BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Güncel CHP İzmir'de 100'üncü yıl buluşması: "Demokrasiyi korumak...

CHP İzmir'de 100'üncü yıl buluşması: "Demokrasiyi korumak için bir asırdır nöbetteyiz"

CHP İzmir İl Başkanlığı, Fuar İzmir'de gerçekleştirdiği etkinlikle CHP'nin 100'üncü yılını kutladı. Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Önümüzdeki yüzyılın temellerini atmalıyız” dedi. Ayrıca, etkinliğe katılnayan isimler arasında bugün genel başkanlık için adaylığını duyuran CHP Grup Başkanı Özgür Özel’i destekleyen CHP İzmir Milletvekilleri Gökçe Gökçen ve Murat Bakan da yer aldı. 

· 5 dk okuma · 664 okunma
0Yorumlar
CHP İzmir'de 100'üncü yıl buluşması: "Demokrasiyi korumak için bir asırdır nöbetteyiz"

GÜLPERİ TİBİN/ EGE'YE BAKIŞ - Genel seçimlerin ardından sık sık değişim tartışmalarıyla gündeme gelen CHP’de 100’üncü yıl kutlamaları devam ediyor. CHP İzmir İl Başkanlığı; partinin İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Eski Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin, SHP Eski Genel Başkanı Murat Karayalçın ve partililerin katılımıyla kutlama etkinliği gerçekleştirdi. Fuar İzmir’de düzenlenen etkinlik, Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını anmak için saygı duruşu ve Milli Marş’ın okunmasıyla başladı. Sonrasında CHP’nin tarihiyle ilgili kısa video gösterimi yapıldı. 
Öte yandan, eski başkanların da katıldığı buluşmaya katılmayan isimler arasında kongrede Özgür Özel'e destek veren Murat Bakan ve Gökçe Gökçen de yer aldı. 


“NE MUTLU ATASINA SAHİP ÇIKANLARA”

100’üncü yıl programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Aslanoğlu şunları kaydetti:
“Hep ‘Tarihe tanıklık ediyorsunuz’ dedim, bu sözün en çok yakıştığı akşam bu akşamdır. Vatanın kurtarıldığı, devletin kurulduğu ve cumhuriyetin ilan edildiği bir tarih. Cumhuriyetle yaşıt olan ve cumhuriyetten çok önce başlamış bir tarih. Ekonomisi bitik bir ülkeden cumhuriyete giden 100 yıllık bir yolculuk. Ya o adım atılmasaydı? Atatürk, Cumhuriyet Halk Fırkasının kurulmasını istemeseydi, devrimlere ve ekonomik hamlelere başlamasaydı? Cumhuriyeti ilan etmeyip, kendi saltanatını sürüp meclise kurmasa, laiklik olmasa, kadınlara haklarını vermeseydi ne olurdu? Bu sorunun cevabı derin bir yokluk ve karanlıktır. CHP, bu yokluğu ve karanlığı aydınlığa çevirdi. 100 yıllık tarihimizle gurur duymamız en büyük hakkımızdır ancak halkımıza ve cumhuriyete karşı bir sorumluluğumuz var. Önümüzdeki yüzyılın CHP’sinin temellerini atmalıyız, gençleşerek, yeni neslin dilini ve hayallerini anlayarak, 100 yıllık mücadelemiz ve ülkemize sahip çıkıp, yeni mücadele yolları yaratarak, sadece üyelik formu değil aidiyetle bağlı yeni bireyler kazandırarak yeni yüzyılın temellerini atmalıyız. Partimize karşı sorumluluğuz akılcı, bilimsel çalışmalarla ve örgütlü yol almaktan geçiyor. Cumhuriyetin yüzyılı içerisinde bu ülkeyi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartan ne varsa içinde CHP var. Temelleri savaş meydanında atılmış bu partinin bu vatana ve halkımıza yüzlerce yıl hizmet edeceğine şüphe yoktur. Bizler gelir geçeriz, seçimler kazanılır kaybedilir, zaman akar gider ve her şey değişir ama unutulmasın ki baki olan Türkiye Cumhuriyeti ve CHP olacaktır. Ne mutlu bu yolda halkımızı yaşatanlara ne mutlu bu kavgada şehit düşenlere ne mutlu bu partinin evladı olanlara ne mutlu bu yoldan dönmeden CHP ve atasına sahip çıkanlara, yüz yılın kutlu olsun koca çınar, nice yüz yıllara.”

