BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.732,87 ₺/gr %0,77 Bitcoin $79.229 %2,47 Dolar 48,63 ₺ %0,20 Euro 56,24 ₺ %0,18 Sterlin 65,74 ₺ %0,03 Gümüş 99,57 ₺/gr %1,09 Ethereum $2.537,84 %1,16 İsviçre Frangı 59,58 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,98 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,74 ₺ %0,18 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,18 BAE Dirhemi 13,24 ₺ %0,19 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,32 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,18
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Güncel CHP'li Sertel'den TRT eski genel müdürüne tepki: Gideraya...

CHP'li Sertel'den TRT eski genel müdürüne tepki: Giderayak binin üzerinde anlaşma!

TRT eski Genel Müdürü İbrahim Eren’in görevden alınmadan önceki son 6 ayında toplam 1052 anlaşmaya imza attığı ortaya çıktı. 2021 yılında binin üzerinde sözleşme imzalanmasına rağmen yalnızca 5 ihale gerçekleştirilmesi ise dikkat çekti.

0Yorumlar
CHP'li Sertel'den TRT eski genel müdürüne tepki: Giderayak binin üzerinde anlaşma!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel’in KİT Komisyonu’nda “TRT eski Genel Müdürü İbrahim Eren görevden alınmadan son altı ay içerisinde TRT bünyesinde hangi alım ve anlaşmaları yaparak gitti? Bu anlaşmaların içeriği ve ödenen paralar ne kadardır” şeklindeki sorusuna TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı yazılı olarak yanıt verdi.
TRT Genel Müdürü Sobacı tarafından verilen yanıtta, “TRT eski Genel Müdürü İbrahim Eren’in görevde olduğu 1 Ocak – 13 Temmuz 2021 tarihleri arasında (son 6 ay); program alımı, haber paketi, ve canlı yayın hizmeti, mal ve hizmet alımı, bakım onarım hizmetleri, program tanıtım, barter ve sponsorluk hizmetlerine ilişkin 932 adet, program satış anlaşmalarına ilişkin ise 120 adet sözleşme yapılmıştır” denildi.
BİN 52 ANLAŞMADAN SADECE 5’İ İHALE EDİLMİŞ
KİT Komisyonu toplantısında TRT yönetimine çok sayıda soru yönelttiğini özellikle dış yapımlara harcanan paralara ilişkin sorulara yanıt alamadıklarını ifade eden CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, şunları söyledi:
“TRT yönetimine muhalefet milletvekilleri olarak çok sayıda soru yönelttik. Ama ne toplantıda sözlü olarak ne de sonradan yazılı olarak sorularımızın cevaplarını alamadık. Dış yapımlara 1.5 milyar liradan fazla para aktaran TRT, bu kadar büyük bir parayı hangi dizi ve programlara bölüm başı ne kadar ödediği şeklinde açıklamaktan imtina ediyor. ‘Açıklarsak rekabet şansımızı kaybederiz’ gibi mesnetsiz bir gerekçe sunuyor. 18 televizyon kanalı bulunan TRT’de hangi siyasi partiye ve hangi siyasi lidere ne kadar süre ayrıldığını soruyoruz. ‘Biz herkese eşit davranıyoruz’ deyip sorumuzu geçiştiriyor. O toplantıda eski Genel Müdür İbrahim Eren dönemine ilişkin sorular da sormuştum. Ne hikmetse eksiğiyle beraber o sorularımı yanıtlamışlar. Anlaşılan o ki eski Genel Müdür görev süresi dolmadan, giderayak binin üzerinde anlaşmaya imza atmış. Bu anlaşmaların parasal boyutunu da sormama rağmen belirtmemişler ancak oldukça yüksek sayıda sözleşmeye imza atmış. Üstelik 2021 yılında TRT tarafından yalnızca 5 ihale yapılmış. Yani binin üzerinde anlaşma yapılmış ancak yalnızca 5’i ihale yöntemiyle gerçekleştirilmiş. Sadece bu durum dahi TRT’nin parasının yandaşa aktarıldığının işaretidir.”
KONUK AĞIRLAMA GİDERLERİNE 100 MİLYON 732 BİN LİRA HARCANMIŞ
TRT’den gelen yanıtlarda tanıtım, reklam ve konuk ağırlama giderlerine yapılan harcamaların da dikkat çekici olduğunu dile getiren Sertel, 2021 yılında bu kalemde 100 milyon 732 bin lira harcandığını açıkladı. Tanıtım, reklam ve konuk ağırlama giderleri için sadece son üç yılda 200 milyon liraya yakın para harcandığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “TRT halkın parasını har vurup harman savurmaya devam ediyor. TRT’nin 2021 yılı geliri 5 milyar 557 milyon lira oldu. Bu paranın yüzde 80’i dışarıdan sağlanan fayda ve hizmetlere harcanıyor. Yani halktan alıyor iktidara yakın kurum ve kuruluşlara dağıtıyor. Tanıtım, reklam ve konuk ağırlama giderlerine de son üç yılda 199 milyon lira harcanmış. 2019 yılında bu kalem adı altında 34 milyon lira harcama yapılırken, yüzde 194 artışla 100 milyon 732 bin liraya çıkmış. Yağma Hasan’ın böreği gibi TRT’yi yiyorlar ama bu düzen değişecek. Tüm harcamaların hesabı kuruş kuruş sorulacak” diye konuştu.
 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Güncel Haberleri

Tümü

Bornova ve Bayraklı dönüşüm planlarına meclisten oybirliği!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Bayraklı ve Bornova’da deprem riski taşıyan ve dönüşüm...

4 saat önce

İzBB’nin iştirakleri için milyarlık hamle!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde belediye iştirakleri İZULAŞ ve İZELMAN’ın sermaye...

4 saat önce

AK Partili Atmaca'dan 'komisyonlara' çağrı: JMO Başkanı...

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

5 saat önce

Başkan Vekili Şen, İzBB Meclisi'ne katıldı: Tek...

Menderes Belediyesi Başkan Vekili Asuman Şen,  İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nın...

6 saat önce

Konak Pier ihalesi iptal!

Özelleştirme İdaresi, İzmir’in simge yapılarından Konak Pier için 36 yıllık devir ihalesine...

8 saat önce

TMMOB'tan 'Basmane Çukuru' çağrısı: Koşulsuz kamuya...

İzmir’in yıllardır çözülemeyen kent sorunlarından Basmane Çukuru yeniden gündemde. Şehir...

10 saat önce

FETÖ'nün Güncel 'Gaybubet' Evleri Çökertildi

Ankara'da FETÖ'nün güncel yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği ve 'gaybubet' adı...

10 saat önce

Akın Gürlek açıkladı: 'Sokaklar Güvende' operasyonları...

Adalet Bakanı Akın Gürlek, ülke genelinde sokak çetelerine ve yeni nesil suç örgütlerine yönelik...

15 saat önce

İZBB’nin kararına JMO'dan tepki: Vahim bir karar!

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Afet ve Risk Yönetimi...

15 saat önce

Konak Pier için 36 yıllık ihale!

İzmir’in simge yapılarından Konak Pier’in işletme hakkı için Özelleştirme İdaresi’nde bugün...

15 saat önce

İzmir’de Yan Yana buluşması gerçekleşti: “Bir araya...

İzmir'de farklı toplumsal kesimleri bir araya getirmeyi amaçlayan "Yan Yana" buluşması...

1 gün önce

Borsa Manipülatörlerine Ağır Darbe, Başsavcılık Harekete...

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, sermaye piyasalarını ve yatırımcı kararlarını etkilemeye...

1 gün önce