CHP-DİSK zirvesinden sonuç çıkmadı: Eylemler devam edecek!
İzmir’de devam eden işçi eylemlerinde yeni bir gelişme yaşandı. CHP Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasuve CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan DİSK 1, 2, 3 ve 9 Nolu şube başkanları ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeden bir sonuç çıkmadığını dile getiren DİSK Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, eylemlerin devam edeceğini açıkladı.
ÖMER FARUK ALTIN/EGE’YE BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN, İZTEK, İZENERJİ ve EGEŞEHİR’de yaşanan ödeme krizinin çözülmesi ve havuza alınan işçilerin işlerine geri iade edilmesi için başlayan eylemlerde yeni bir gelişme yaşandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Örgütlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan CHP İl Binası’nda DİSK yöneticileriyle görüşme gerçekleştirdi.
"OLUMLU BİR ADIM ATILMASI İÇİN BİRİLERİNİN MÜDAHİL OLMASINI HER SEFERİNDE SÖYLEDİK"
Görüşme sonucunda CHP'li isimlerin sendikanın taleplerini belediye tarafına ileteceklerini ve geri dönüş yapacaklarını dile getiren DİSK Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Gül, “Bugün direnişimizin 9’uncu günü. Biz, 9 gündür sahada, şirkete iade edilen 360 arkadaşımız ve 4 aydır ödenmeyen sosyal haklarımızla ilgili mücadele sürdürüyoruz.
Burada tek bir talebimiz vardı: Bir an önce masanın kurulması, yaşadığımız sorunun ortadan kaldırılması ve buna birilerinin aracılık etmesi gerektiğini dile getirdik. Olumlu, sağlıklı ve somut bir adım atılması için birilerinin bu sürece müdahil olmasını her seferinde söyledik.
Kısa zaman içerisinde bizimle ve belediye tarafıyla görüşüp, tekrardan bizimle görüşecekler. Umarım belediye tarafıyla yapılan görüşmede, bugün havuzda olan arkadaşlarımızın işlerine geri dönmesi sağlanır" dedi.
"MÜCADELEMİZ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK"
Şu ana kadar olumlu bir sonuç çıkmadığı için eylemlere yarın devam edileceğini dile getiren Gül, "Bugün, binlerce arkadaşımızın 4 aydır alamadığı sosyal haklarla ilgili adım atılır ve bize kısa tarihli bir takvim verilir. Bu adım bizim için önemli.
Bu adımlar atılırsa, bugün sokakta verdiğimiz mücadeleyi iş yerlerimize geri dönerek, İzmir’e hizmet ederek sürdüreceğiz. Adım atılmadığı sürece, taleplerimiz yerine gelmediği sürece de mücadelemiz kaldığı yerden devam edecek.
Şu an bizimle bu süreci noktalayacak bir adım atılmadığı için, yarın sabah itibariyle mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Çağatay Güç: "Eylemler sürecek çünkü İzmir asla...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, Cemil Tugay’ın AKP’ye geçişi ve sonrasında...
CHP - YENİ Parti arasında uzlaşı çıkmadı: Menderes'te 4...
Menderes Belediyesi’nde tutuklanması sonrasında görevden uzaklaştırılan İlkay Çiçek’in yerine...
Bayraklı'da TİS masasından uzlaşı çıkmadı: İşçiye sopa...
Bayraklı Belediyesi ile Genel-İş İzmir 6 No’lu Şube arasındaki TİS görüşmelerinin 5’inci...
Güncel Haberleri
TümüBakan Kurum'dan İzmir depremi mesajı: Tüm afetlere karşı...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Seferihisar ilçesi...
İsmail Arı için talep edilen ceza belli oldu!
Tutuklanan gazeteci İsmail Arı hakkında iddianame hazırlandı. Arı hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar...
Aliyev'in Ankara'daki zirveye katılmama kararının perde...
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ankara'daki Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Zirvesi'ne...
Buca Belediyesi'ne yerli TOGG marka otomobil geliyor
Buca Belediyesi hizmet kalitesini yükseltmek için 6 çöp kamyonu ve 1 adet TOGG T10F almayı...
Uzundere'de hak sahipleri kira desteğinin artırılmasını...
Uzundere Kentsel Dönüşüm hak sahipleri kira desteğinin artırılması talebinde bulundu.
İzmir'de hafta sonu yağış beklentisi
İzmir'de hafta sonu için yağış bekleniyor.
30 Ekim depreminin altıncı yılında İzmir’in sınavı sürüyor
30 Ekim 2020’de meydana gelen ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin üzerinden altı...
Sinem Dedetaş, ev hapsiyle tahliye edildi!
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ruhsatı ve iskan süreçlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiaları üzerine...
İzmir Barosu'ndan '29 Ekim' mesaisi: Cumhuriyet hepimizin...
Cumhuriyetimizin 103. yılı dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet kortejinin ardından konuşan İzmir...
İzmir depreminin 6. yılında kritik uyarı: '1 milyon...
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak, İzmir depreminin altıncı yılında yapı...
İzmir'de Cumhuriyet Bayramı coşkusu gün boyu sürecek
İzmir'de Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü, 29 Ekim'de düzenlenecek törenler, geçit yürüyüşü, fener...
İzmir Metrosu’nu Cumhuriyet coşkusu sardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat yaşamına kazandırılan Smyrna...