“KURULUŞUN ŞEHRİ İZMİR'DEN DALGA DALGA YAYILACAĞIZ”

Aslanoğlu’nun ardından açıklama gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, etkinliğe katılanlara teşekkür etti ve şöyle konuştu:

“Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet ve partimizin 100’üncü yılını kutluyoruz. Biz CHP’liler hukukun üstünlüğünü, laikliği, demokrasiyi ve refahı korumak için bir asırdır nöbetteyiz. Yüzyıl boyunca sayısız etkenlerle karşılaştık, darbeler, ekonomik krizler ve toplumumuzu kutuplaştıranlar. Asla vazgeçmedik, çok ağır bedeller ödedik ama asla vazgeçmedik, işte bugün, dimdik ayaktayız. Umudun vazgeçilmez kaynağı olarak geleceğe gidiyor ve yeni yüzyılı inşa ediyoruz. CHP, kendi içindeki görüş ayrılıkları nedeniyle daima güçlenmiştir, demokrasinin artısı budur. Türkiye’yi zor günlerden çıkaran güç bir kez daha CHP olacaktır. Yüz yıldır her daim olduğu gibi değişmeyen tek şey değişimdir, değişim asla kontrol altına alınamaz. Başarı değişime uyum sağlamak demektir. CHP 100 yıldır değişime ayak uydurabildiği için ayaktadır. CHP, değişimin öncüsü olacaktır, kimse aklından çıkarmasın CHP ayakta kalanların, devrimcilerin partisidir. Biz kapalı kapılar ardında değil sokaklarda tarlalarda meydanlarda Türkiye’yi değiştireceğiz. Bugün yalnızca 100’üncü yılımıza değil aynı zamanda geleceğimize şahit oluyoruz. Cumhuriyetin 100’üncü yılında, haksızlığı, zulmü ve adaletsizliği bu ülkeden süpürüp atacağız. Yüreğinde demokrasi aşkı taşıyan, partimizin geleceği olacak yeni nesilleri bulup çıkartacağız. Biliyorum ki tıpkı 101 yıl önce olduğu gibi özgürlük barış , kurtuluş ve kuruluşun şehri İzmir’den dalga dalga yayılacağız, başta Atatürk olmak üzere tüm parti üyelerimize sonsuz teşekkür ediyorum”



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Görevi başında kalp krizi geçiren polis kurtarılamadı

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 41 yaşındaki polis memuru Mehmet Ali Kartal, geçirdiği...

13 dakika önce

Karabağlar'daki kaçak tarikat yurdu için 5'inci kez...

Karabağlar Belediyesi, Uzundere’deki tartışmalı kaçak yurt ve Kur’an kursu binasının yıkımı için...

57 dakika önce

Etimesgut Belediyesi'ne operasyon: Erdal Beşikçioğlu...

CHP'li Etimesgut Belediyesi'ne sabah saatlerinde operasyon gerçekleştirildi. Belediye Başkanı...

1 saat önce

Aşka işaret diliyle 'evet' dediler

İzmirli sağır çift, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işaret dili çevirmeninin desteği ile bir ömür...

1 gün önce

Japonya'da 7,1 büyüklüğünde deprem: Tsunami alarmı verildi

Japonya'nın güneyindeki Kyushu Adası'nda bulunan Kumamoto eyaleti açıklarında 7,1 büyüklüğünde...

1 gün önce

Karadağ'dan Türk vatandaşlarına vize kararı!

Karadağ, Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü üyelik müzakereleri kapsamında vize politikasında...

1 gün önce

Bakanlıktan restoran ve kafelere uyarı: Listede olmayan...

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin alışveriş ve hizmet alma süreçlerinde karşılaşabilecekleri...

2 gün önce

TOKİ'den Çeşme ve Menemen'de 573 milyonluk satış!

TOKİ, 12-13-14 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği müzayedede Türkiye genelinde 741 arsayı...

2 gün önce

Deniz Göktaş için yapılan başvuru reddedildi!

Komedyen Deniz Göktaş'ın tutukluluğuna yönelik gerçekleştirilen itiraz mahkeme tarafından...

2 gün önce

Ahbap soruşturması sürüyor: 5 ünlü isim ifadeye çağırılacak!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Ahbap” soruşturmasında; gazeteci Uğur...

3 gün önce

Yaklaşık bin çocuğa ulaşılacak: Çocuk dostu İzmir için...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, UNICEF Türkiye ve Ege Sağlık Vakfı iş birliğiyle çocuk hakları...

3 gün önce

Soyer'in davasında, avukatlardan 'makul süre' tepkisi!

Kooperatif soruşturması kapsamında ikinci dalga operasyonda tutuklu bulunan eski İzmir Büyükşehir...

3 gün önce