunları söyledi:
“Cumhuriyetin kurulduğu, demokrasi ve laikliğin hâkim kılındığı günden beridir, saltanat düşkünleri, hilafet meraklıları ve halk düşmanları cumhuriyete, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne karşı bir savaş halindedir. Bu savaşta, cumhuriyet düşmanlarınca bazen düşmanla iş birliği içinde, demokrasimize, birliğimize ve bağımsız yargımıza yönelik saldırılarla, özünde Mustafa Kemal'in kurduğu bu ülkenin kurucu iradesine ve cumhuriyetine saldırılıyor. Yıllar geçiyor, devir değişiyor, nesiller cumhuriyet aşkı ve bilinciyle atasına ve cumhuriyetine daha bağlı bir şekilde yetişiyor; ama cumhuriyetle ve demokrasimizle hesabı olanların derdi ve kötülükleri bitmiyor.”
Egemenlik gücü yerle yeksan!
Yücel, ekonomik krizin ve Türkiye’nin her alanda itibarsızlaştırılmasının sebebi, 19 Mayıs’ta Atatürk’ü Samsun’a çıkmaya mecbur bırakan sebeple benzer sebepler olduğunu söyleyerek, “Yıl 2022 ve fakat Türkiye’de iktidar sahibi olan zihniyet, ülkenin milli varlıklarını, fabrikalarını, havalimanlarını Emperyalist devletlere, çok uluslu şirketlere ve Katarlılara satıyor. İstanbul’un göbeğinde gerçekleşen Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde yargı yetkisini ve dosyayı Suudi Arabistan’a bırakmak suretiyle egemenlik gücünü yerle yeksan ediyorlar. Kendi gençlerimizi, insanlarımızı doyuramazken Suriyeli, Afgan ve muhtelif ülkelerden gelen milyonlarca sığınmacıyı ülkeye doldurarak, ülkemizin işgaline göz yumuyorlar” açıklamasına yaptı.
“Türkiye, 2022 yılında işgal altındadır”
Türkiye’nin 1919 yılında olduğu gibi 2022 yılında da işgal altında olduğunu söyleyen Yücel, “Ülkeyi yöneten AKP hükümeti, aynı Damat Ferit Hükümetinin aymazlığı, basiretsizliği ve işbirlikçiliği içindedir. Halk, kendi menfaati ve geleceği dışında hiçbir şey düşünmeyen iktidar nedeniyle, liyakatsiz, basiretsiz ve menfaat düşkünü yöneticiler nedeniyle, eşe dosta dağıtılan ihaleler, adaletten ve hakkaniyetten uzak atamalar nedeniyle Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar derin bir yokluk ve yoksulluk yaşıyor. Üstelik onların bu vurdumduymazlığına, halkı ezen zorbalığa, yaşattıkları adaletsizliklere dur diyenleri de, baskı altına aldıkları ve siyasallaştırdıkları yargıyı kullanarak susturmaya ve sindirmeye çalışıyorlar” dedi.

Yücel, Canan Kaftancıoğlu’nun, Osman Kavala’nın, Gezi Davası ile ilgili verilen kararların ve basının yaşadığı baskının iktidarın zihniyeti olduğunu belirterek, “Ancak kimse umutsuzluğa kapılmasın, karanlığın en yoğun olduğu an, aydınlığa en çok yaklaştığımız olduğumuz andır. Bu yolda en büyük güvencemiz ve gücümüz cumhuriyetin yılmaz savunucuları olan gençlerimizdir. Bugün güvendiğimiz gençlerimize böylesine inanmamızın ve güvenmemizin sebebini de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çağatay Güç'ten ön seçim mesajı: Siyaseti açık yapacağız,...
YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, ön seçim konuşmasında "Kurnazlığı, tilkiliği, siyaset...
Bornova’da edebiyat rüzgarı sona erdi
Bornova Belediyesi tarafından usta şair Attila İlhan anısına düzenlenen 7. Homeros Kitap...
Buca'da sağlıklı yaşam rüzgarı
Buca Belediyesi, sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlediği ücretsiz pilates ve zumba...
Güncel Haberleri
TümüO Şehirde Hayatın Akışı Değişecek! COP31 İçin 7 İlçede...
Antalya Valisi Hulusi Şahin, COP31 kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde kentin 7 ilçesinde...
Metro seferlerinde aksama: İzmir Metro'dan açıklama!
İzmir Metro Hattı'nda yaşanan bir ekipman arızasından dolayı metro seferlerinde aksamalar...
İstanbul Barosu'nda Kocasakal dönemi başladı!
İstanbul Barosu'nun 128. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Ümit Kocasakal,...
İzmir Büyükşehir'de istifalar yaşanmıştı: Yeni...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye transferinden sonra belediye...
Sarıgül soruşturmasında Özgür Özel'e dosya açıldı mı?...
Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün iddiaları üzerine YENİ Parti Genel...
Tugay'ın başkan olduğu birlikten Bornova Belediyesi...
Bornova Belediyesi Kasım ayı olağan meclis oturumu 3 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek.
Türkiye'de İl Sayısı 100'e Çıkacak: İl Olma Potansiyeli...
MHP'nin "100 İl, 1000 İlçe Projesi" kapsamında Türkiye'deki idari yapının değiştirilmesi...
MHP'li Yıldız'dan 'anket şirketleri' çağrısı: Demokratik...
MHP'li Feti Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kamuoyu araştırmalarına yönelik...
32 ilde FETÖ'ye darbe: 41 kişi tutuklandı!
İçişleri Bakanlığı, 32 ilde FETÖ'ye yönelik jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda...
11 ilde kanser ilacı operasyonu: 22 gözaltı!
Son kullanma tarihi geçmiş kanser ilaçlarının ambalajlarını değiştirerek yeniden piyasaya...
İzmir’in iki simge projesi için ekipler sahada
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden inşa edeceği ana hizmet binası ile Karşıyaka Zübeyde...
Basmane Çukuru için dört kurumdan ortak tepki: Sus payı...
TMSF’nin 75 milyon dolar tahmini bedelle satışa çıkardığı Basmane Çukuru için dört kurumdan...