CHP İzmir 04.17'de saygı duruşundaydı: "Yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz"
CHP İzmir İl Başkanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkili olan depremlerin yıl dönümünde anma töreni düzenledi. Sabah karşı saat 04.17'de düzenlenen törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, "Elimizden geldiğince güç koyabildiğimiz ölçüde deprem bölgesindeki tüm yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi. Törene katılan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise, "Bu felaket hepimize bir mesaj verdi. " diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde can ve mal kaybına yol açan depremlerin yıldönümünde, ilk depremin saati olan sabaha karşı saat 04.17’de anma töreni düzenledi.
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İzmir büyükşehir belediye başkanı Cemil Tugay ile Konak belediye başkan adayı Nilüfer Çınar Mutlu’nun da katıldığı anma töreni iki dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Anma töreninde konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, birinci yılında acının hala çok taze olduğunu ve deprem bölgesinde yaşayan tüm yurttaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi;
"HALA AYNI ACILARI HİSSEDİYORUZ"
“Depremin üzerinden tam bir yıl geçti. Bir yılın sonunda yine aynı acıları hissediyoruz. On binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz büyük depremin birinci yılında ölen tüm yurttaşlarımızı rahmetle bir kez daha anıyoruz. Geçen yıl bu depremin olduğu sabah erkenden hem tüm İzmir belediyelerimiz, hem belediye çalışanlarımız, tüm örgütümüz, tüm İzmirliler deprem bölgesine akın etmişti. Dayanışmayı daha birinci saatinden başlattık. Bir yıldır deprem bölgesindeki tüm yurttaşlarımızla elimizden geldiğince dayanışmaya devam ediyoruz. Birinci yılı tamamlanmış olmasına rağmen acıları da yoklukları da halen devam ediyor. Elimizden geldiğince güç koyabildiğimiz ölçüde deprem bölgesindeki tüm yurttaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

"BU FELAKET HEPİMİZE DERS VERDİ"
Aslanoğlu’nun ardından konuşan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’da, Bu felaket hepimize bir mesaj verdi. Ders verdi. Hepimiz bize verilen bu mesajdan gereken dersi çıkarmak ve üzerimize düşeni yapmak zorundayız diyerek, şöyle konuştu;
“Bir yıl önce bugün bu saatlerde yaşanan bu büyük felaket. Halen hepimizin hafızasında çok taze biraz önce saygı duruşunda bulunurken tekrar o acı anlara geri döndük, dün akşam şunu düşündüm. O kadar büyük acılar yaşandı ki bu acıların detaylarını düşünmek için onları tekrar değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyaç var. Bu acı geçmeyecek tabii ki herkese rahmet diliyoruz. O günden bugüne baktığımız zaman yaralarımızı tam saramadığımızı, insanlarımızın maalesef halen çok mağdur olduğunu da görüyoruz. İlk günden bugüne kadar İzmirliler, İzmir belediyeleri elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Ve gerçekten bir destan yazdı diye biliriz. Çok uzak bir bölge olmasına rağmen herkes karınca kararınca oradaki insanlara ulaşmaya çalıştı. Yardımlarını iletmeye çalıştı. Bizler de belediyeler olarak onlara yardımcı olmaya çalıştık. Ancak yeterli olmadığını biliyoruz. Orada çocukların, yaşlıların, hasta insanların büyük mağduriyetler yaşadığını biliyoruz. Devletimiz bir an önce buradaki tüm mağduriyetleri gidermek için çok daha aktif çalışmalı ve bu felaketten çıkarılan derle bir daha asla daha önce yapılan hatalar yapılmamalı. Bu felaket hepimize bir mesaj verdi. Ders verdi. Dedi ki kötü evler yapmayın. Böyle felaketleri her zaman yaşayabilirsiniz. Hazırlıklı olun. Hepimiz bize verilen bu mesajdan gereken ders çıkarmak ve üzerine düşeni yapmak zorundayız. Kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlara da sabır diliyorum”
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
CHP'li Polat'tan 'yeni parti' açıklaması: Özgür Özel'in...
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda Özgür Özel, yaptığı konuşma ile CHP grubuna veda...
Menemen Belediyesi’nden tarıma asırlık hizmet!
Menemen Belediyesi, yüz yıldır taşıma suyla sulanan Ayvacık köyünde toprakla suyu buluşturdu....
Güncel Haberleri
TümüKarşıyaka Meclisi'nde 'stadyum' tartışması: CHP'li...
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Zübeyde Hanım Stadyumu için belediyeye herhangi bir...
Buca’da iştiraklerin borcu 3 milyar TL'yi aştı!
Buca Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye iştiraklerinin yaklaşık 3,2 milyar...
Aziz Yıldırım'ın şikayeti üzerine ilk gözaltı!
Aziz Yıldırım'ın, kızı Yaz Yıldırım'ı sosyal medya üzerinden hedef alan hesaplar hakkında...
İlaçlama can aldı: Anne yoğun bakımda, çocuk hayatını...
Çanakkale'de yan dairede yapılan böcek ilaçlamasından sızan kimyasal nedeniyle zehirlendikleri...
6,5 yıldır bitmeyen adalet mücadelesi: Orhan Demirkafa...
İzmir'in Selçuk ilçesinde 3 Ocak 2020 tarihinde çalıştığı elektrik dağıtım şirketinde meydana...
Bakan Gürlek, Behçet Oktay'ın ailesiyle bir araya gelecek!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ailesiyle bugün...
Karşıyaka Stadı'nda son durum ne? İzBB'den sürece ilişkin...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Zübeyde Hanım Stadı’nın yapım sürecine ilişkin...
Buca'da TİS sürecinde uzlaşı: İlk 6 ay için yüzde 24!
Yaklaşık 7 aydır devam eden görüşmeler neticesinde Buca Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan...
Başkan Çiçek’in avukatı açıkladı: Sahte yazışmalarla...
Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'e ait olduğu iddia...
Karabağlar’ da 80 milyon liralık atık yükü meclis gündeminde
Karabağlar Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu Belediye Başkanı Helil...
Egeşehir operasyonunda Ağbaba'nın ağabeyine gözaltı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen 'yolsuzluk' soruşturmasında YENİ Parti Malatya...
AK Partili Yüksel'den Orgeneral Dalkıran'a tebrik mesajı
AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sıtkı Yüksel, Hava Kuvvetleri Komutanlığı...
